Rossi οδηγεί Petronas F1 και Hamilton Yamaha YZR-M1: Όλες οι φωτογραφίες και ολόκληρο το VIDEO!

Μία διασκεδαστική ημέρα για τους μεγάλους αναβάτες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/12/2019

Οι πολυαναμενόμενες φωτογραφίες και video που περιμέναμε από την Δευτέρα, στάλθηκαν τελικά με μία καθυστέρηση που την αρχική ανησυχία οδήγησε και σε διασπορά «ειδήσεων» πως ο Hamilton είχε έξοδο κατά την δοκιμή. Η μόνη πηγή που αναφέρουν όσοι διέδωσαν αυτή την «είδηση» είναι μία Ιταλική εφημερίδα η οποία δεν γράφει τίποτα τέτοιο, ή έχει κατεβάσει την όποια «είδηση» είχε ανεβάσει.

Ο Rossi ανέλαβε να καθοδηγήσει τον Hamilton και ο έξι φορές πρωταθλητής F1, έπραξε αντίστοιχα το ίδιο. Αμφότεροι είχαν αλλάξει ξανά θέσεις, όμως όπως εύστοχα έθεσε ο Rossi, τα πράγματα αλλάζουν τόσο συχνά και τόσο πολύ, που ξεκινάς σαν να μην ξέρεις τίποτα.

Δείτε το VIDEO:

Ο Rossi είπε για την δοκιμή πως τον βοήθησε να εκτιμήσει τον Hamilton ακόμη περισσότερο από πριν, ενώ ήταν ήδη οπαδός του: «Είχαμε μία φανταστική ημέρα, όπου όχι απλά βρεθήκαμε στην ίδια πίστα αλλά δουλέψαμε και μαζί.

Είχα μία φανταστική ευκαιρία να δοκιμάσω την W08, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσα F1 αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το αυτοκίνητο και το κράτημα, όπως επίσης και από την ομάδα Mercedes-AMG Petronas, για την υπέροχη συνεργασία που είχαμε. Ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και με διευκόλυναν να συνηθίσω το αυτοκίνητο.

Στην αρχή παίρνεις μία φανταστική αίσθηση της ταχύτητας. Οι δυνάμεις G που δέχεσαι δεν είναι απαγορευτικές, αλλά χρειάζεται συνήθεια. Μόλις βρήκα τον ρυθμό μου κατάφερα να πιέσω πραγματικά και πήρα μεγάλη ευχαρίστηση. Ένιωσα σαν πραγματικός οδηγός F1 και δεν ήθελα να τελειώσει η ημέρα!

Οδήγησα και παράλληλα με τον Lewis την YZR-M1 και ήταν μία υπερήφανη στιγμή για όλη την ομάδα, να μοιραστούμε το πάθος μας μαζί του. Η Valencia είναι μία πίστα με δύσκολη τεχνική και είχαμε και αρκετό αέρα, φτάνοντας στο σημείο να αγχωθώ για τον Lewis αλλά ήταν εξαιρετικός στην μοτοσυκλέτα και προσαρμόστηκε επάνω της. Ευχαριστήθηκα αυτή την εμπειρία και πιστεύω και ο ίδιος, κρίνοντας από το πόσο απρόθυμα κατέβηκε από την σέλα. Ελπίζω πραγματικά να έχουμε περισσότερες τέτοιες εμπειρίες στο μέλλον!»

Αντίστοιχα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Lin Jarvis, διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha. «Πόσοι πρωταθλητές της F1 μπορούν να κάνουν το ίδιο; Να έρθουν στην πίστα και να καβαλήσουν επάξια μία M1 αναρωτήθηκε και έχει ένα δίκιο σε αυτό. Αποκάλυψε μάλιστα πως ήταν επιθυμία του Lewis να γίνει αυτή η ανταλλαγή και να οδηγήσει με τον Rossi, και το γεγονός πως ένας τόσο καταξιωμένος οδηγός, έχει ακόμη τέτοια όνειρα και τα κάνει και πραγματικότητα, ήταν φανταστικό για όλους. Πήραν επίσης πολύ καλά σχόλια από την ομάδα της Mercedes για την απόδοση του Rossi κι αυτό ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Στο video φαίνεται, όπως είναι και λογικό, πως η απόδοση του Hamilton δεν μπόρεσε να είναι αντίστοιχη του Rossi στην F1, όπως άλλωστε είναι και λογικό. Φάνηκε επίσης ο μεγάλος θαυμασμός που τρέφει για τον Rossi, ενώ σχολίασαν και οι δύο το πόσο ατίθαση ήταν η M1 εξαιτίας του δυνατού αέρα...

Ακολουθεί η συλλογή φωτογραφιών:

 

Ετικέτες

MotoGP Jerez SPRINT: Απίστευτη νίκη Marc Marquez μετά από πτώση σε flag-to-flag αγώνα!

Ο πιο επεισοδιακός αγώνας Sprint
MotoGP Jerez SPRINT: Απίστευτη νίκη Marc Marquez μετά από πτώση flag-to-flag αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/4/2026

Είπαμε πως ο καιρός θα είναι άστατος για τον αγώνα Sprint αλλά μέχρι και τα φώτα της εκκίνησης είχε κρατηθεί ώστε να μην ξεκινήσει με βροχή, αλλά να φέρει τα πάνω κάτω στην διάρκεια.

Η πρώτη νίκη μετά από πτώση για τον Marc Marquez και οι πιο τρελές συνθήκες νίκης στην πολυετή καριέρα του, μας έδωσε σήμερα ο αγώνας Sprint στην Ισπανία.

Έκανε μία καταπληκτική εκκίνηση σε στεγνό αγώνα μπαίνοντας μπροστά με τον Zarco να λειτουργεί ως πορτιέρης, μην αφήνοντας κανέναν να περάσει. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Zarco καθυστερούσε τους υπόλοιπους από την διαφορά που αυτοί έκαναν όταν τον πέρασαν.

Σε αντίθεση με τον Quartararo που αντέχει εκεί για δύο γύρους το πολύ, ο Zarco ξέρει να μπλοκάρει τον αντίπαλο αλλά και να τον κερδίζει ξανά, όπως έκανε με τον Acosta και η προσπέρασή του δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο Bezzecchi έκανε μία πολύ κακή εκκίνηση εξαιτίας προστατευτικού ζελατίνας που ήταν στο πίσω ελαστικό. Το έχουμε δει ξανά αυτό να συμβαίνει, δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, αλλά δεν συμβαίνει και συχνά.

Στην συνέχεια ο Martin λειτούργησε αρκετά επιθετικά πίσω από τον Alex Marquez ο οποίος ήταν ταχύτερος από τον Zarco αλλά δεν έβρισκε ευκαιρία καθαρής προσπέρασης. Ο πιο έμπειρος Γάλλος έκλεινε κάθε πόρτα αλλά κρατούσε πίσω και τον νεότερο Marquez που έβλεπε τον μεγάλο αδερφό να ξεμακραίνει σε μία πίστα που μπορεί να τον περάσει πιο εύκολα.

Στο τέλος του πρώτου γύρο και σε μία από τις προσπάθειες αυτές του Alex, ο Martin βρίσκει την ευκαιρία και τον περνά, μπαίνοντας τρίτος πίσω από τον Zarco. Όλη αυτή η μάχη, άφηνε τον Marc Marquez να ανοίγεται μπροστά ακόμη περισσότερο και εκεί, στα φρένα της πρώτης στροφής για τον δεύτερο γύρο ο Martin βλέπει το εμπρός φρένο να έχει κορώσει, η δισκόπλακα να έχει πιάσει φωτιά κυριολεκτικά και εγκαταλείπει την προσπάθεια!

Ο Alex Marquez δεν έχει άλλες άγκυρες και γρήγορα περνά τον Zarco που πλέον κρατά πίσω τον Diggia. Ανταλλάσσουν θέσεις δύο φορές και βλέπουμε μία φανταστική μάχη, από αυτές που ο Zarco μπορεί να δώσει.

Η βροχή που είχε κρατηθεί, πλέον δεν αφήνει πολλά περιθώρια και η pit lane ανοίγει για όποιον θέλει να αλλάξει μοτοσυκλέτα, κάτι που κανείς δεν κάνει.

Περιμένουν να σχηματίσει γραμμές η πίστα ώστε και τα βρόχινα ελαστικά να είναι σε άμεση ισχύ η επίδρασή τους ενώ πλέον ο Zarco έχει μείνει στην 6η θέση και ανεβαίνει στην 5η παλεύοντας με τον Acosta και μαζί με όλες τις KTM μαχί.

Στο μεταξύ ο Alex Marquez έχει φτάσει τον τροχό του Marc και τον περνά με μία πολύ καλή και καθαρή κίνηση. Μία ξεκάθαρη κίνηση που δείχνει αυτό που έχουν πει πολλές φορές και οι δύο, πως όταν πρόκειται για αγώνα η μεταξύ τους μάχη είναι ανοικτή.

Περνώντας μπροστά ο Alex Marquez και με την βροχή να πέφτει πλέον στο όριο για βρόχινα ελαστικά, ο Marc Marquez παίρνει την απόφαση να μπει για αλλαγή, παρασύρεται, όπως είπε, από το γεγονός πως ο Alex συνέχισε και μένει πίσω του. Στην τελευταία στροφή όμως σημειώνει πτώση και κρατώντας το γκάζι για να μην σβήσει η μοτοσυκλέτα, καβαλά ξανά και περιμένει όλες τις μοτοσυκλέτες να περάσουν. Στο σημείο που έπεσε ξεκινά και η pit lane και ο Marc Marquez μπαίνει κατευθείαν για αλλαγή. Είναι ο τελευταίος γύρος που επέτρεπε στις μοτοσυκλέτες να συνεχίσουν, ένα κομβικό σημείο και συγκυριακά ο Marc Marquez αλλά και ο Bagnaia που μπήκαν αμέσως πριν να αλλάξουν ελαστικά, βρίσκονται σε προνομιακό σημείο.

Το νεότερο σημάδι, πριν την πτώση του Marc Marquez το δίνει ο Toprak που έπεσε και πήρε μαζί του και τον άτυχο Salvadori. Από εκείνο το σημείο όλοι οι θεατές σκεφτόντουσαν τι μπορούσε να συμβεί, μέχρι που είδαν τον Marc να πέφτει.

Με 4 γύρους να απομένουν η απόφαση για αλλαγή ελαστικών δεν ήταν εύκολη υπόθεση και δεν πρέπει να θεωρεί κανείς πως συνέβη γενικευμένη παράκρουση και κανείς δεν ήθελε να αλλάξει ελαστικά.

Μόλις ο Marc Marquez βγαίνει με τα βρόχινα ελαστικά, αρχίζουν όλοι όσοι δεν άλλαξαν να πέφτουν σαν ντόμινο, ο ένας πίσω από τον άλλο, πέφτει και ο Alex Marquez.

Ο Bagnaia είναι μπροστά από τον Marc και κρίμα για αυτόν γιατί ο Marc Marquez τον περνά με επιθετικό αλλά καθαρό τρόπο και του δείχνει και την διαφορά τους χτίζοντας αμέσως μεγάλη διαφορά.

Εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον Bezzecchi που πέφτει και μένει παγιδευμένος κάτω από την μοτοσυκλέτα του, ενώ πλέον αλλάζουν όλοι ελαστικά για τους τρεις γύρους που απομένουν.

Ο Marc Marquez δεν χρειάζεται να κάνει πολλά, μόνο να οδηγήσει σταθερά για το λίγο που απομένει και πράγματι κερδίζει την στιγμή που οι δύο βασικοί ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα μένουν εκτός βαθμών, ώστε να μειώσει την διαφορά τους στο πρωτάθλημα!

Μία μεγάλη νίκη σήμερα, ενώ αύριο αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους όσους αισθάνονται πως σήμερα δεν την είχαν, να κάνουν έναν δυνατό αγώνα.

Χαρακτηριστική η στιγμή που ο Morbidelli βρίσκεται να μιλά στην κάμερα καθώς συγκυριακά βρέθηκε στην τρίτη θέση:

«Αφιερώνω την νίκη στον αγώνα σε όλους εκείνους που είναι απογοητευμένοι και αισθάνονται πως δεν έχουν καμία ευκαιρία» είπε ο εν ολίγοις ο Morbidelli, φανερώνοντας έτσι και το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα από την εποχή που έφυγε από την Yamaha και πήγε στην VR46.

ΘΕΣΗ

Αναβάτης

MOTO

Χρόνος

Βαθμοί

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

21:25.651

12

2

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+3.050

9

3

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+7.493

7

4

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+8.752

6

5

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+9.237

5

6

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+11.958

4

7

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+13.525

3

8

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

+14.522

2

9

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+15.769

1

10

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+15.821

 

11

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+16.190

 

12

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+17.985

 

13

47A. Fernandez

Yamaha Factory Racing

+19.777

 

14

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+21.583

 

15

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+31.079

 

16

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+44.686

 

17

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+58.756

 

Εγκατέλειψαν / Πτώσεις

 

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

9 Laps

 
 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

9 Laps

 
 

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

8 Laps

 
 

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

7 Laps

 
 

32L. Savadori

Aprilia Racing

7 Laps

 
 

89J. Martin

Aprilia Racing

1 Laps

 

 

 

Ετικέτες