Θέμα ημερών η συμφωνία Rossi – Petronas

Απομένουν λεπτομέρειες για την ανακοίνωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/6/2020

Το μέλλον του Valentino Rossi είναι ένα από τα θέματα που μονοπωλούν το αγωνιστικό παρασκήνιο φέτος, και όπως φαίνεται πλησιάζει στη λήξη του. Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι είχε κλειστεί το πρώτο ραντεβού με την δορυφορική ομάδα της Petronas SRT, προκειμένου να συνεχίσει ο Γιατρός στα MotoGP και μάλιστα με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και υποστήριξη από τη Yamaha.

Τα τελευταία νέα που έρχονται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, είναι πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το 2021. Για να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση του σίριαλ μέχρι σήμερα, να θυμίσουμε ότι ο Rossi είχε αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει το πλάνο του για την τελική του απόφαση, την οποία θα την έπαιρνε στα μέσα της φετινής χρονιάς και αφού είχε αξιολογήσει την δυναμική του και τα αποτελέσματά του στους πρώτους αγώνες της σεζόν. Το ξέσπασμα της πανδημίας όμως είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση όλων των αγώνων των MotoGP μέχρι σήμερα. Από την άλλη όμως, η Yamaha πίεζε να παρθεί μια απόφαση μέχρι το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε να δώσει το περιθώριο χρόνου στην Petronas να οργανώσει την ομάδα της, και γι' αυτό το λόγο οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είμαστε μια ανάσα πριν τις ανακοινώσεις, σύμφωνα με το αφεντικό της Petronas, Razlan Razali.

Σε μια συνέντευξή του στο μαλαισιανό BHOnline, ο Razali είπε πως είναι αισιόδοξος, παρά την ιδιαίτερη κατάσταση με τον Rossi. "Οι συζητήσεις μέχρι τώρα είναι σε θετικό κλίμα", δήλωσε. "Αν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές, τότε όλα θα πάνε καλά και πορευόμαστε προς την τελική φάση της συμφωνίας." "Πάντως, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί", έσπευσε παρόλα αυτά να διευκρινίσει. "Ελπίζουμε ότι τα όποια θέματα θα λυθούν πριν τις αρχές του επόμενου μήνα. Ο Valentino Rossi δεν είναι ένας συνηθισμένος αναβάτης, οπότε οι συζητήσεις δεν είναι εύκολες (εμπλέκονται και άλλες παράμετροι), οπότε γίνεται πολλή κουβέντα με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη."

Ο Razali είπε επίσης ότι θα γίνει μια βιντεο-διάσκεψη με τον Rossi σύντομα, καθώς θέλεις να γνωρίζει τι περιμένει η ομάδα από αυτόν. Όπως είπε ο Razali, το κύριο μέλημα της Petronas με τις υφιστάμενες συνθήκες, είναι η σταθερότητα. "Σ' αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, θα ήταν πολύ καλό για εμάς να προσλάβουμε έναν αναβάτη που θα παρέχει σταθερότητα στην ομάδα. Είναι πιθανό να αποσυρθεί όντας αναβάτης μας κι αυτό θα ήταν μεγάλη μας τιμή."

 

 

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!

H KTM βγάζει σε δημοπρασία την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Brad Binder
Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!
Από το

motomag

5/5/2025

Η μοτοσυκλέτα με την ταχύτερη τελική ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ στο MotoGP βγαίνει σε δημοπρασία από την KTM.

Η RC16 του Brad Binder κατέγραψε την εκπληκτική τελική ταχύτητα των 366,1 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τη διάρκεια του ιταλικού GP στο Mugello το 2023. Το ρεκόρ αυτό ισοφάρισε την επόμενη χρονιά ο Pol Espargaro με έτερο KTM και ίδια τελική.

Η μοτοσυκλέτα του Brad Binder αυτή τη στιγμή είναι προς πώληση από τον οίκο RM Sotheby's και οι προσφορές ήδη ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ (περίπου 300.000 λίρες), που απέχουν πολύ από τις 402.500 λίρες που πωλήθηκε πέρυσι η Ducati του Casey Stoner που κέρδισε τον τίτλο το 2007. Ωστόσο, το ποσό αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί αν εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον.

Μια δήλωση από τον οίκο Sotheby's, αναφέρει: “Λόγω της εξειδικευμένης φύσης των σύγχρονων μοτοσυκλετών MotoGP - συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ενεργοποίησης των βαλβίδων και της υποχρεωτικά ενιαίας ECU – η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να λειτουργήσει από κάποιον ανεξάρτητο ιδιώτη. Κατά την παραλαβή, η μοτοσυκλέτα θα πάρει μπρος παρουσία του αγοραστή. Οποιαδήποτε πιθανή χρήση στην πίστα και τα σέρβις μπορούν να συζητηθούν ξεχωριστά με την KTM Factory Racing”.

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!

Διαθέτοντας έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1000 κυβικών, η εργοστασιακή μηχανή της KTM Racing αποδίδει 295 ίππους στις 18.000 στροφές. Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά της Magneti Marelli και έχει χωρητικότητα καυσίμου 22 λίτρων.

Η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της WP, όπως συμβαίνει συχνά με τα μοντέλα της KTM, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo με αλουμινένιες δαγκάνες και δισκόφρενα από ανθρακόνημα με διάμετρο 340 χιλιοστών. Πίσω υπάρχει ένας ατσάλινος δίσκος φρένων 255mm και τα ελαστικά είναι της Michelin.

Από εκεί και πέρα, η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης ένα ψαλίδι από ανθρακόνημα που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την KTM και ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic.

Ο κινητήρας στη μοτοσυκλέτα του Binder είναι σφραγισμένος και απαγορεύονται οι τροποποιήσεις, ενώ η KTM θα έχει δικαίωμα απόρριψης αν αυτή πωληθεί εκ νέου από τον νέο ιδιοκτήτη.

Η παράδοση της μοτοσυκλέτας θα γίνει από την KTM Factory Racing στο Munderfing της Αυστρίας (κοντά στο Mattighofen). Ωστόσο, η μεταφορά και η παράδοση θα γίνει με έξοδα του αγοραστή.

Αν και το ρεκόρ τελικής ταχύτητας του Binder εξακολουθεί να ισχύει, είναι πιθανό να απειληθεί αυτή τη σεζόν αλλά και το 2026 - αν δεν έχει καταρριφθεί νωρίτερα, καθώς όλα τα ρεκόρ τελικής ταχύτητας θα οριστικοποιηθούν τότε, αφού οι κινητήρες του MotoGP μειώνονται από 1000 κυβικά σε 850 ως μέρος των αλλαγών στους κανονισμούς του 2027.

Ο Brad Binder με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κέρδισε δύο αγώνες σπριντ, ανέβηκε πέντε φορές στο βάθρο και τερμάτισε στην 4η θέση γενικής τη σεζόν 2023.

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!