Virtual MotoGP – 4ος αγώνας: Οικογενειακή υπόθεση

Και ο Rossi βάθρο!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/5/2020

Ο τέταρτος εικονικός αγώνας στην –επίσης- εικονική πίστα του Misano, ήταν μια υπόθεση Marquez εναντίον Marquez, με τον μικρότερο από τα δύο αδέρφια, Alex να γεύεται τη νίκη για πρώτη φορά. Η νίκη κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi ο οποίος επωφελήθηκε μια πτώση του Quartararo για να τερματίσει τρίτος.

Ο Γάλλος, που έχει δείξει ότι είναι αρκετά εξοικειωμένος με το περιβάλλον της παιχνιδομηχανής, ήταν ο κάτοχος της pole position για τρίτη φορά, με τον Alex Marquez Να ξεκινάει δεύτερος. Ως συνήθως, η εκκίνηση του εικονικού αγώνα διάρκειας εννέα γύρων ήταν χαοτική, με τους Vinales και Bagnaia να διαλύουν τα avatar τους, ενώ και ο Rossi βρέθηκε… εικονικά πεσμένος, μετά από μια επαφή με τον Alex Marquez. O Quartararo άδραξε την ευκαιρία για να απομακρυνθεί, με τα αδέρφια Marquez να… στύβουν το Wi-Fi τους χωρίς να μπορούν να τον φτάσουν. Ο μικρότερος εκ των δύο και πιο έμπειρος στα video games, πέρασε δεύτερος και ο Marc είχε μια πτώση στην προσπάθεια να φτάσει τον αδερφό του.

Μια πτώση του Γάλλου έφερε τον Alex στην πρώτη θέση, αλλά γρήγορα τα avatar των Marquez και Quartararo βρέθηκαν να δίνουν δυνατές εικονικές μάχες. Μια επαφή μεταξύ τους όμως τους έριξε και τους δύο στην άσφαλτο, με τον Marc να χαμογελά σατανικά, εκμεταλλευόμενος την σύγκρουση για να πάρει την πρωτοπορία.

Στον τελευταίο γύρο τα ψηφιακά δεδομένα κατέβαιναν σαν τρελά, καθώς τα αδέρφια Marquez και ο Quartararo έδιναν δυνατές μάχες, αλλά ο Γάλλος έχασε για άλλη για άλλη μια φορά το ψηφιακό μπροστινό του, κάνοντας τη νίκη οικογενειακή υπόθεση. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή, όπου ο Marc μπήκε λίγο πιο ανοιχτά, με τον Alex να εκμεταλλεύεται το κενό στην εσωτερική, για να τερματίσει τελικά πρώτος. Ο Rossi εκμεταλλεύτηκε κι αυτός την πτώση του Quartararo, συμπληρώνοντας το βάθρο.

Εκτός όμως από τα MotoGP, σ' αυτό το εικονικό event είχαμε και για πρώτη φορά την κατηγορία της MotoE, όπου ο Matteo Ferrari της ομάδας Trentino Gresini MotoE, αναδείχθηκε ο πρώτος virtual νικητής, λίγους μήνες αφότου είναι πάρει και τον τίτλο (στον πραγματικό κόσμο) του FIM Enel MotoE World Cup. Όπως και στα MotoGP, δεν έλειψαν κι εδώ οι πτώσεις και το χάος στην αρχή. Ο Ferrari μαζί με τον Granado δεν ξαναφάνηκαν στις οθόνες των αντιπάλων τους έχοντας απομακρυνθεί πολύ, ενώ προς το τέλος του αγώνα ο Granado έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια παρακαλώντας μάταια τον Ferrari να κόψει ρυθμό. Τελικά τερμάτισαν με αυτή την σειρά, ενώ τρίτος ήταν ο Casadei.

 

 

WSBK - Danilo Petrucci: Και επίσημα στην BMW το 2026

Θα αντικαταστήσει τον Toprak Razgatlioglu που πάει MotoGP
Petrucci
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/8/2025

Όπως είχατε διαβάσει και εδώ, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έδειχναν ότι ο Danilo Petrucci υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK για τη σεζόν 2026. Έτσι οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2026.

Μετά από τρία χρόνια με την Barni Spark Racing, ο Ιταλός μετακομίζει στη Βαυαρική εταιρεία για να αγωνιστεί για μία εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα ο Ιταλός θα έχει από την αρχή υψηλές προσδοκίες, καθώς αντικαθιστά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2024 Toprak Razgatlioglu, που είναι και φέτος πρώτος στην γενική κατάταξη και θα είναι μέλος του grid του MotoGP από την επόμενη σεζόν.

Ο Petrucci δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην BMW Motorrad Motorsport για την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και περήφανος που θα οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα που φέρει σήμερα τον αριθμό ένα. Ήταν στόχος μου να οδηγήσω μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, γιατί θέλω πραγματικά να αγωνιστώ για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτό είναι το βήμα που χρειαζόμουν για να φτάσω στη θέση που θα μου επιτρέψει να πετύχω αυτόν τον στόχο. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην BMW και όλους όσους με υποστηρίζουν από την πατρίδα μου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Barni Spark Racing Team για αυτά τα τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και για το ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθώ σε μια εργοστασιακή ομάδα, που ήταν ο στόχος μου”

Από την πλευρά της εταιρείας ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Danilo Petrucci στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport το 2026. Είμαστε σίγουροι ότι με τον Danilo θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας στο WorldSBK. Η μεταγραφή του στη BMW Motorrad Motorsport είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο συμβόλαιο – είναι μια αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Danilo έχει κερδίσει με το παραπάνω τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης και είμαστε πεπεισμένοι ότι το πάθος και το ταλέντο του θα βοηθήσουν την ομάδα μας να προχωρήσει μπροστά”.