Συνελήφθησαν ο Wayne Gardner κι ο γιος του Remy στην Ιαπωνία

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/10/2016

Ένα περίεργο συμβάν συνέβη κατά το ιαπωνικό GP, καθώς ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 500, ο Αυστραλός Wayne Gardner, και ο γιος του Remy που αγωνίζεται στην Moto2 με την ομάδα της Tasca Racing Scuderia Moto2, συνελήφθησαν από την ιαπωνική αστυνομία. Ο 57 ετών Wayne κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά στον δρόμο, ενώ ο δεκαοκτάχρονος Remy βαρύνεται με την κατηγορία οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα, με αποτέλεσμα να τεθούν και οι δύο υπό κράτηση.
Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν, αλλά αναφέρεται ότι ο πρεσβύτερος Gardner "έπιασε τα θύματα από το γιακά, παρακωλύοντας και την κίνηση των οχημάτων". Βάσει των ιαπωνικών νόμων, οι ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες μπορούν να μείνουν υπό κράτηση έως και 23 μέρες πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ υπάρχει περίπτωση αυτό το διάστημα να παραταθεί.
Το συμβάν που οδήγησε στη σύλληψη των δύο Gardner έγινε έξω από το Twin Ring Motegi, όπου ο πατέρας Gardner συνεπλάκη με τρία άτομα την ώρα που έφτασε στην πίστα με τον Remy λίγο πριν τον αγώνα, βουτώντας τους από το γιακά και σπρώχνοντάς τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορεία, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσε μάλιστα να απελευθερωθεί από την λαβή ενός εκ των τριών. Ο Remy δεν είχε εμπλοκή στο συμβάν, αλλά τον είδαν να κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα τερματίζοντας στην 19η θέση και συνελήφθη την επόμενη μέρα.
Ο κίνδυνος να χάσει ο Remy το GP στην Αυστραλία ήταν σοβαρός, αλλά την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και αναχώρησε για την Αυστραλία για το GP στο Phillip Island. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του, δημοσιεύθηκε μια ανακοίνωση η οποία έλεγε: "Παρά τη φημολογία στα μέσα ενημέρωσης, ο Remy Gardner είναι καθ' οδόν για το Phillip Island όπου θα τρέξει στην κατηγορία Moto2 μπροστά στο κοινό της χώρας του. Προς απάντηση στις ιστορίες που κυκλοφορούν στον τύπο και στα social media, ο Remy δεν κατηγορήθηκε για καμία παράβαση σχετικά με το συμβάν συμπλοκής στο δρόμο που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και κοιτάει μπροστά για να ολοκληρώσει την σεζόν με την Tasca Scuderi Racing. Ο Remy δεν θα κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν." Στην δήλωση δεν αναφέρεται τίποτε σχετικά με τον Wayne Gardner, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, έχει χορηγηθεί νομική υποστήριξη στον βετεράνο αγωνιζόμενο.

Ετικέτες

MotoGP: Η νέα εποχή του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει από το Ρίο ντε Τζανέιρο

Η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος του 2027 μεταφέρεται στη Βραζιλία, μετά από δύο χρονιές στην Ασία
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/8/2026

Την 21η Φεβρουαρίου 2027 όλος ο κόσμος του MotoGP θα βρίσκεται συγκεντρωμένος στη διάσημη πόλη της Βραζιλίας, Ρίο ντε Τζανέιρο, για τη γιορτή που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η τελετή Season Launch θα φιλοξενηθεί στην παραλία Botafogo Beach στη σκιά του βουνού Sugarloaf Mountain με θέα ολόκληρη την πόλη στην απέναντι πλευρά του κόλπου.

Οι διοργανωτές του MotoGP επέλεξαν φέτος να μεταφέρουν την εκδήλωση σε νέα ήπειρο, μετά την ασιατική παράδοση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ) και Μαλαισία (Κουάλα Λουμπούρ). Η μετακίνηση στη Νότια Αμερική για τη Season Launch 2027 έρχεται ως φυσική συνέχεια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία φέτος.

Μάλιστα το Βραζιλιάνικο Grand Prix στη Goiania εξελίχθηκε σε πολύ μεγάλη επιτυχία με πάνω από 150.000 θεατές στη διάρκεια του τριημέρου και άφθονη δημοσιότητα σε μια χώρα που οι αγώνες μηχανοκίνητων κατέχουν σημαίνουσα θέση στις καρδιές του κοινού και η ύπαρξη του Diogo Moreira στο ρόστερ του πρωταθλήματος λειτούργησε ως αποτελεσματικότατη ατραξιόν.

Κάπως έτσι λοιπόν, το επόμενο πρωτάθλημα με την ιδιαίτερη και μοναδική σημασία ως πρώτη μιας νέας εποχής με κινητήρες 850 cc θα έχει την τύχη να εγκαινιαστεί στην πιο φημισμένη πόλη της Βραζιλίας.

Στις εκδηλώσεις του Season Launch αναμένεται να δώσουν το παρών πολλές προσωπικότητες από το καλλιτεχνικό στερέωμα της Βραζιλίας σε μια ατμόσφαιρα που προλογίζεται ως “φεστιβαλική”.

Αναμένονται πλέον περισσότερες και αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ περιμένουμε επίσης και το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Είναι πάντως ήδη γνωστό πως το εναρκτήριο Grand Prix του 2027 θα γίνει, όπως και φέτος, στην Ταϊλάνδη το τριήμερο 5-7 Μαρτίου 2027.