Valentino Rossi: Έγινε ταχύτερος στα… “γεράματα”!

Θέλει πλέον θάρρος και όχι τεχνική
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/2/2020

Το τριήμερο των επίσημων δοκιμαστικών στη Sepang, ο Valentino Rossi έκανε τον ταχύτερο γύρο της καριέρας του στην συγκεκριμένη πίστα, σπάζοντας το φράγμα του 1:59 και κάνοντας αρκετούς γύρους στο φάσμα του 1:58. Ο χρόνος αυτός τον ανέβασε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης στο τέλος του τριημέρου. Ως εκ τούτου δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις με κεντρικό θέμα πόσο ανταγωνιστικός νοιώθει φέτος, αφού όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει, αυτό θα είναι το στοιχείο που θα επηρεάσει την  απόφασή του για το αγωνιστικό μέλλον του. “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτές τις δοκιμές και χαρούμενος, διότι ήμουν ανταγωνιστικός. Αυτό μου δίνει πλέον χρόνο να σκεφτώ για το μέλλον – δεν υπάρχει πια καμιά βιασύνη.” Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το προσωπικό του χρόνο-ρεκόρ στη Sepang, ο Rossi είπε πως όλοι ήταν γρηγορότεροι, αλλά πλέον στα MotoGP οι μοτοσυκλέτες απαιτούν από τους αναβάτες περισσότερο θάρρος και λιγότερη τεχνική. Βέβαια στο ίδιο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις που είχε κάνει για τον Stoner και την Ducati, αλλά όταν οδήγησε ο ίδιος την ιταλική μοτοσυκλέτα κατάλαβε πως ο Αυστραλός δεν χρησιμοποιούσε τόσο πολύ τα ηλεκτρονικά όσο νόμιζε… Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Valentino Rossi μίλησε και για την Μ1 του 2020, η οποία ήταν σαφώς βελτιωμένη, όμως θέλει να περιμένει και το τεστ στο Qatar, όπου η μεγάλη ευθεία της πίστας θα δείξει τις πραγματικές τελικές των νέων μοτοσυκλετών. “Έχουμε μεγαλύτερη τελική από πριν, όμως το ίδιο έκαναν και οι άλλοι κατασκευαστές. Οπότε η διαφορά μάλλον συνεχίζει να υπάρχει και πρέπει να δούμε στο Qatar αν φέτος μπορούμε να ακολουθήσουμε με slip-streaming. Η μοτοσυκλέτα μας είναι πιο εύκολη στις στροφές από τις V4, όμως φαίνεται πως δεν έχουμε ακόμα την δύναμη εκείνων. Οπότε δεν μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα χρόνο στις ευθείες. Πρέπει να βρούμε τον χρόνο στις στροφές και αυτό πάντα έχει περισσότερο ρίσκο από το να ανοίγεις τέρμα το γκάζι στις ευθείες.”

Moto2, Valencia: Ατύχημα του Adrian Huertas που τραυματίστηκε και κόκκινη σημαία

Ο Ισπανός δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά έχει δύο κατάγματα
Red Flag Moto2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/11/2025

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Moto2 είχαμε ένα συμβάν με πτώσεις του Ayumu Sasaki και του Adrian Huertas (ομόσταυλος του Diogo Moreira που παλεύει για τον τίτλο φέτος), όπου ο πρώτος σηκώθηκε άμεσα, όμως ο δεύτερος απομακρύνθηκε από την πίστα με φορείο, γεμίζοντας τους πάντες με ανησυχία.

Μνήμες από το πολύ κακό συμβάν της Moto3 μεταξύ των Noah Dettwiler και Jose Antonio Rueda στο πρόσφατο GP της Μαλαισίας ξύπνησε το συμβάν Sasaki-Huertas, όμως ευτυχώς τα επακόλουθα δεν έχουν την ίδια σοβαρότητα.

Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως το συμβάν αφορούσε σύγκρουση των Sasaki - Huertas, όμως αργότερα οι κάμερες ασφαλείας της πίστας αποκάλυψαν πως οι δυο τους έπεσαν παράλληλα χωρίς να συγκρουστούν και μάλλον υπήρχαν νερά στην πίστα. Λίγο πριν είχε πέσει και ο Izan Guevara, και αυτός στη στροφή έξι.

Adrian Huertas

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας, μαζί με τον επικεφαλής Loris Capirossi έλεγξαν το σημείο στη συγκεκριμένη στροφή, και μετά ξεκίνησε το στέγνωμα της πίστας. Αργότερα τα FP1 της Moto2 ξεκίνησαν ξανά, χωρίς τον Huertas, ενώ ο Sasaki έλαβε μέρος κανονικά χωρίς να έχει χτυπήσει.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του Huertas, όμως το DAZN αναφέρει πως έχει κατάγματα τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί χέρι. UPDATE: Τελικά ο Huertas έχει όντως σπάσει και τα δυο του χέρια, με κατάγματα στην κερκίδα σε αριστερί και δεξί και κρίθηκε φυσικά UNFIT για συνέχιση δοκιμαστικών και αγώνα.

Αναμένουμε νεότερα για την υγεία του αναβάτη της Italtrans, ενώ σημειώστε πως έχουν επηρεαστεί οι ώρες μεταόδσεων του MotoGP.

Ετικέτες