Συγχώνευση ομάδων στο MotoGP

Οδηγοί και ικασίες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/7/2018

Η ομάδα Angel Nieto που ανήκει στον πρώην αγωνιζόμενο Jorge Martinez ‘Aspar’, ήρθε σε συμφωνία με την SIC (Sepang International Circuit), για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στα MotoGP, η οποία θα έχει την υποστήριξη από την Petronas και θα τρέχει με μοτοσυκλέτες Yamaha.


Η συμφωνία έκλεισε με τη SIC να παίρνει τις θέσης της ισπανικής ομάδας στο grid, όταν στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία αγωνιζόταν με δορυφορική Ducati το 2010. Έκτοτε αγωνίστηκε με Aprilia και έπειτα συνεργάστηκε με την Honda, πριν ξαναγυρίσει στη Ducati το 2016. Ο Alvaro Bautista και ο Karel Abraham αποτελούν την πρώτη γραμμή της ομάδα, ενώ η SIC αγωνίζεται και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3. Παράλληλα ο Martinez θα είναι αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας από το 2019.


Από την πλευρά της, η Yamaha επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την SIC, έχοντας συνάψει ένα τριετές συμβόλαιο προσφέροντας πλήρη υποστήριξη στις μοτοσυκλέτες.

Το γεγονός πως το συμβόλαιο έχει ισχύ για τρία χρόνια, είναι μία προσπάθεια της Yamaha να μην ξανά μείνει χωρίς δορυφορική ομάδα -κι άρα βασική πηγή πληροφόρισης και βάση εξέλιξης- σε δύο χρόνια από τώρα που αναμένεται να επαναληφθεί η φετινή, έντονη μεταγραφική περίοδος. Η Yamaha χάνει φέτος την Tech3 και τον ικανότατο Zarco που πηγαίνουν στην KTM, και με το τριετές συμβόλαιο, σπάει από τώρα την επόμενη μεταγραφική περίοδο...

Το βασικότερο ωστόσο παραμένει, πως οι αναβάτες της ομάδας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ακόμα, αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Dani Pedrosa και ο Franco Morbidelli είναι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους.

Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του, σε ένα email που έστειλε στο Τύπο, ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη τύπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο γερμανικό MotoGP στο Sachenring, για την ενημέρωση της πορείας του στο μέλλον και ζήτησε το σεβασμό και την υπομονή όλων μέχρι τότε.

Ετικέτες

MotoGP: Αναζητείται εναλλακτική για τον 4ο αγώνα στο Qatar! Με charter έφυγαν από Ταϊλάνδη!

Πιο πιθανό να μείνει κενό ελπίζοντας να επαναπρογραμματιστεί αργότερα
MotoGP: Αναζητείται εναλλακτική για τον 4ο αγώνα στο Qatar! Με charter έφυγαν από Ταϊλάνδη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/3/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Μέση Ανατολή είχε άμεσο αντίκτυπο στα MotoGP από την πρώτη ημέρα καθώς η διοργάνωση χρησιμοποιεί μεταγωγικά αεροσκάφη της Qatar Airways ενώ σχεδόν το σύνολο των ομάδων θα πετούσαν την ίδια ημέρα με πτήσεις της Qatar για Ισπανία και Ιταλία.

Με τον εναέριο χώρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ να κλείνει από το Σάββατο, οι ομάδες είχαν άλλο ένα ζήτημα να αντιμετωπίσουν αμέσως μετά τον αγώνα Sprint καθώς είχαν υπολογισμένη αναχώρηση αμέσως μετά τον αγώνα της Κυριακής.

Η διοργάνωση ναύλωσε αεροσκάφη εκτελώντας δύο δρομολόγια, ένα για Μαδρίτη και ένα για Μιλάνο, καλύπτοντας έτσι το σύνολο των ομάδων με τους υπόλοιπους να αναχωρούν από εκείνα τα αεροδρόμια για την επιστροφή τους. Αυτό φυσικά δεν περιελάβανε μία σειρά από άλλους επισκέπτες, μερικοί από τους οποίους ακόμη ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν πίσω.

Λύση αναμένεται να βρεθεί και για τα ειδικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τα MotoGP για να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους από ήπειρο σε ήπειρο, όμως το ζήτημα του 4ου αγώνα παραμένει ανοικτό.

Ο αγώνας στο Losail δεν μπορεί να διεξαχθεί με κλειστό τον εναέριο χώρο, χώρια το ζήτημα ασφαλείας από τον πόλεμο που δεν αναμένεται να σταματήσει τις επόμενες 4 εβδομάδες όπως ανακοίνωσε η πλευρά των ΗΠΑ.

Οπότε το μόνο ζήτημα που μένει για τους διοργανωτές είναι αν θα αφήσουν κενό σε αυτή την ημερομηνία περιμένοντας να την εντάξουν στο πρόγραμμα μία διαφορετική ημερομηνία ή αν θα γίνει αντικατάσταση.

Το χρονικό περιθώριο για αντικατάσταση είναι πολύ μικρό, όχι τόσο για τον χώρο ή για την διοργάνωση, όσο για την ενημέρωση του κόσμου καθώς τα MotoGP βασίζονται στην προσέλευση των θεατών.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι πως ο αγώνας το Πάσχα δεν θα διεξαχθεί στο Κατάρ και μένει να δούμε αν θα υπάρχει άλλος εκείνες τις ημέρες.

Ετικέτες