Rossi οδηγεί Petronas F1 και Hamilton Yamaha YZR-M1: Όλες οι φωτογραφίες και ολόκληρο το VIDEO!

Μία διασκεδαστική ημέρα για τους μεγάλους αναβάτες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/12/2019

Οι πολυαναμενόμενες φωτογραφίες και video που περιμέναμε από την Δευτέρα, στάλθηκαν τελικά με μία καθυστέρηση που την αρχική ανησυχία οδήγησε και σε διασπορά «ειδήσεων» πως ο Hamilton είχε έξοδο κατά την δοκιμή. Η μόνη πηγή που αναφέρουν όσοι διέδωσαν αυτή την «είδηση» είναι μία Ιταλική εφημερίδα η οποία δεν γράφει τίποτα τέτοιο, ή έχει κατεβάσει την όποια «είδηση» είχε ανεβάσει.

Ο Rossi ανέλαβε να καθοδηγήσει τον Hamilton και ο έξι φορές πρωταθλητής F1, έπραξε αντίστοιχα το ίδιο. Αμφότεροι είχαν αλλάξει ξανά θέσεις, όμως όπως εύστοχα έθεσε ο Rossi, τα πράγματα αλλάζουν τόσο συχνά και τόσο πολύ, που ξεκινάς σαν να μην ξέρεις τίποτα.

Δείτε το VIDEO:

Ο Rossi είπε για την δοκιμή πως τον βοήθησε να εκτιμήσει τον Hamilton ακόμη περισσότερο από πριν, ενώ ήταν ήδη οπαδός του: «Είχαμε μία φανταστική ημέρα, όπου όχι απλά βρεθήκαμε στην ίδια πίστα αλλά δουλέψαμε και μαζί.

Είχα μία φανταστική ευκαιρία να δοκιμάσω την W08, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσα F1 αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το αυτοκίνητο και το κράτημα, όπως επίσης και από την ομάδα Mercedes-AMG Petronas, για την υπέροχη συνεργασία που είχαμε. Ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και με διευκόλυναν να συνηθίσω το αυτοκίνητο.

Στην αρχή παίρνεις μία φανταστική αίσθηση της ταχύτητας. Οι δυνάμεις G που δέχεσαι δεν είναι απαγορευτικές, αλλά χρειάζεται συνήθεια. Μόλις βρήκα τον ρυθμό μου κατάφερα να πιέσω πραγματικά και πήρα μεγάλη ευχαρίστηση. Ένιωσα σαν πραγματικός οδηγός F1 και δεν ήθελα να τελειώσει η ημέρα!

Οδήγησα και παράλληλα με τον Lewis την YZR-M1 και ήταν μία υπερήφανη στιγμή για όλη την ομάδα, να μοιραστούμε το πάθος μας μαζί του. Η Valencia είναι μία πίστα με δύσκολη τεχνική και είχαμε και αρκετό αέρα, φτάνοντας στο σημείο να αγχωθώ για τον Lewis αλλά ήταν εξαιρετικός στην μοτοσυκλέτα και προσαρμόστηκε επάνω της. Ευχαριστήθηκα αυτή την εμπειρία και πιστεύω και ο ίδιος, κρίνοντας από το πόσο απρόθυμα κατέβηκε από την σέλα. Ελπίζω πραγματικά να έχουμε περισσότερες τέτοιες εμπειρίες στο μέλλον!»

Αντίστοιχα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Lin Jarvis, διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha. «Πόσοι πρωταθλητές της F1 μπορούν να κάνουν το ίδιο; Να έρθουν στην πίστα και να καβαλήσουν επάξια μία M1 αναρωτήθηκε και έχει ένα δίκιο σε αυτό. Αποκάλυψε μάλιστα πως ήταν επιθυμία του Lewis να γίνει αυτή η ανταλλαγή και να οδηγήσει με τον Rossi, και το γεγονός πως ένας τόσο καταξιωμένος οδηγός, έχει ακόμη τέτοια όνειρα και τα κάνει και πραγματικότητα, ήταν φανταστικό για όλους. Πήραν επίσης πολύ καλά σχόλια από την ομάδα της Mercedes για την απόδοση του Rossi κι αυτό ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Στο video φαίνεται, όπως είναι και λογικό, πως η απόδοση του Hamilton δεν μπόρεσε να είναι αντίστοιχη του Rossi στην F1, όπως άλλωστε είναι και λογικό. Φάνηκε επίσης ο μεγάλος θαυμασμός που τρέφει για τον Rossi, ενώ σχολίασαν και οι δύο το πόσο ατίθαση ήταν η M1 εξαιτίας του δυνατού αέρα...

Ακολουθεί η συλλογή φωτογραφιών:

 

Ετικέτες

Εργοτάξιο το Sachsenring: Αναβαθμίσεις ενόψει του Γερμανικού Grand Prix

Στα πλαίσια ανανέωσης της συμφωνίας με τα MotoGP έως το 2031
Sachsenring
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/4/2026

Παρά την γενική εικόνα της ως μια ασφαλής πίστα, το Sachsenring δέχτηκε επικρίσεις μετά το Grand Prix του 2025. Τώρα, οι εργασίες ανακατασκευής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να παραδοθεί η πίστα σε άψογη κατάσταση για τον αγώνα του Ιουλίου.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, η πίστα του Hohenstein-Ernstthal έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Σε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης επτά εβδομάδων, οι διαχειριστές της πίστας έχουν μπει στη διαδικασία αναβάθμισης των υποδομών της, συμμορφώνoντάς τη με τις τελευταίες απαιτήσεις της FIM (Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού), προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω η ασφάλεια αναβατών και θεατών.

Sachsenring

Όπως επιβεβαίωσε ο Dr. Lutz Oeser, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πίστας, “ευτυχώς, μόνο λίγα σημεία χρειάζονται βελτίωση. Για παράδειγμα, το γρασίδι στις άκρες της πίστας πρέπει να αντικατασταθεί με άσφαλτο σε ορισμένα σημεία. Όταν οι αναβάτες βγαίνουν εκτός γραμμής, γλιστρούν στο γρασίδι. Δημιουργούμε μια ασφαλέστερη διαδρομή ώστε να μπορούν να επιστρέφουν στην πίστα με πιο ελεγχόμενο τρόπο”.

Sachsenring

Τα επίμαχα σημεία: Omega και Sachsenkurve

Η κύρια αφορμή για αυτές τις αλλαγές ήταν το ατύχημα στην κατηγορία Moto2 το 2025, όταν οι Diogo Moreira και David Alonso συγκρούστηκαν στην έξοδο της στροφής Omega. Το περιστατικό έστειλε και τους δύο αναβάτες στο ιατρικό κέντρο και προκάλεσε κριτική για τη στενότητα του συγκεκριμένου τμήματος πέρα από το γρασίδι.

Άλλωστε, θυμίζουμε πως στον απόηχο του περσινού γερμανικού Grand Prix τόσο οι αδερφοί Marquez είχαν σχολιάσει τα περιθώρια βελτίωσης των προτύπων ασφαλείας της πίστας, αναφερόμενοι στους τοίχους και τους αεροφράχτες, αλλά και ο Francesco Bagnaia είχε αναφέρει πως κάποιες πιο παραδοσιακές πίστες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την απομάκρυνση των μπαριερών από το οδόστρωμα, όπως συμβαίνει στη Jerez.

Sachsenring

Εκτός από την Omega, οι εργασίες εστιάζουν και στη Sachsenkurve, τη γρήγορη αριστερή στροφή που ακολουθεί μετά το περίφημο "Waterfall" (τη θεαματική κατηφορική δεξιά στροφή).

Sachsenring

Αποστράγγιση και κόστος

Ένα άλλο κρίσιμο κομμάτι των έργων αφορά το σύστημα αποστράγγισης. Η ανάγκη για βελτίωση έγινε παραπάνω από εμφανής κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Grand Prix της Βραζιλίας, όπου τα προβλήματα με τα λιμνάζοντα νερά επηρέασαν τη ροή του αγώνα. Παράλληλα, διευρύνονται αρκετά σημεία πρόσβασης για τους κριτές, ώστε να είναι ταχύτερη η επέμβασή τους σε περίπτωση πτώσης.

Goiania
H πίστα της Goiania, παραμονές του Grand Prix της Βραζιλίας, τον Μάρτιο του 2026

Το συνολικό κόστος των εργασιών αναμένεται να ανέλθει στα €300.000 με χρηματοδότηση περίπου του 50% του ποσού από επιχορήγηση της πολιτειακής κυβέρνησης της Σαξονίας και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, αναμένεται η ολοκλήρωση μετά το Πάσχα.

Sachsenring

Ραντεβού τον Ιούλιο

Τα νέα είναι εξαιρετικά για τους Γερμανούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά των δύο τροχών, καθώς ήδη από πέρυσι έχει ανακοινωθεί η επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας με την MotoGP Sport Entertainment SL, (πρώην Dorna) μέχρι το τέλος του 2031, με το φετινό ραντεβού στο Sachsenring να είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 10-12 Ιουλίου, όπου αναμένεται να γεμίσει και πάλι τις κερκίδες το κοινό της Γερμανίας.

https://www.motomag.gr/news/race-news/motogp-plimmyrise-i-pista-sti-goiania-se-kindyno-o-agonas-logo-synehon-brohoptoseon