Σφοδρή πτώση και για τον Lorenzo!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Όπως λέγαμε εχθές, οι πτώσεις στο Motegi θα συνεχιζόντουσαν, μετά από την άσχημη πτώση του Pedrosa και την αντίστοιχη του Laverty.. Ο Lorenzo έκανε εχθές την έκπληξη με εκπληκτικό χρόνο και σήμερα βγήκε στην FP3 με τον ίδιο ρυθμό, αλλά υπέφερε από ένα highside, λιγότερο εντυπωσιακό από του Pedrosa, οδυνηρό ωστόσο. Αν και σηκώθηκε αμέσως, κουτσαίνοντας ελαφρά, έδειξε ότι ζαλίζεται κι έτσι μεταφέρθηκε με φορείο και έπειτα κατευθείαν εκτός πίστας για αξονική, όπου όμως δεν υπήρξε κάποιο εύρημα και πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς για να συνεχίσει..

Ο Lorenzo είχε ουσιαστικά το highside που εχθές γλίτωσε ο Marquez, όταν με τον γνωστό του τρόπο έβαλε τον αγκώνα κάτω και άφησε την μοτοσυκλέτα να γλιστρήσει τόσο όσο χρειαζόταν για να σταματήσει να γλιστρά και ταυτόχρονα να μην βγει πολύ εκτός πίστας. Στην FP4 ο Lorenzo είχε εξαιρετική παρουσία κάνοντας τρίτο χρόνο πίσω από τον πρώτο Marquez και τον δεύτερο Espargaro που στην καρό σημαία του έκλεψε τον χρόνο. Παρά τα όσα τράβηξε με τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, όσο η Moto3 ήταν στην πίστα για τα δικά της δοκιμαστικά, ο Lorenzo έδειξε μία καλή παρουσία και είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα η μάχη για την πρώτη θέση της κατάταξης θα είναι έντονη!

Ετικέτες

MotoGP 2026, Shakedown Test, ημέρα 1η: Ταχύτερα τα αδέρφια Espargaro, 4ος ο Toprak

Τελείωσε η πρώτη ημέρα του Shakedown Test, στον απόηχο της μεταγραφής του Quartararo στη Honda - Οι χρόνοι των αναβατών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/1/2026

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα από τις τρεις συνολικά του Shakedown Test που διεξάγεται στην πίστα Sepang της Μαλαισίας. Ο Aleix Espargaro που είναι δοκιμαστής της Honda ήταν ο ταχύτερος σήμερα, με τον αδερφό του Pol -που είναι δοκιμαστής της KTM- να είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω. Ο Toprak βρέθηκε στην τέταρτη θέση πίσω από τον πάντα δυνατό Dani Pedrosa.

Ας δούμε για αρχή τι ακριβώς είναι το Shakedown Test: Αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για τους αναβάτες εξέλιξης αλλά και για τους rookies να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους, καθώς οι δοκιμές απαγορεύονται καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

1

Φέτος, οι νεοεισερχόμενοι Diogo Moreira (LCR Honda) και Toprak Razgatlioglu (Prima Pramac Yamaha MotoGP) θα πάρουν μία πρώτη γεύση για την σεζόν του 2026, μαζί με τους αναβάτες εξέλιξης Aleix Espargaro, Pol Espargaro, Dani Pedrosa και άλλους. Επίσης, η Yamaha μπορεί να έχει όλους τους αναβάτες της στην πίστα, δηλαδή τους Fabio Quartararo (που πάει στη Honda το 2027), Alex Rins και Jack Miller, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής παραμένει στην κατηγορία D -κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μπαίνουν στην εποχή του V4.

Το Shakedown Test πραγματοποιείται στην πίστα Sepang και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από σήμερα έως και το Σάββατο. Κατά την πρώτη ημέρα που μόλις τελείωσε ο Razgatlioglu ήταν ο μόνος αναβάτης της Yamaha που συμμετείχε στο τεστ, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους αύριο.

Ας δούμε στον παρακάτω πίνακα τους καλύτερους χρόνους κάθε αναβάτη.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Aleix Espargaro

Honda Test Rider (RC213V)

1:58.091s

2

Pol Espargaro

KTM Test Rider (RC16)

+0.524s

3

Dani Pedrosa

KTM Test Rider (RC16)

+1.052s

4

Toprak Razgatlioglu

Pramac Yamaha (YZR-M1)*

+1.556s

5

Fernandez/Dovizioso

Yamaha Test Rider (YZR-M1)

+1.667s

6

Michele Pirro

Ducati Test Rider (GP26)

+1.712s

7

Lorenzo Savadori

Aprilia Test Rider (RS-GP)

+2.212s

8

Diogo Moreira

Pro Honda LCR (RC213V)*

+2.803s

9

Mika Kallio

KTM Test Rider (RC16)

+5.112s