Rossi: Παραλίγο να σταματήσω τους αγώνες με την Ducati

Ο Valentino Rossi είχε βρεθεί στη θέση του Zarco
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/8/2019

Σε μια αποκάλυψη ενός γεγονότος που δεν ξέραμε  έως σήμερα προχώρησε ο Valentino Rossi με αφορμή ερώτηση που του έγινε σχετικά με την απόφαση του Zarco να φύγει από την ΚΤΜ ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του. Ο Ιταλός superstar των GP, είπε πως και αυτός είχε βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση με τον Γάλλο όταν πήγε στην Ducati.Συγκεκριμένα είπε πως ποτέ δεν κατάφερε να έχει καλή αίσθηση από το εμπρός σύστημα της μοτοσυκλέτας και αδυνατούσε να την οδηγήσει όπως ήθελε. Αυτό με την σειρά του έφερνε κακά αποτελέσματα, δημιουργώντας αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις σε όλους τους τομείς. “Όταν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να οδηγήσεις γρήγορα και να είσαι ανταγωνιστικός, όλα γίνονται δύσκολα. Όταν σου λείπει η χαρά της οδήγησης γίνεται δύσκολο ακόμα και να ταξιδεύεις για να πας σε έναν αγώνα ή να μιλάς με τους δημοσιογράφους. Σκέφτηκα πολλές φορές να σταματήσω, όμως όταν δεν έχεις άμεσα άλλη εναλλακτική επιλογή μπορεί εύκολα να βρεθείς εκτός των GP. Ευτυχώς βρήκα την δύναμη να συνεχίσω. Όταν άκουσα για την απόφαση του Zarco νόμιζα πως έχει ήδη βρει άλλη ομάδα, όμως φαίνεται πως όχι. Θα είναι δύσκολα γι΄αυτόν να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά μακάρι να βρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και να παραμείνει στα GP”.

MotoGP 2026: Παρουσίαση ομάδας Ducati Lenovo - Γιορτάζοντας 100 χρόνια ιστορίας

Επετειακή Desmosedici GP σε Rosso Centenario για Márquez και Bagnaia
Ducati Lenovo MotoGP Team 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Η Ducati παρουσίασε επίσημα, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στους Δολομίτες στη Madonna di Campiglio, την Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2026, σε μια χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής εταιρείας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μαγευτική Madonna di Campiglio, στην καρδιά των Δολομιτών, φιλοξένησε την επίσημη παρουσίαση της Ducati Lenovo Team. Εκεί αποκαλύφθηκαν οι Desmosedici GP με τις οποίες οι Marc Márquez και Francesco Bagnaia θα ξεκινήσουν τη σεζόν MotoGP 2026, με πρώτο αγώνα το GP Ταϊλάνδης την 1η Μαρτίου.

Η Ducati Lenovo Team έρχεται από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, με την τρίτη κατάκτηση στην ιστορία της του “απόλυτου” τριπλού στέμματος κερδίζοντας τα τρία πρωταθλήματα (αναβατών, κατασκευαστών και ανεξάρτητων ομάδων), ενώ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σημείωσε 13 νίκες.

Το σύνολο των νικών της εργοστασιακής ομάδας στο MotoGP έφτασε τις 99, μόλις μία πριν το ιστορικό ορόσημο των 100. Παράλληλα, καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ βαθμών από έναν αναβάτη σε μία σεζόν (Marc Márquez, 545 βαθμοί) και ο έκτος συνεχόμενος τίτλος κατασκευαστών για τη Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Το 2026 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Ducati γιορτάζει έναν αιώνα από την ίδρυσή της το 1926. Η επέτειος αποτυπώνεται και στη νέα αγωνιστική εμφάνιση της Desmosedici GP.

Ένα σκούρο κόκκινο (Rosso Centenario) διακοσμημένο με δύο λευκές γραμμές, που παραπέμπει στις ρίζες της Ducati, από την Ducati 60 του 1949, την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, έως την Gran Sport "Marianna" του 1955, την πρώτη αγωνιστική Ducati που σχεδίασε ο Fabio Taglioni.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Τι καλύτερο για να τιμηθεί το Rosso Centenario από ένα δίδυμο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εννέα παγκόσμιοι τίτλοι MotoGP συνολικά (επτά για τον Marc Márquez και δύο για τον Francesco Bagnaia).

Ο Márquez, πρωταγωνιστής μίας από τις μεγαλύτερες επιστροφές στην ιστορία του αθλήματος, είναι έτοιμος να γράψει ένα ακόμη κεφάλαιο, ενώ ο Bagnaia, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP της Ducati από το Borgo Panigale, επιστρέφει με στόχο τη λύτρωση.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Στην εκδήλωση Campioni in Pista, που διοργανώθηκε από τη Ducati και τον Οργανισμό Τουρισμού της Madonna di Campiglio, παρόντες ήταν, εκτός από τους αναβάτες και τη διοίκηση της ομάδας, με τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati, και τον Luigi Dall’Igna, Γενικό Διευθυντή της Ducati Corse.

Η έναρξη της σεζόν MotoGP πλησιάζει, με το πρώτο επίσημο τεστ να είναι προγραμματισμένο για τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου στη Sepang, στην Μαλαισία.

Πριν απολαύσουν τις χιονισμένες πίστες της περιοχής, οι Marquez και Bagnaia θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της Madonna di Campiglio, για να συναντήσουν τους φίλους της Ducati.

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

O Claudio Domenicali CEO της Ducati, δήλωσε: "Δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την Ducati Lenovo Team οπουδήποτε αλλού πέρα από τη Madonna di Campiglio, ειδικά σε μια τόσο σημαντική χρονιά για εμάς, τη χρονιά των 100 χρόνων της Ducati".

Τα αγωνιστικά μας αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι αναβατών και έξι τίτλοι κατασκευαστών. Με τον Marc και τον Pecco έχουμε δύο εξαιρετικούς Πρωταθλητές, με ισχυρό κίνητρο και ξεκάθαρους στόχους.

Μαζί με την Desmosedici GP, αντιμετωπίζουμε το 2026 με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για νέες επιτυχίες."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Γενικός διευθυντής της Ducati Corse , Luigi Dall’Igna συμπλήρωσε: "Η φετινή σεζόν είναι μοναδική. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ducati και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών το 2027.

Θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο με τεχνολογία, ρεκόρ και επιτυχίες. Ο Marc και ο Pecco είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά και οι δύο Πρωταθλητές. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το 2026 με τη μέγιστη δυνατή δέσμευση."

Ducati Lenovo MotoGP Team 2026

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Márquez (#93), είπε αξιολογώντας την περασμένη χρονιά: "Το 2025 ήταν καθοριστικό για τη ζωή και την καριέρα μου. Το 2026 είναι μια νέα πρόκληση.

Η Desmosedici GP είναι το πιο ανταγωνιστικό πακέτο και θέλω πρώτα απ’ όλα να ξαναβρώ πλήρως την αυτοπεποίθησή μου. Τα πρώτα τεστ ήταν θετικά, αλλά η Μαλαισία θα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή."

Ο ομόσταυλος του, Francesco Bagnaia (#63), εδειξε ανυπόμονος, λέγοντας: "Αφήνω πίσω μου μια δύσκολη χρονιά που όμως με δίδαξε πολλά. Το 2026 είναι μια νέα ευκαιρία, σε μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ducati.

Ανυπομονώ για τα πρώτα τεστ και να δουλέψω ξανά με όλη την ομάδα, με στόχο να είμαι πρωταγωνιστής και να το απολαύσω."