Συγχώνευση ομάδων στο MotoGP

Οδηγοί και ικασίες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/7/2018

Η ομάδα Angel Nieto που ανήκει στον πρώην αγωνιζόμενο Jorge Martinez ‘Aspar’, ήρθε σε συμφωνία με την SIC (Sepang International Circuit), για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στα MotoGP, η οποία θα έχει την υποστήριξη από την Petronas και θα τρέχει με μοτοσυκλέτες Yamaha.


Η συμφωνία έκλεισε με τη SIC να παίρνει τις θέσης της ισπανικής ομάδας στο grid, όταν στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία αγωνιζόταν με δορυφορική Ducati το 2010. Έκτοτε αγωνίστηκε με Aprilia και έπειτα συνεργάστηκε με την Honda, πριν ξαναγυρίσει στη Ducati το 2016. Ο Alvaro Bautista και ο Karel Abraham αποτελούν την πρώτη γραμμή της ομάδα, ενώ η SIC αγωνίζεται και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3. Παράλληλα ο Martinez θα είναι αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας από το 2019.


Από την πλευρά της, η Yamaha επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την SIC, έχοντας συνάψει ένα τριετές συμβόλαιο προσφέροντας πλήρη υποστήριξη στις μοτοσυκλέτες.

Το γεγονός πως το συμβόλαιο έχει ισχύ για τρία χρόνια, είναι μία προσπάθεια της Yamaha να μην ξανά μείνει χωρίς δορυφορική ομάδα -κι άρα βασική πηγή πληροφόρισης και βάση εξέλιξης- σε δύο χρόνια από τώρα που αναμένεται να επαναληφθεί η φετινή, έντονη μεταγραφική περίοδος. Η Yamaha χάνει φέτος την Tech3 και τον ικανότατο Zarco που πηγαίνουν στην KTM, και με το τριετές συμβόλαιο, σπάει από τώρα την επόμενη μεταγραφική περίοδο...

Το βασικότερο ωστόσο παραμένει, πως οι αναβάτες της ομάδας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ακόμα, αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Dani Pedrosa και ο Franco Morbidelli είναι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους.

Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του, σε ένα email που έστειλε στο Τύπο, ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη τύπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο γερμανικό MotoGP στο Sachenring, για την ενημέρωση της πορείας του στο μέλλον και ζήτησε το σεβασμό και την υπομονή όλων μέχρι τότε.

Ετικέτες

Tech3: Ανοιχτή η συνεργασία με κατασκευαστή για το 2027 - Στο τραπέζι αντικατάσταση KTM με Honda

Η γαλλική ομάδα δεν έχει καταλήξει ακόμη με ποιον κατασκευαστή θα συνεχίσει στη νέα εποχή των 850 κυβικών
Tech3
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/5/2026

Η Tech3 βρίσκεται μπροστά σε μία κρίσιμη απόφαση, καθώς η επιλογή κατασκευαστή για το 2027 παραμένει ανοιχτή, με τη Honda να εμφανίζεται πλέον ως σοβαρός διεκδικητής απέναντι στην KTM.

Η Tech3 δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει με ποιον κατασκευαστή θα αγωνιστεί το 2027, όταν τα MotoGP θα περάσουν στους νέους κανονισμούς των 850 κυβικών, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι κινήσεις της στην αγορά αναβατών. Σύμφωνα με τον manager της ομάδας Nicolas Goyon, το μέλλον της ομάδας εξαρτάται πρώτα από την επιλογή μοτοσυκλέτας και μετά θα βρίσκονται σε θέση να προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αναβάτες.

Tech3

Στη γαλλική ομάδα, η οποία φέτος βρίσκεται υπό νέα διοίκηση του πρώην επικεφαλής της Haas στη F1, Guenther Steiner, θεωρούνταν μέχρι πρότινος δεδομένη η συνέχεια της συνεργασία με την KTM και στη εποχή των νέων κανονισμών. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι πληροφορίες που τη συνδέουν με πιθανή μετακίνηση στη Honda, η οποία φέρεται να επιθυμεί να αυξήσει την παρουσία της στο grid σε έξι μοτοσυκλέτες από το 2027, όσες έχει και η Ducati.

Εάν αυτό όντως συμβεί, μπορεί να εξυπηρετήσει τα σχέδια επέκτασης στη μεγάλη κατηγορία, της επιτυχημένης ομάδας του Jorge Martinez, CFMOTO Aspar Racing, η οποία παρότι φέρει το όνομα της CFMOTO χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ στις μικρότερες κατηγορίες των Grand Prix, Moto2 και Moto3.

Tech3

Ο Goyon αποκάλυψε πως έχουν ήδη γίνει επαφές με αρκετούς αναβάτες και managers, όμως χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τον τεχνικό συνεργάτη της ομάδας, οποιαδήποτε συμφωνία θεωρείται πρωτόλεια. Αυτό σημαίνει πως και το αγωνιστικό δίδυμο της ομάδας για το 2027 παραμένει εντελώς ανοιχτό.

Παράλληλα, ο Γάλλος παράγοντας παραδέχθηκε ότι οι αναβάτες του παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστική λύση λόγω της εμπειρίας τους με τα ελαστικά της Pirelli, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στο MotoGP από το 2027. Παρ’ όλα αυτά, εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο των δύο rookies στην ίδια ομάδα, θυμίζοντας τη δύσκολη σεζόν του 2022 με τους Remy Gardner και Raul Fernandez.

Tech3

Η τρέχουσα σύνθεση της Tech3 με τους Enea Bastianini και Maverick Vinales δύσκολα δείχνει ότι θα παραμείνει ίδια το 2027, με τον Ιταλό να συνδέεται ήδη με πιθανή επιστροφή στη Gresini Racing και τον Ισπανό να εξακολουθεί να βρίσκεται στο κάδρο για εργοστασιακή θέση στην KTM, εάν επιβεβαιωθεί η αποχώρηση του Pedro Acosta με προορισμό τη Ducati.