Στάση των YZR-M1 στα χιόνια: Δείτε το video της φωτογράφισης!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/3/2016

Περίεργη διαδικασία συντήρησης, πριν την ζέστη του Qatar, βρήκαν εκεί στην Yamaha και ανέβασαν τις YZR-M1 του Jorge Lorenzo και Valentino Rossi στο Mont Blanc Massif, για μία φωτογράφιση στα χιόνια!

Είναι σχεδόν εθιμοτυπικό της Ducati να βγάζει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο χιόνι, αλλά η Yamaha αποφάσισε να συνεχίσει φέτος η ίδια την παράδοση αυτή. Ο πάγος πάντως δεν έχει σπάσει ακόμη ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές, αν και η ομάδα Movistar Yamaha ετοιμάζεται να αφήσει τα γεγονότα της περσινής σεζόν πίσω της, ρίχνοντας το βάρος στις επόμενες μέρες - μέχρι τις 20 του μήνα, όπου θα ξεκινήσει η επόμενη, και ίσως μία από τις εντυπωσιακότερες σεζόν!

Δείτε τις φωτογραφίες, και το video της φωτογράφισης:

 

 

 

Ετικέτες

MotoGP: Προτάθηκε θέσπιση συγκεκριμένου χρονικού παραθύρου για μεταγραφές

Η πρόταση συζητήθηκε στο Silverstone σε συνεδρίαση της IRTA
Bezzecchi_Aprilia_renewal
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/8/2026

Στο περιθώριο του αγώνα MotoGP στην Αγγλία, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αγωνιστικών Ομάδων (IRTA) συνεδρίασε παρουσία του διευθυντή του MotoGP Sport Entertainment Group (MPSEG, πρώην Dorna) Carlos Ezpeleta για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων μια νέα πρόταση: να οριστεί συγκεκριμένη χρονική περίοδος κατά την οποία οι ομάδες θα μπορούν να υπογράψουν νέους αναβάτες και κάθε μεταγραφή εκτός αυτού θα θεωρείται άκυρη.

Το σκεπτικό πίσω από την πρόταση αυτή είναι να μην επισκιάζεται η αγωνιστική δράση από μεταγραφικές φημολογίες και συζητήσεις. Η αιτία που οδήγησε σε αυτήν είναι η φετινή εμπειρία, όπου κάποιες μεταγραφές είχαν ήδη γίνει γνωστές πριν ακόμη αρχίσει η σεζόν (λ.χ. Fabio Quartararo στη Honda) χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί για μήνες μετά.

Η φετινή χρονιά βέβαια ήταν αρκετά διαφορετική καθώς, ενόψει της νέας εποχής 850 κυβικών που αρχίζει το 2027, εκκρεμούσε η συμφωνία Κατασκευαστών και Διοργανωτών, η περίφημη Concorde Agreement, η καθυστέρηση της οποίας είχε παγώσει όλες τις μεταγραφικές ανακοινώσεις.

Πίσω απ’ όλα, ο MPSEG δεν θεωρεί θετικό το γεγονός πως σχεδόν το 80% των διαθέσιμων μοτοσυκλετών για το 2027 είχαν καπαρωθεί πριν καν φτάσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή, ωστόσο δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πώς αυτό θα αλλάξει ορίζοντας συγκεκριμένους χρόνους για μεταγραφές. Οι κατασκευαστές (ή οι ομάδες) μπορούν να τα βρουν παρασκηνιακώς με τον αναβάτη όποτε θέλουν και απλά να τον ανακοινώσουν στον πρέποντα χρόνο.

Η πρόταση μοιάζει να στοχεύει στο επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή στο να μην πλημμυρίζει η επικαιρότητα με μεταγραφικές πληροφορίες και φήμες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και αυτό δεν βλέπουμε πως θα εξυπηρετηθεί. Ο Τύπος πάντα θα ψάχνει για πληροφορίες που δεν είναι γνωστές το ευρύ κοινό και, σε μια χρονιά που οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι αναβάτες αλλάζουν αγωνιστικά χρώματα, αυτή θα είναι νομοτελειακά η καυτή επικαιρότητα που όλοι κυνηγούν.

Το θέμα δεν έχει αποφασιστεί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτή τη συνάντηση, προκύπτουν κάποια ζητήματα που απαιτούν ειδική ρύθμιση, όπως οι μεταγραφές αναβατών από άλλες αγωνιστικές κατηγορίες (Moto2, Moto3) ή θεσμούς (λ.χ. WSBK). Σε πρώτη φάση πάντως, φαίνεται πως δεν έχει προκύψει ομοφωνία στο θέμα, με τη Yamaha να φέρεται υπέρ της πρότασης και τη Ducati ενάντια.

Ετικέτες