RNF Aprilia - Θέλει αυστηρότερες ποινές σε απερίσκεπτους αναβάτες (βλ. Marc Marquez)

Διαμαρτυρία για την ποινή "χάδι" των αγωνοδικών στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για το χάος που προκάλεσε στο Portimao
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Η CryptoDATA RNF MotoGP Team εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν της Κυριακής στον πρώτο αγώνα MotoGP για το 2023, όπου ο Marc Marquez έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira, αποφεύγοντας για λίγο τη σύγκρουση και με τον Jorge Martin.

Μετά από την ποινή που επεβλήθη στον Marc Marquez (διπλό Long Lap, που θα ισχύσει στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος ο αναβάτης της Repsol Honda), η περιφερειακή ομάδα της Aprilia διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση, πιέζοντας για αυστηρότερεςποινές από τους αγωνοδίκες της FIM.

"Οι αγώνες MotoGP, είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριο αγώνα, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους.

Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Oliveira θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους αναβάτες των MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτους και ανεύθυνους αγώνες.

Η ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP Team καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την αποτροπή μελλοντικών παραβατών, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της της ομάδας. Καλούμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα κατά τέτοιων απερίσκεπτων οδηγιών, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους και επερχόμενους αναβάτες των Moto3 και Moto2.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον."

Ετικέτες

MotoGP: Ο Luca Marini τραυματίστηκε στον δεξιό καρπό του στο γαλλικό Grand Prix

Θα λάβει μέρος κανονικά στο ιταλικό Grand Prix
2
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2023

Τελικά το ατύχημα του Luca Marini της Mooney VR46 στον τελευταίο αγώνα της Γαλλία είχε μεγαλύτερες συνέπιες, καθώς υπέστη τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό.

Οι τραυματισμοί των αναβατών της Ducati στο MotoGP δεν έχουν τέλος φέτος. Μετά τους Enea Bastianini και Francesco Bagnaia, ο Luca Marini πρόσθεσε το όνομα του και αυτός στην λίστα των τραυματιών. Μετά από την σύγκρουση που είχε με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) στο γαλλικό Grand Prix, o Marini υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους στην Ιταλία καθώς είχε ενοχλήσεις στον δεξιό του καρπό.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο αναβάτης της Mooney VR46 έχει υποστεί τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό. Η ομάδα επιβεβαίωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Luca Marini παρά τον τραυματισμό του θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου.