Συγχώνευση ομάδων στο MotoGP

Οδηγοί και ικασίες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/7/2018

Η ομάδα Angel Nieto που ανήκει στον πρώην αγωνιζόμενο Jorge Martinez ‘Aspar’, ήρθε σε συμφωνία με την SIC (Sepang International Circuit), για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στα MotoGP, η οποία θα έχει την υποστήριξη από την Petronas και θα τρέχει με μοτοσυκλέτες Yamaha.


Η συμφωνία έκλεισε με τη SIC να παίρνει τις θέσης της ισπανικής ομάδας στο grid, όταν στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία αγωνιζόταν με δορυφορική Ducati το 2010. Έκτοτε αγωνίστηκε με Aprilia και έπειτα συνεργάστηκε με την Honda, πριν ξαναγυρίσει στη Ducati το 2016. Ο Alvaro Bautista και ο Karel Abraham αποτελούν την πρώτη γραμμή της ομάδα, ενώ η SIC αγωνίζεται και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3. Παράλληλα ο Martinez θα είναι αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας από το 2019.


Από την πλευρά της, η Yamaha επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την SIC, έχοντας συνάψει ένα τριετές συμβόλαιο προσφέροντας πλήρη υποστήριξη στις μοτοσυκλέτες.

Το γεγονός πως το συμβόλαιο έχει ισχύ για τρία χρόνια, είναι μία προσπάθεια της Yamaha να μην ξανά μείνει χωρίς δορυφορική ομάδα -κι άρα βασική πηγή πληροφόρισης και βάση εξέλιξης- σε δύο χρόνια από τώρα που αναμένεται να επαναληφθεί η φετινή, έντονη μεταγραφική περίοδος. Η Yamaha χάνει φέτος την Tech3 και τον ικανότατο Zarco που πηγαίνουν στην KTM, και με το τριετές συμβόλαιο, σπάει από τώρα την επόμενη μεταγραφική περίοδο...

Το βασικότερο ωστόσο παραμένει, πως οι αναβάτες της ομάδας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ακόμα, αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Dani Pedrosa και ο Franco Morbidelli είναι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους.

Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του, σε ένα email που έστειλε στο Τύπο, ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη τύπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο γερμανικό MotoGP στο Sachenring, για την ενημέρωση της πορείας του στο μέλλον και ζήτησε το σεβασμό και την υπομονή όλων μέχρι τότε.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Vinales και στην Aragon

Θα αποτελέσει το δίδυμο της Tech3 με τον Enea Bastianini
espargaro
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα στην Aragon, καθώς ο Maverick Vinales παραμένει επικεντρωμένος στην αποκατάστασή του.

Κατά την επιστροφή του στους αγώνες στο Silverstone για το Βρετανικό Grand Prix, ο Espargaro ήταν θετικός και κέρδισε τρεις βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το δίδυμο της Red Bull KTM Tech3, μαζί με τον Enea Bastianini.

Ο Vinales συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3, καθώς αφιερώνει τον χρόνο του στην πλήρη ανάρρωσή του. Η ομάδα διατηρεί την ελπίδα ότι ο Ισπανός θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγώνες στο Misano.

Nicolas Goyon, Διευθυντής Ομάδας: Μαζί με τον Maverick και την KTM, αποφασίσαμε ότι ο Pol θα συνεχίσει μαζί μας στην Aragon, ώστε ο Maverick να μπορεί να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάρρωσή του. Ο Pol έκανε καλή δουλειά για την ομάδα στο Silverstone και χάρη στην εμπειρία του είναι σε καλή θέση να αναλάβει ξανά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ο Maverick να αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως. Τον υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τον καλωσορίσουμε ξανά στο Misano. Μέχρι τότε, θα επικεντρωθούμε στην Aragon και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στον Pol και στον Enea την πλήρη υποστήριξή μας”.