Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Rossi – Marquez: Κολλητά γενέθλια των... "κολλητών"!

Χρόνια πολλά στα δύο "φιλαράκια"

Rossi και Marquez έχουν σίγουρα ένα χάσμα ανάμεσά τους να τους χωρίζει, αλλά από την άλλη, έχουν και πολλά κοινά στοιχεία. Πιο σημαδιακό απ' όλα, είναι τα γενέθλιά τους καθώς ο Γιατρός και ο Ισπανός πρωταθλητής έχουν διαφορά μόλις μία ημέρα, με τον Vale να κλείνει τα 41 του χρόνια στις 16 Φεβρουαρίου (δύο ημέρες μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου) και τον Marquez να συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής σήμερα, στις 17 Φεβρουαρίου!

Πέρα από αυτό όμως, βρίσκονται πολύ κοντά και σε ό,τι αφορά τα στατιστικά τους, με μικρές διαφορές να τους χωρίζουν, ενώ έχουν και μια σχεδόν ταυτόσημη πορεία στον δρόμο για την δόξα. Οι επιτυχίες τους σε παγκόσμιους τίτλους και νίκες, στατιστικά είναι σχεδόν ταυτόσημες, αν και ο νεαρός Ισπανός δείχνει προς το παρόν να έχει μεγαλύτερες προοπτικές μπροστά του για να γράψει ακόμη περισσότερα ρεκόρ. Η αλήθεια είναι ότι ο άτυπος τίτλος του "G.O.A.T." που κατέχει αυτή την στιγμή ο Rossi, θα μπορούσε εύκολα να περάσει στον Marquez αν συνεχίσει αυτή το, έως τώρα, αδιάκοπο σερί επιτυχιών.

Από την άλλη, ο Γιατρός δείχνει να μην το βάζει ακόμη κάτω, έχοντας ως στόχο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα δικά του στατιστικά, έστω και αν τα τελευταία του αποτελέσματα δείχνουν ότι το "έργο" θα είναι αρκετά δύσκολο. Δεν μπορεί όμως να μην αναγνωρίσει κανείς ότι ενώ έχει συμπληρώσει 41 χρόνια ζωής, εκ των οποίων τα περισσότερα από αυτά αγωνιζόμενος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στους πρωταγωνιστές των MotoGP, όντας ένας και από τους ταχύτερους αναβάτες. Το τι μας επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον είναι άδηλο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους δύο από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών, προκειμένου να έχουμε μπροστά μας αρκετό καιρό ακόμη για να απολαύσουμε τις υπέροχες μάχες τους!