Valentino Rossi: Επικίνδυνο το κρύο της Valencia

Οι χειμερινές συνθήκες προκάλεσαν τις πτώσεις
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/11/2019

Η απογοητευτική εμφάνιση του Valentino Rossi στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, μαζί με την απρόσμενη κακή εμφάνιση του Vinales, αλλά την εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo, έστρεψαν πάλι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον στα box της Yamaha. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του “Γιατρού”, η τελική ταχύτητα δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Yamaha, έστω κι αν αυτό ήταν που έλειπε από τον Quartararo για να μείνει εμπρός από τον Marquez.

Ο Rossi με τον Vinales είχαν πολύ καλό ρυθμό στα ελεύθερα δοκιμαστικά και ειδικά ο Vinales είχε κάθε λόγο να ελπίζει στη νίκη, δεδομένου πως στις εξομοιώσεις αγώνα ήταν ο δεύτερος καλύτερος μετά τον Marquez. Όμως ο αγώνας της Κυριακής έδειξε για άλλη μια φορά πως τα προβλήματα στο στρατόπεδο τις Yamaha παραμένουν τα ίδια από πέρσι. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Rossi, που ρίχνει την αιτία της κακής εμφάνισης στα πολύ χαμηλά επίπεδα κρατήματος του πίσω ελαστικού. “Ναι, θέλουμε μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, όμως το μεγάλο πρόβλημά μας είναι το κράτημα του πίσω ελαστικού. Με εξαίρεση τον Quartararo όλοι μας είχαμε αυτό το πρόβλημα, όπως και ο Vinales. Το παράξενο είναι πως το πρωί που είχε 5 βαθμούς περισσότερο κρύο ήμασταν πιο γρήγοροι!

Πιο παράξενο ακόμα είναι πως στα FP4 έκανα 20 συνεχόμενους γύρους με αυτά τα λάστιχα και ένοιωθα πολύ άνετα στο 1:31. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και οι άνθρωποι της Yamaha δουλεύουν εντατικά με την δύναμη του νέου κινητήρα, όμως εγώ προσωπικά έχω μεγαλύτερο πρόβλημα με το κράτημα του πίσω τροχού. Μετά τον αγώνα της Αυστρίας το έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα τη λύση του. Η Yamaha άλλαξε τον Chief Mechanic στη μέση της χρονιάς, οπότε από αυτή την Τρίτη έχουμε πολλά να δοκιμάσουμε ως ομάδα και όχι μόνο τον νέο κινητήρα.

Το σίγουρο είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια, ο αγώνας της Valencia γίνεται σε χειμερινές συνθήκες και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο με τα ελαστικά που έχουμε. Όχι μόνο εμείς, αλλά όπως φάνηκε από τις πτώσεις και στην Moto3. Είναι μεγάλο ρίσκο να έρχεσαι στη Valencia τον Νοέμβρη.  

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες