Σφοδρή πτώση και για τον Lorenzo!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/10/2016

 

Όπως λέγαμε εχθές, οι πτώσεις στο Motegi θα συνεχιζόντουσαν, μετά από την άσχημη πτώση του Pedrosa και την αντίστοιχη του Laverty.. Ο Lorenzo έκανε εχθές την έκπληξη με εκπληκτικό χρόνο και σήμερα βγήκε στην FP3 με τον ίδιο ρυθμό, αλλά υπέφερε από ένα highside, λιγότερο εντυπωσιακό από του Pedrosa, οδυνηρό ωστόσο. Αν και σηκώθηκε αμέσως, κουτσαίνοντας ελαφρά, έδειξε ότι ζαλίζεται κι έτσι μεταφέρθηκε με φορείο και έπειτα κατευθείαν εκτός πίστας για αξονική, όπου όμως δεν υπήρξε κάποιο εύρημα και πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς για να συνεχίσει..

Ο Lorenzo είχε ουσιαστικά το highside που εχθές γλίτωσε ο Marquez, όταν με τον γνωστό του τρόπο έβαλε τον αγκώνα κάτω και άφησε την μοτοσυκλέτα να γλιστρήσει τόσο όσο χρειαζόταν για να σταματήσει να γλιστρά και ταυτόχρονα να μην βγει πολύ εκτός πίστας. Στην FP4 ο Lorenzo είχε εξαιρετική παρουσία κάνοντας τρίτο χρόνο πίσω από τον πρώτο Marquez και τον δεύτερο Espargaro που στην καρό σημαία του έκλεψε τον χρόνο. Παρά τα όσα τράβηξε με τις εξετάσεις στο νοσοκομείο, όσο η Moto3 ήταν στην πίστα για τα δικά της δοκιμαστικά, ο Lorenzo έδειξε μία καλή παρουσία και είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα η μάχη για την πρώτη θέση της κατάταξης θα είναι έντονη!

Ετικέτες

Billy Bolt: Θέλω να νιώσω πώς είναι να πέφτεις με μοτοσυκλέτα MotoGP!

Ο περίεργος πόθος του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή SuperEnduro
Billy-Bolt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/7/2026

Πολλοί ονειρεύονται να καβαλήσουν έστω και μια φορά τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη, τα πρωτότυπα του MotoGP που τόσο λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν.

Λογικά ένας αγωνιζόμενος θα έχει ακόμη εντονότερη αυτήν την επιθυμία, αλλά δύσκολα φανταζόμαστε κάποιον να το ονειρεύεται όπως ο Billy Bolt. Ακούστε τον ίδιο πως το περιέγραψε σε συνέντευξη:

“Είναι περίεργο αυτό που θα πω, αλλά θέλω να νιώσω πώς είναι να χάνεις το μπροστινό σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP και απλά να σέρνεσαι στα χαλίκια. Για κάποιο λόγο νιώθω την ανάγκη να μάθω πως είναι.

 “Πρόκειται για κάτι που έχω στη λίστα με όσα θέλω να κάνω, αλήθεια. Ξέρεις, όταν καταφέρνεις το τέλειο σύρσιμο με τις ξύστρες σε αγκώνες και γόνατα και πέφτεις στα χαλίκια κι αρχίζεις να φέρνεις τούμπες και ανοίγει ο αερόσακος.

“Όταν ήμουν παιδί παρακολουθούσα MotoGP, ειλικρινά είναι πιθανότατα μια από τις πρώτες μου αναμνήσεις να βλέπω αγώνες MotoGP. Είχα πάθει ψύχωση με τις πτώσεις.”

Μάλλον η ψύχωσή του δεν έχει θεραπευτεί. Ασυνήθιστα όνειρα αν μη τι άλλο, αλλά τουλάχιστον ο Bolt ως παγκόσμιος πρωταθλητής έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους εμάς να πραγματώσει μια μέρα το όνειρό του. Αρκεί να πείσει έναν κατασκευαστή να του δώσει μια πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσυκλέτα αξίας 4-5 εκατομμυρίων για να τη ρίξει κάτω επίτηδες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

 

Ετικέτες