Repsol-Honda ως το 2018

Ανανεώθηκε η συνεργασία για δύο χρόνια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2016

Η συνεργασία ανάμεσα στην ισπανική εταιρεία πετρελαιοειδών και την Big-H μετρά πάνω από 20 χρόνια ιστορίας, ενώ είναι και μακράν η πιο επιτυχημένη συνεργασία στην ιστορία των MotoGP, με -ούτε λίγο ούτε πολύ- 12 παγκόσμιους τίτλους!

Η Repsol και το HRC επέκτειναν το συμβόλαιο χορηγίας μέχρι το τέλος του 2018, φτάνοντας ένα ρεκόρ 24 σεζόν, καθώς η αρχή είχε γίνει το 1995. H Begona Elices (ο Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας της Repsol) και ο Tetsuhiro Kuwata (Διευθυντής του HRC και Γενικός Διευθυντής Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων) υπέγραψαν το νέο συμβόλαιο, με το οποίο η Repsol θα είναι βασικός χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Honda, ενώ οι Marquez και Pedrosa –οι οποίοι ανανέωσαν κι αυτοί τα συμβόλαιά τους για δύο χρόνια- θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν την πιο δαφνοστεφανωμένη ομάδα των MotoGP.

Πέρα από τους 12 παγκόσμιους τίτλους, η συνεργασία των δύο εταιρειών μετρά 151 νίκες και 392 βάθρα στα 500cc και στα MotoGP. Επιπλέον, έχουν κατακτήσει και εφτά παγκόσμιους τίτλους σε επίπεδο ομάδας, από το 2002 που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το έπαθλο.

Η συνεργασία των δύο εργοστασίων δεν περιορίζεται μόνο στις τυπικές υποχρεώσεις μιας χορηγίας, αλλά επεκτείνεται και σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς από το 1990 είχαν εξελίξει από κοινού δίχρονους κινητήρες και καύσιμα, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησαν στην εξέλιξη των τετράχρονων κινητήρων σε συνδυασμό με τα κατάλληλα καύσιμα για υψηλές επιδόσεις.

Ετικέτες

MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez

Αναμενόμενο ακόμη και από τον ίδιο
MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2026

Ποινή μακρύτερου γύρου επιβλήθηκε στον Marc Marquez για την χθεσινή του επιθετική κίνηση να προσπεράσει τον Di Giannantonio που κατέληξε σε πτώση συμπαρασύροντάς και τον αναβάτη της VR46, χαλώντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Marc Marquez αναζήτησε τον Di Giannantonio για να ζητήσει συγνώμη, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνησή του αυτή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα, εκτελώντας την όποια ποινή του επιβληθεί.

Από την πλευρά του ωστόσο, τόνισε τόσο προς την διοργάνωση, όσο και απευθείας στον Di Giannantonio πως εκείνη την στιγμή είχε χάσει τον έλεγχο στα φρένα από το slipstreaming περισσότερης από μίας μοτοσυκλέτας και πήγαινε ολοταχώς εκτός πίστας, ελπίζοντας πως δεν θα πέσει πάνω στον Di Giannantonio.

Φαίνεται πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το λάθος του, αλλά να μην δεχθεί την πρόθεση της κίνησης αυτής.

Ο Di Giannantonio τον άκουσε προσεκτικά και απάντησε μόνο με μία φράση:
«έχε το νου σου αύριο», που θα μπορούσε να είναι και προειδοποίηση.

Για να δούμε αν θα προσπαθήσει ο Marc Marquez να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να αντισταθμίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο, την ποινή που θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως μετά.

Ετικέτες