Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Virtual MotoGP – 4ος αγώνας: Οικογενειακή υπόθεση

Και ο Rossi βάθρο!

Ο τέταρτος εικονικός αγώνας στην –επίσης- εικονική πίστα του Misano, ήταν μια υπόθεση Marquez εναντίον Marquez, με τον μικρότερο από τα δύο αδέρφια, Alex να γεύεται τη νίκη για πρώτη φορά. Η νίκη κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi ο οποίος επωφελήθηκε μια πτώση του Quartararo για να τερματίσει τρίτος.

Ο Γάλλος, που έχει δείξει ότι είναι αρκετά εξοικειωμένος με το περιβάλλον της παιχνιδομηχανής, ήταν ο κάτοχος της pole position για τρίτη φορά, με τον Alex Marquez Να ξεκινάει δεύτερος. Ως συνήθως, η εκκίνηση του εικονικού αγώνα διάρκειας εννέα γύρων ήταν χαοτική, με τους Vinales και Bagnaia να διαλύουν τα avatar τους, ενώ και ο Rossi βρέθηκε… εικονικά πεσμένος, μετά από μια επαφή με τον Alex Marquez. O Quartararo άδραξε την ευκαιρία για να απομακρυνθεί, με τα αδέρφια Marquez να… στύβουν το Wi-Fi τους χωρίς να μπορούν να τον φτάσουν. Ο μικρότερος εκ των δύο και πιο έμπειρος στα video games, πέρασε δεύτερος και ο Marc είχε μια πτώση στην προσπάθεια να φτάσει τον αδερφό του.

Μια πτώση του Γάλλου έφερε τον Alex στην πρώτη θέση, αλλά γρήγορα τα avatar των Marquez και Quartararo βρέθηκαν να δίνουν δυνατές εικονικές μάχες. Μια επαφή μεταξύ τους όμως τους έριξε και τους δύο στην άσφαλτο, με τον Marc να χαμογελά σατανικά, εκμεταλλευόμενος την σύγκρουση για να πάρει την πρωτοπορία.

Στον τελευταίο γύρο τα ψηφιακά δεδομένα κατέβαιναν σαν τρελά, καθώς τα αδέρφια Marquez και ο Quartararo έδιναν δυνατές μάχες, αλλά ο Γάλλος έχασε για άλλη για άλλη μια φορά το ψηφιακό μπροστινό του, κάνοντας τη νίκη οικογενειακή υπόθεση. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή, όπου ο Marc μπήκε λίγο πιο ανοιχτά, με τον Alex να εκμεταλλεύεται το κενό στην εσωτερική, για να τερματίσει τελικά πρώτος. Ο Rossi εκμεταλλεύτηκε κι αυτός την πτώση του Quartararo, συμπληρώνοντας το βάθρο.

Εκτός όμως από τα MotoGP, σ' αυτό το εικονικό event είχαμε και για πρώτη φορά την κατηγορία της MotoE, όπου ο Matteo Ferrari της ομάδας Trentino Gresini MotoE, αναδείχθηκε ο πρώτος virtual νικητής, λίγους μήνες αφότου είναι πάρει και τον τίτλο (στον πραγματικό κόσμο) του FIM Enel MotoE World Cup. Όπως και στα MotoGP, δεν έλειψαν κι εδώ οι πτώσεις και το χάος στην αρχή. Ο Ferrari μαζί με τον Granado δεν ξαναφάνηκαν στις οθόνες των αντιπάλων τους έχοντας απομακρυνθεί πολύ, ενώ προς το τέλος του αγώνα ο Granado έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια παρακαλώντας μάταια τον Ferrari να κόψει ρυθμό. Τελικά τερμάτισαν με αυτή την σειρά, ενώ τρίτος ήταν ο Casadei.