Σφοδρή πτώση και για τον Lorenzo!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Όπως λέγαμε εχθές, οι πτώσεις στο Motegi θα συνεχιζόντουσαν, μετά από την άσχημη πτώση του Pedrosa και την αντίστοιχη του Laverty.. Ο Lorenzo έκανε εχθές την έκπληξη με εκπληκτικό χρόνο και σήμερα βγήκε στην FP3 με τον ίδιο ρυθμό, αλλά υπέφερε από ένα highside, λιγότερο εντυπωσιακό από του Pedrosa, οδυνηρό ωστόσο. Αν και σηκώθηκε αμέσως, κουτσαίνοντας ελαφρά, έδειξε ότι ζαλίζεται κι έτσι μεταφέρθηκε με φορείο και έπειτα κατευθείαν εκτός πίστας για αξονική, όπου όμως δεν υπήρξε κάποιο εύρημα και πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς για να συνεχίσει..

Ο Lorenzo είχε ουσιαστικά το highside που εχθές γλίτωσε ο Marquez, όταν με τον γνωστό του τρόπο έβαλε τον αγκώνα κάτω και άφησε την μοτοσυκλέτα να γλιστρήσει τόσο όσο χρειαζόταν για να σταματήσει να γλιστρά και ταυτόχρονα να μην βγει πολύ εκτός πίστας. Στην FP4 ο Lorenzo είχε εξαιρετική παρουσία κάνοντας τρίτο χρόνο πίσω από τον πρώτο Marquez και τον δεύτερο Espargaro που στην καρό σημαία του έκλεψε τον χρόνο. Παρά τα όσα τράβηξε με τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, όσο η Moto3 ήταν στην πίστα για τα δικά της δοκιμαστικά, ο Lorenzo έδειξε μία καλή παρουσία και είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα η μάχη για την πρώτη θέση της κατάταξης θα είναι έντονη!

Ετικέτες

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125 και 250 κυβικά και δύο φορές νικητής του Isle of Man TT
motomagMotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/11/2023

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός αγωνιζόμενος στα MotoGP και Isle of Man TT, Cecil Standford, ο οποίος μάλιστα χάρισε στην MV Agusta τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στα 125 κυβικά.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1928, ο Cecil Sandford στο Gloucestershire της Αγγλίας, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις μοτοσυκλέτες συμμετέχοντας σε αγώνες MX και Grasstrack (παρόμοιο με το Speedway, αλλά με περισσότερους συμμετέχοντες). Έκανε το ντεμπούτο του στα GP το 1950, σε ηλικία 22 ετών με μοτοσυκλέτα της AJS και ομόσταυλό του τον, επίσης Βρετανο, Les Graham. Tο 1952 θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της MV Agusta, χαρίζοντάς τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1957 και έχοντας περάσει από Moto Guzzi και DKW στις κατηγορίες 125/250/350 κυβικών, θα καταφέρει να πάρει τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 κυβικών πάνω σε μία Mondial. Αυτή θα είναι και η χρονιά που θα κρεμάσει την φόρμα του, αποχωρώντας από την αγωνιστική δράση των GP.

Το γεγονός ότι αγώνες όπως το Isle of Man TT και το Ulster GP αποτελούσαν εκείνη την εποχή μέρος του προγράμματος των GP, έδωσε στον Standford την δυνατότητα να αναδειχθεί δύο φορές νικητής στο IOMTT, το 1952 και το 1957.

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Το 2019 σε ηλικία 91 ετών επισκέφτηκε το box της MV Agusta, στα πλαίσια του GP του Silverstone, με τον τίτλο του γηραιότερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή εν ζωή. Ένα ρεκόρ που μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος άλλος να το σπάσει.

Ετικέτες