Στον 8ωρο της Μαλαισίας ο Morbideli

Πίεσε για αναβάτες MotoGP στον αγώνα αντοχής η Sepang
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/9/2019

Φέτος το Δεκέμβρη θα γίνει ο πρώτος 8ωρος αγώνας αντοχής στην πίστα της Sepang, ο οποίος εντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance (EWC) του 2019. Ως γνωστόν η πίστα της Sepang έχει τη δορυφορική ομάδα της Yamaha (Petronas) στα MotoGP και ήθελε όσο τίποτε άλλο να δημιουργήσει μια dream team που θα συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα. Κοινά συμφέροντα έχει και το εργοστάσιο της Yamaha, καθώς η αγορά της Μαλαισίας είναι πολύ σημαντική από εμπορικής άποψης και τα MotoGP έχουν πολύ υψηλή δημοτικότητα. Τόσο η Yamaha, όσο και η Honda φροντίζουν κάθε χρόνο να κάνουν εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με guest star τον Marquez και τον Rossi να οδηγούν τα σπορ παπιά και scooter τους. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη που η πίστα της Sepang και η Yamaha έφτιαξαν μια ομάδα με διεθνούς αναγνώρισης αναβάτες, εκ των οποίων οι δύο τρέχουν στα MotoGP. Ο Michael van der Mark έχει μεγάλη εμπειρία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, αλλά και από την συμμετοχή του στον αντίστοιχο 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka. Ο τοπικός ήρωας Hafizh Sayhrin (προς το παρόν είναι αναβάτης την Tech 3 με KTM, αλλά ο τελευταίος αγώνας των MotoGP είναι το Νοέμβριο και έχει ανακοινωθεί πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του για το 2020) έχει κι αυτός τρέξει στη Suzuka. Μόνο για τον Franco Morbidelli θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε αγώνα αντοχής. Η πίστα της Sepang ήθελε και τον Fabio Quartararo (που είναι δικός της αναβάτης στα MotoGP) όμως οι φήμες λένε πως η Yamaha αποφάσισε να μην τρέξει ο Γάλλος. Οι ακριβείς λόγοι δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά φανταζόμαστε πως δύσκολα θα βρεθούν πολλοί αναβάτες των MotoGP που θα τους άρεσε η ιδέα να πάει στη Μαλαισία μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και να τρέξει σε αγώνα αντοχής με μια Superbike μοτοσυκλέτα, στην υγρασία και τη ζέστη.

Jorge Martin: Δεν σταματά την προπόνηση – Έκανε 876 χλμ. ποδήλατο σε επτά ημέρες

Ο Ισπανός συνεχίζει τις προπονήσεις πριν την επανέναρξη της σεζόν
Jorge Martin
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP, Jorge Martin, μπορεί επίσημα να βρίσκεται στις καλοκαιρινές διακοπές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει να προπονείται.

Ο Martin τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποδηλασία, ενώ ποιος θα ξεχάσει την ιστορία με το κλεμμένο ποδήλατό του αξίας 20.000 ευρώ που συνέβη μάλιστα στο paddock στο Grand Prix της Βαλένθια, στα τέλη του 2025.

Ο Ισπανός αναβάτης συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στον ποδηλατικό αγώνα «Trans-Pyrenees», διανύοντας συνολικά 876 χιλιόμετρα, κυρίως μέσω των δρόμων στην ισπανική πλευρά της οροσειράς, με τον Martin να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 31 ώρες.

Jorge Martin

Το Trans-Pyrenees είναι μια διοργάνωση που οργανώνεται από τον σύλλογο TransIberica Ultracycling και δεν έχει χαρακτήρα αγώνα, αφού δεν υπάρχει βραβείο για τον αναβάτη που θα τερματίσει πρώτος, καθώς ο στόχος είναι απλώς η ολοκλήρωση των διαδρομών.

Για τον Martinator, αυτό σήμανε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, μόλις δέκα ημέρες πριν επιστρέψει στην πίστα του Silverstone  με την Aprilia Racing ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

Ετικέτες