Takaaki Nakagami - Συνεχίζει για ακόμη έναν χρόνο με την LCR Honda

Η Honda χρειάζεται έναν Ιάπωνα στο MotoGP, και ο Nakagami κάνει καλά τη δουλειά του
MotoGP: O Takaaki Nakagami συνεχίζει για ακόμη έναν χρόνο με την LCR Honda motomag
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Η LCR Honda, ανακοίνωσε πως ο Takaaki Nakagami θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας και το 2024, με τον Ιάπωνα να μετρά επτά χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Lucio Cecchinello.

Ο 31χρονος πλέον Nakagami ο οποίος βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία από το 2018, όπως αναμενόταν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την LCR Honda για ακόμη έναν χρόνο και ως εκ τούτου ο Ιάπωνας μαζί με τον Johann Zarco θα αποτελεί το δίδυμο αναβατών της LCR Honda. Με την ομάδα του Lucio Cecchinello να κλείνει τις θέσεις των αναβατών της, μένει τώρα να δούμε τι θα συμβεί με τη μοναδική ανοικτή θέση του grid η οποία είναι αυτή της Gresini Racing.

O Takaaki Nakagami μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου με την LCR Honda δήλωσε: "Αισθάνομαι ότι η LCR Honda είναι μέρος της οικογένειάς μου και φυσικά είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μαζί της για άλλη μια σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω και το HRC για την ευκαιρία, καθώς ξέρω ότι συμβαδίζουμε. Τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να είμαι έτοιμος για το μέλλον".

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες