Valentino Rossi: Έγινε ταχύτερος στα… “γεράματα”!

Θέλει πλέον θάρρος και όχι τεχνική
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/2/2020

Το τριήμερο των επίσημων δοκιμαστικών στη Sepang, ο Valentino Rossi έκανε τον ταχύτερο γύρο της καριέρας του στην συγκεκριμένη πίστα, σπάζοντας το φράγμα του 1:59 και κάνοντας αρκετούς γύρους στο φάσμα του 1:58. Ο χρόνος αυτός τον ανέβασε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης στο τέλος του τριημέρου. Ως εκ τούτου δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις με κεντρικό θέμα πόσο ανταγωνιστικός νοιώθει φέτος, αφού όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει, αυτό θα είναι το στοιχείο που θα επηρεάσει την  απόφασή του για το αγωνιστικό μέλλον του. “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτές τις δοκιμές και χαρούμενος, διότι ήμουν ανταγωνιστικός. Αυτό μου δίνει πλέον χρόνο να σκεφτώ για το μέλλον – δεν υπάρχει πια καμιά βιασύνη.” Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το προσωπικό του χρόνο-ρεκόρ στη Sepang, ο Rossi είπε πως όλοι ήταν γρηγορότεροι, αλλά πλέον στα MotoGP οι μοτοσυκλέτες απαιτούν από τους αναβάτες περισσότερο θάρρος και λιγότερη τεχνική. Βέβαια στο ίδιο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει για τον Stoner και την Ducati, αλλά όταν οδήγησε ο ίδιος την ιταλική μοτοσυκλέτα κατάλαβε πως ο Αυστραλός δεν χρησιμοποιούσε τόσο πολύ τα ηλεκτρονικά όσο νόμιζε… Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Valentino Rossi μίλησε και για την Μ1 του 2020, η οποία ήταν σαφώς βελτιωμένη, όμως θέλει να περιμένει και το τεστ στο Qatar, όπου η μεγάλη ευθεία της πίστας θα δείξει τις πραγματικές τελικές των νέων μοτοσυκλετών. “Έχουμε μεγαλύτερη τελική από πριν, όμως το ίδιο έκαναν και οι άλλοι κατασκευαστές. Οπότε η διαφορά μάλλον συνεχίζει να υπάρχει και πρέπει να δούμε στο Qatar αν φέτος μπορούμε να ακολουθήσουμε με slip-streaming. Η μοτοσυκλέτα μας είναι πιο εύκολη στις στροφές από τις V4, όμως φαίνεται πως δεν έχουμε ακόμα την δύναμη εκείνων. Οπότε δεν μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα χρόνο στις ευθείες. Πρέπει να βρούμε τον χρόνο στις στροφές και αυτό πάντα έχει περισσότερο ρίσκο από το να ανοίγεις τέρμα το γκάζι στις ευθείες.”

Fermin Aldeguer - Xάνει τον πρώτο γύρο του MotoGP

Η Gresini Racing ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του στο GP της Ταϊλάνδης
Fermin Aldeguer
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2026

Τελικά ο Fermín Aldeguer δεν θα χάσει μόνο τις επερχόμενες δοκιμές στο Buriram της Ταϊλάνδης, αλλά και τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2026 που διοργανώνεται στην ίδια πίστα με το παραπάνω τεστ. Όπως φαίνεται, ο Ισπανός που ανακηρύχθηκε rookie της χρονιάς το 2025 δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως, και οι πρώτες αισιόδοξες προβλέψεις που τον ήθελαν να συμμετέχει στο GP της Ταϊλάνδης διαψεύστηκαν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί φυσικά σημαντικό πλήγμα για τον Ισπανό, ο οποίος θα πρέπει πλέον να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το GP της Βραζιλίας στα τέλη Μαρτίου για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν του 2026.

Θυμίζουμε πως ο Aldeguer υπέστη κάταγμα στο αριστερό μηριαίο οστό σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Valencia, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις αρχές Ιανουαρίου. Τώρα η ομάδα της Gresini ανακοίνωσε μέσω social media ότι ο Aldeguer δεν θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και θα συνεχίσει την αποκατάστασή του. "Ο Aldeguer συνεχίζει να πιέζει με αποφασιστικότητα και επιμονή. Η ανάρρωσή του προχωρά γρήγορα, αλλά όχι αρκετά ώστε να τον δούμε στην Ταϊλάνδη. Θα χάσει τα τεστ του Buriram και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν."

Τη θέση του #54 στην Ταϊλάνδη θα πάρει ο Michele Pirro.

Fermin