Συνέντευξη Marc Marquez: Κανείς δεν θέλει να κερδίζει φέτος!

Πρέπει να πέσεις πολλές φορές για να καταλάβεις τη Honda
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/9/2020

Η εφ’ όλης της ύλης τελευταία συνέντευξη του Marc Marquez είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία. Μιλώντας αρχικά για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, είπε πως οι τρεις μήνες που ανακοίνωσε το HRC είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα και ο ρεαλιστικός στόχος είναι να βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Portimao. Αυτή τη στιγμή ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, με δύο συνεδρίες την ημέρα. Μάλιστα ο φυσιοθεραπευτής του, μένει μαζί του στο σπίτι! Επίσης κάνει ποδήλατο και τρέξιμό. Προς το παρόν χρησιμοποιεί προστατευτικό νάρθηκα στο εγχειρισμένο χέρι του, όμως είναι πολύ κοντά στο να ξεκινήσει ασκήσεις χωρίς αυτό. Ανάμεσα στα ερωτήματα που του ζήτησαν να απαντήσει ήταν φυσικά και η άποψή του για την εικόνα της Honda φέτος, αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα. Όλο το πρωτάθλημα φέτος είναι παράξενο, είπε ο Marquez και συνέχισε: Απομένουν λίγοι αγώνες και οι πρώτοι έχουν μαζέψει μόλις 85 βαθμούς! Είχα πει πως βλέπω για πρωταθλητή τον Dovi ή των Quartararo, αλλά μετά την Αυστρία πραγματικά δεν ξέρω… Ειδικά από τον Quartararo περίμενα περισσότερα διότι ξεκίνησε τη χρονιά πολύ εμφατικά, αλλά τώρα δυσκολεύεται ακόμα και εκεί που υπερτερούσε, δηλαδή στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Dovi θα πρέπει να βρει περισσότερη ταχύτητα για να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα. Γενικά δείχνει πως κανείς δεν θέλει να κερδίσει! Όσοι είναι αγωνιζόμενοι καταλαβαίνουν τι λέω. Αν έρχεσαι από την 5η, 6η θέση δεν έχεις πρόβλημα να ρισκάρεις για να περάσεις εμπρός. Όμως όταν είσαι μπροστά έχει περισσότερες σκέψεις στο μυαλό σου και έχεις πάντα την αμφιβολία για το πότε πρέπει να επιτεθείς και πότε πρέπει να αμυνθείς. Τώρα που υπάρχουν τόσοι πολλοί μπροστά, όλοι κρατούν μια αμυντική στάση. Όσο για την κατάσταση στη Honda και τις κριτικές που ακούγονται, ο Marquez είπε: Έχω πλέον πολύ χρόνο και διαβάζω τα πάντα. Η μοτοσυκλέτα της Honda έχει δυνατότητες αλλά πάντα ήθελε από τον αναβάτη να την καταλάβει. Έχω μιλήσει με τον Doohan και μου έχει πει ακριβώς το ίδιο πράγμα για τα δίχρονα 500. Πέρσι εγώ, ο Lorenzo και ο Crutchlow είχαμε ακριβώς την ίδια άποψη για τη μοτοσυκλέτα και είχαμε πει ακριβώς τα ίδια πράγματα στους μηχανικούς. Και για μένα είναι καλύτερα μια εύκολη μοτοσυκλέτα, απλώς η Honda θέλει να πέσεις πολλές φορές μέχρι να την μάθεις!     

MotoGP-Μαλαισία: Κάνει την Kuala Lumpur... Μονακό για την παρουσίαση της σεζόν 2026

Το κέντρο της Kuala Lumpur αποκτά τη δική του προσωρινή πίστα για τη εκδήλωση της Dorna
MotoGP 2026 Opening
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Η παρουσίαση του MotoGP για το 2026 μεταφέρεται στους αστικούς δρόμους της Μαλαισίας, με μια προσωρινή πίστα να στήνεται κάτω από τους εμβληματικούς πύργους της Petronas στην πρωτεύουσα της χώρας Kuala Lumpur.

Η επίσημη παρουσίαση της σεζόν 2026 του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στην Kuala Lumpur, αμέσως μετά τις δοκιμές της Sepang. Η επιλογή της Μαλαισιανής πρωτεύουσας έγινε με γνώμονα, πέρα από την εγγύτητα με τη Sepang που διευκολύνει σημαντικά τις ομάδες, τη μοναδική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο, θεαματικό σκηνικό για την παρουσίαση της ερχόμενης σεζόν.

 

MotoGP 2026 Opening

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, Dorna Sports, επέλεξε τους εμβληματικούς πύργους της πετρελαϊκής εταιρείας Petronas ως σκηνικό ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός προσωρινού αστικού circuit περίπου 1,5 χιλιομέτρου στο κέντρο της πόλης. Η προσωρινή εγκατάσταση θα περιλαμβάνει και μια ευθεία 400 μέτρων, ιδανική για τις, όπως πάντα, εντυπωσιακές επιδείξεις από τους αναβάτες, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα, σε ένα μοναδικό αστικό περιβάλλον, δίνοντας περαιτέρω τροφή στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις για αστικά Grand Prix.

MotoGP 2026 Opening

 

Γύρω από την προσωρινή πίστα επιδείξεων θα στηθούν εξέδρες για την φιλοξενία των θεατών, και πλήρης χώρος pit με υποδομές αντίστοιχες πραγματικής πίστας, εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας. Η διοργάνωση τονίζει πως πρόκειται αποκλειστικά για μια παρουσίαση και επίδειξη και όχι επίσημο αγωνιστικό δρώμενο. Ένα θέαμα που στοχεύει να φέρει το MotoGP πιο κοντά στο κοινό και τους φίλους του, με έναν νέο τρόπο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί εορταστικά με ψυχαγωγικό πρόγραμμα και συναυλία, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως ένα διήμερο αφιερωμένο στο θέαμα, την προβολή του θεσμού και τη “μεγάλη εκκίνηση” της νέας αγωνιστικής σεζόν.