RNF Aprilia - Θέλει αυστηρότερες ποινές σε απερίσκεπτους αναβάτες (βλ. Marc Marquez)

Διαμαρτυρία για την ποινή "χάδι" των αγωνοδικών στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για το χάος που προκάλεσε στο Portimao
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Η CryptoDATA RNF MotoGP Team εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν της Κυριακής στον πρώτο αγώνα MotoGP για το 2023, όπου ο Marc Marquez έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira, αποφεύγοντας για λίγο τη σύγκρουση και με τον Jorge Martin.

Μετά από την ποινή που επεβλήθη στον Marc Marquez (διπλό Long Lap, που θα ισχύσει στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος ο αναβάτης της Repsol Honda), η περιφερειακή ομάδα της Aprilia διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση, πιέζοντας για αυστηρότερεςποινές από τους αγωνοδίκες της FIM.

"Οι αγώνες MotoGP, είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριο αγώνα, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους.

Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Oliveira θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους αναβάτες των MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτους και ανεύθυνους αγώνες.

Η ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP Team καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την αποτροπή μελλοντικών παραβατών, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της της ομάδας. Καλούμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα κατά τέτοιων απερίσκεπτων οδηγιών, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους και επερχόμενους αναβάτες των Moto3 και Moto2.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον."

Ετικέτες

MotoGP Πορτογαλία – SPRINT: Επικός αγώνας με νίκη Alex Marquez

Απόλαυσαν μάχη σε μία από τις καλύτερες πίστες για μοτοσυκλέτα
MotoGP Πορτογαλία – SPRINT: Επικός αγώνας με νίκη Alex Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/11/2025

Το Portimao, μία από τις καλύτερες πίστες για μοτοσυκλέτα και προσωπική αγαπημένη μου, μας έδωσε έναν φανταστικό αγώνα Sprint με πολύ ένταση και μία μάχη που ξεκίνησε μεταξύ Bezzecchi, Acosta και Alex Marquez.

Ο Bezzecchi έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση ενώ πίσω του έστριψε ο Acosta έχοντας τον Alex Marquez κολλημένο με Quartararo και Bagnaia να μην καταφέρνουν να πλησιάσουν τις θέσεις του βάθρου ακόμη και από την πρώτη στροφή.

Αρχικά ούτε ο Alex Marquez ήταν κολλητά μαζί τους, οι πρώτοι γύροι ήταν μία μάχη μεταξύ Bezzecchi και Acosta δηλαδή μία μάχη για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Acosta επιτέθηκε αμέσως και για τους πρώτους δύο γύρους πίεζε τον Bezzecchi, τελικά στα φρένα της πρώτης στροφής του τρίτου γύρου, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Δεν ξέφυγε όμως, ενώ στο μεταξύ ο Alex είχε ξεκολλήσει και είχε μείνει κοντά τους, όσο η μάχη των δύο πρώτων τους έκανε να ξεφεύγουν σε απόσταση από όλο το υπόλοιπο grid.

Το αποτέλεσμα ήταν στον αμέσως επόμενο γύρο και ενώ ο Bezzechi προσπαθούσε να περάσει στην ευθεία τον Acosta να χάσει τελικά θέση από τον Alex Marquez!

Στην αρχή του 4ου γύρου ήταν και οι τρεις κολλητά μεταξύ τους και αυτό οδήγησε λίγο αργότερα και σε ένα λάθος του Bezzecchi στα φρένα, ανοίγοντας γραμμή.

Από εκείνη την στιγμή έμεινε μία μοτοσυκλέτα πίσω και η μάχη πλέον είχε αλλάξει ζευγάρι, ήταν μεταξύ Alex Marquez και Acosta.

Στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου, ο Alex Marquez έκανε την επίθεσή του, πέρασε εμπρός και ο Acosta ξανά κέρδισε αμέσως την θέση, στο «σπάσιμο» πριν την τρίτη στροφή. Ο Alex έμεινε κολλητά πίσω του μέχρι το τέλος του γύρου και ο Acosta περίμενε την επίθεση στα φρένα και κρατήθηκε χωρίς να αφήνει περιθώριο.

Ο 7ος γύρος πήγε με τους δυο τους ρόδα-ρόδα και στην ευθεία ο Alex Marquez ήταν έτοιμος, αυτή τη φορά κλείνοντας την πόρτα. Πήγαν μαζί μέχρι την φουρκέτα και εκεί ο Acosta ξανά πήρε την πρώτη θέση!

Στην 5η φανταστική στροφή και με 5 γύρους να μένουν η μάχη είχε φουντώσει για τα καλά!

Ξανά στα φρένα, ξανά εμπρός ο Alex Marquez, ξανά κλείνοντας την πόρτα και αυτή την φορά και της φουρκέτας.

Μπήκε πάρα πολύ αργά ο Alex Marquez, σχεδόν εκτός γραμμής και από εκείνη την ώρα θα κρατούσε την πρώτη θέση.

Δεν είχε τελειώσει το θέαμα γιατί ο Acosta ήταν σχετικά κοντά, μέχρι το τέλος που πλησίασε μάλιστα σε απόσταση αναπνοής, ενώ και ο Bezzecchi απλά περίμενε το λάθος.

Ένας φανταστικός αγώνας που μας προετοιμάζει για τον αυριανό!

pos.

pts

rider

Team

time / gap

1

12

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

19:50.075

2

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+0.120

3

7

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+0.637

4

6

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+5.276

5

5

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+6.088

6

4

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+8.864

7

3

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+8.886

8

2

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+8.898

9

1

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+9.052

10

 

44P. Espargaro

Red Bull KTM Tech3

+10.121

11

 

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+10.290

12

 

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+12.016

13

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+13.469

14

 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+13.900

15

 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+14.520

16

 

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+15.289

17

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+22.861

18

 

32L. Savadori

Aprilia Racing

+25.456

Not Classified

   

36J. Mir

Honda HRC Castrol

3 Laps

   

11N. Bulega

Ducati Lenovo Team

3 Laps

   

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

2 Laps

 

 

Ετικέτες