Συνελήφθησαν ο Wayne Gardner κι ο γιος του Remy στην Ιαπωνία

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/10/2016

Ένα περίεργο συμβάν συνέβη κατά το ιαπωνικό GP, καθώς ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 500, ο Αυστραλός Wayne Gardner, και ο γιος του Remy που αγωνίζεται στην Moto2 με την ομάδα της Tasca Racing Scuderia Moto2, συνελήφθησαν από την ιαπωνική αστυνομία. Ο 57 ετών Wayne κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά στον δρόμο, ενώ ο δεκαοκτάχρονος Remy βαρύνεται με την κατηγορία οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα, με αποτέλεσμα να τεθούν και οι δύο υπό κράτηση.
Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν, αλλά αναφέρεται ότι ο πρεσβύτερος Gardner "έπιασε τα θύματα από το γιακά, παρακωλύοντας και την κίνηση των οχημάτων". Βάσει των ιαπωνικών νόμων, οι ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες μπορούν να μείνουν υπό κράτηση έως και 23 μέρες πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ υπάρχει περίπτωση αυτό το διάστημα να παραταθεί.
Το συμβάν που οδήγησε στη σύλληψη των δύο Gardner έγινε έξω από το Twin Ring Motegi, όπου ο πατέρας Gardner συνεπλάκη με τρία άτομα την ώρα που έφτασε στην πίστα με τον Remy λίγο πριν τον αγώνα, βουτώντας τους από το γιακά και σπρώχνοντάς τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορεία, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσε μάλιστα να απελευθερωθεί από την λαβή ενός εκ των τριών. Ο Remy δεν είχε εμπλοκή στο συμβάν, αλλά τον είδαν να κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα τερματίζοντας στην 19η θέση και συνελήφθη την επόμενη μέρα.
Ο κίνδυνος να χάσει ο Remy το GP στην Αυστραλία ήταν σοβαρός, αλλά την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και αναχώρησε για την Αυστραλία για το GP στο Phillip Island. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του, δημοσιεύθηκε μια ανακοίνωση η οποία έλεγε: "Παρά τη φημολογία στα μέσα ενημέρωσης, ο Remy Gardner είναι καθ' οδόν για το Phillip Island όπου θα τρέξει στην κατηγορία Moto2 μπροστά στο κοινό της χώρας του. Προς απάντηση στις ιστορίες που κυκλοφορούν στον τύπο και στα social media, ο Remy δεν κατηγορήθηκε για καμία παράβαση σχετικά με το συμβάν συμπλοκής στο δρόμο που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και κοιτάει μπροστά για να ολοκληρώσει την σεζόν με την Tasca Scuderi Racing. Ο Remy δεν θα κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν." Στην δήλωση δεν αναφέρεται τίποτε σχετικά με τον Wayne Gardner, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, έχει χορηγηθεί νομική υποστήριξη στον βετεράνο αγωνιζόμενο.

Ετικέτες

MotoGP: Ducati & Pecco Bagnaia - Τελειώνει η υπομονή του Ιταλού

Απογοητευτική χαρακτήρισε την εμφάνισή του ο Gigi Dall’Igna
Ducati - Pecco Bagnaia
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/8/2025

Ο Pecco Bagnaia μπορεί να είναι τρίτος στην γενική κατάταξη του MotoGP, όμως έχει μόλις μία νίκη την φετινή χρονιά και απέχει 197 βαθμούς από τον πρωτοπόρο και team-mate του Marc Marquez.

Η απόδοση του Bagnaia παρουσιάζει φθίνουσα πορεία και χαρακτηριστικό είναι πως στους 5 πρώτους γύρους του πρωταθλήματος είχε συγκεντρώσει 140 βαθμούς, ενώ στους 5 τελευταίους κατάφερε να μαζέψει μόλις 75!

Πολλοί περίμεναν πως στον αγώνα της Αυστρίας ήταν μία καλή ευκαιρία για να ανακάμψει καθώς είχε κερδίσει τις τρεις τελευταίες σεζόν εδώ, όμως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι και τερμάτισε μόλις στην 8η θέση. Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna είπε πως αυτή ήταν μία χαμένη ευκαιρία για τον Bagnaia και χαρακτήρισε την εμφάνισή του ως απογοητευτική.

Σε συνέντευξή του, ο Bagnaia εξέφρασε την απογοήτευσή του για την τρέχουσα κατάσταση, δηλώνοντας πως τελειώνει η υπομονή του και πως δίνει τα πάντα, αλλά δυσκολεύεται να μείνει κοντά με τους υπόλοιπους, καθώς ο Marc Marquez και ο Bezzecchi τα πήγαιναν καλύτερα στο φρενάρισμα, στις εισόδους στις στροφές και στις εξόδους.

Στην συνέχεια δήλωσε: “Και ξέρω ότι είναι καλοί αναβάτες, αλλά το να τερματίζω 12 δευτερόλεπτα πίσω σε μια πίστα όπου πάντα έκανα τη διαφορά είναι κάτι που απλά δεν καταλαβαίνω. Και δεν θα το καταλάβω”.

Απέφυγε να ρίξει ευθύνη απευθείας στην ομάδα ή να στρέψει τα βλέμματα προς την κατεύθυνση που θεωρεί πως υπάρχουν απαντήσεις αλλά ξεκαθάρισε πως περιμένει απαντήσεις από την Ducati, τόσο για το πρόβλημα με τα ελαστικά της Michelin στον Sprint, όσο και με το γεγονός -όπως το προσδιόρισε- πως μπορούσαν όλοι να επιταχύνουν εκτός από τον ίδιο, σημείο που θέλει απαντήσεις από την Ducati.