Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Τέλος εποχής για την φωνή των MotoGP

Αποσύρεται ο Nick Harris

Η εμβληματική φωνή των MotoGP, ο David Attenborough – ας μου επιτραπεί ο παραλληλισμός- του πιο διαδεδομένου αθλήματος ταχύτητας, αποσύρεται σε λίγες μέρες, μετά τον αγώνα της Valencia, όπως είχε ανακοινωθεί προγενέστερα από την οργάνωση των MotoGP. Σήμερα όμως στην συνέντευξη τύπου, την τελευταία πριν από κάποιο αγώνα που θα προσφωνήσει ο Nick Harris, οι αναβάτες τον περίμεναν για να τον καλέσουν από την δική τους πλευρά, ώστε να δει για πρώτη φορά το video που ετοίμαζε για εκείνον η οργάνωση των MotoGP. Ο Nick Harris έβλεπε ολοκληρωμένο για πρώτη φορά, το video του αποχαιρετισμού του στο οποίο πρωταγωνιστεί κάνοντας αξιαγάπητη είσοδο μ’ ένα σκηνικό που θυμίζει την ταινία κινουμένων σχεδίων ”Up”, φορώντας πιτζάμες στο σπίτι του με την παραδοσιακή λουλουδάτη ταπετσαρία.

Στο video ακούγονται ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες, τις οποίες επαναλαμβάνουν οι αναβάτες, άλλοι προσπαθώντας να τον μιμηθούν κι άλλοι απλά ανατρέχοντας με μία δόση νοσταλγίας, στον τρόπο περιγραφής των αγώνων. Ο Nick Harris έχει αφήσει εποχή με τον τρόπο περιγραφής των MotoGP, την αμεσότητα, τον χρωματισμό στην φωνή για κάθε επίμαχο στιγμιότυπο και φυσικά τις αναρίθμητες ατάκες του.

Πρώτη του περιγραφή αγώνα ήταν το 1974, και μάλιστα δια τηλεφώνου για το ραδιόφωνο του BBC. Συνέχισε στον χώρο του ποδοσφαίρου για το BBC, στην συγγραφή βιογραφιών για μεγάλες προσωπικότητες των αγώνων όπως ο Freddie Spencer και συμπλήρωσε 40 χρόνια ως παρουσιαστής στην τηλεόραση και στους μηχανοκίνητους αγώνες!

Έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν έχει αναβάτη που υποστηρίζει, όμως συχνά έχει συμβεί να παρασυρθεί από την ένταση όσων με αμεσότητα περιγράφει. Απεναντίας εστιάζει σε παλιότερες εποχές, όταν η κουβέντα πηγαίνει σε αναβάτες που θαυμάζει και φυσικά στον συντοπίτη του, Mike Hailwood. Μαγεύτηκε από τους αγώνες σχετικά νωρίς και μάλιστα από το Motocross, όμως πολύ σύντομα άρχισε να μην χάνει αγώνα ταχύτητας και να αποκτά μία εμπειρία που θα τον βοηθούσε αργότερα να κάνει την διαφορά…

Δείτε το χαρακτηριστικό video για την αναγνώριση της προσφοράς του Nick Harris από τον κόσμο του MotoGP!

Tags: