Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Rossi – Yamaha

Θα επεκτείνει το συμβόλαιό του;

Η Yamaha δεν έχει μπει ακόμη σε συζητήσεις με τον Valentino Rossi σχετικά με την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου του Ιταλού και μετά το 2018, σύμφωνα με τον διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha, Lin Jarvis.

Όπως λέει ο ίδιος, περιμένει ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά κοντά στον αγώνα του Mugello (δηλαδή περί τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου), όταν ο Rossi θα έχει αποφασίσει αν θα θέλει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο και μετά τα 40α του γενέθλια.

Αυτή τη στιγμή ο Rossi είναι 38 ετών και το συμβόλαιό του έχει άλλον έναν χρόνο ισχύ με τη Yamaha, αλλά έδειξε τις προθέσεις του αφού έσπασε το αρνητικό σερί του ενός χρόνου χωρίς νίκη, όταν κέρδισε στο Assen, λέγοντας ότι θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει και μετά την λήξη του συμβολαίου αν καταφέρει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του την επόμενη χρονιά. "Όταν υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο σκέφτηκα ότι θα ήταν το τελευταίο, αλλά δεν ήμουν σίγουρος", δήλωσε ο Rossi μετά το GP του Sachsenring. "Θα αποφασίσω στις αρχές της επόμενης σεζόν. Αλλά αν είμαι ανταγωνιστικός και μπορώ να κερδίζω, θέλω να συνεχίσω."

Να θυμίσουμε ότι ο Γιατρός ήταν μέσα στο κυνήγι του τίτλου -τον δέκατο προσωπικό του εάν τα κατάφερνε- έχοντας τερματίσει πέντε φορές στο βάθρο στους πρώτους 12 αγώνες της σεζόν, πριν σπάσει το πόδι του κατά τη διάρκεια προπόνησης enduro χάνοντας πλέον κάθε ελπίδα. Στην 22η χρονιά του στους αγώνες GP ήταν 26 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Dovizioso όταν συνέβη το ατύχημα.