Virtual MotoGP: Θα πάρει μέρος και ο Rossi!

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους αναβάτες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/4/2020

Μετά την επιτυχία του πρώτου εικονικού αγώνα των MotoGP, με τον Alex Marquez να βγαίνει νικητής, η διοργάνωση προχωρά στη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα αυτή τη Κυριακή 12 Απριλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Τα πράγματα θα αποκτήσουν περισσότερο ενδιαφέρον καθώς στις οθόνες μας θα εμφανιστεί και η ψυχή των MotoGP, ο άνθρωπος που κατάφερε να εκτοξεύσει την δημοτικότητα των αγώνων στα ύψη, ο Valentino Rossi! Προφανώς ο στόχος της διοργάνωσης είναι να τονώσει το ενδιαφέρον του εικονικού αγώνα, μέσα απ’ τη συμμετοχή του Γιατρού. Βέβαια, το σενάριο με τον Rossi να κερδίζει τον αγώνα αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο Alex Marquez έχει περάσει αμέτρητες ώρες πάνω απ’ την κονσόλα μέχρι να γίνει μάστερ και αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ακόμη, ο Danilo Petrucci και ο Michele Pirro θα εκπροσωπήσουν τη Ducati, ενώ θα έχουμε και τον Takaaki Nakagami να παίρνει μέρος στον αγώνα. Τέλος, η λίστα με τους νέους αναβάτες ολοκληρώνεται με τον Tito Rabat.

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την ώρα του αγώνα που θα μεταδοθεί ζωντανά, τόσο μέσα από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και από τις επίσημες ψηφιακές πλατφόρμες των MotoGP, όπως το Facebook Live, YouTube, Instagram Live κλπ. Φυσικά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ερωτήσεις πριν τα δοκιμαστικά και τον αγώνα, καθώς την προηγούμενη φορά είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς τα περνάνε οι αναβάτες αλλά και την κατάσταση της φυσικής τους κατάστασης, όπως και την αποκατάσταση των τραυματισμών τους.

Η λίστα με τους αναβάτες που θα λάβουν μέρος στο δεύτερο αγώνα:
Repsol Honda: Marc Marquez, Alex Marquez
Ducati: Danilo Petrucci, Michele Pirro
Monster Energy Yamaha MotoGP: Valentino Rossi, Maverick Viñales
Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
Pramac Racing: Francesco Bagnaia
LCR Honda Idemitsu: Takaaki Nakagami
Reale Avintia Racing: Tito Rabat

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Takaaki Nakagami επιστρέφει ως wildcard στο Motegi

Θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Grand Prix της Ιαπωνίας
Nakagami
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Honda Racing Corporation επιβεβαίωσε ότι ο Takaaki Nakagami θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως wildcard συμμετοχή στον 16ο γύρο του MotoGP, για το Grand Prix της Ιαπωνίας στο Mobility Resort Motegi.

Ο 34χρονος Ιάπωνας, που από το 2025 έχει αναλάβει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της HRC, θα βρεθεί ξανά στην εκκίνηση ενός Grand Prix μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, σε μια συμμετοχή που συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία με τη συλλογή δεδομένων υπό πραγματικές συνθήκες.

Ο Nakagami ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα GP125 του All Japan Road Race Championship σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στη Moto2 πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2018 ανέβηκε στα MotoGP, όπου παρέμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν έως το τέλος του 2024.

Nakagami

Από την περασμένη χρονιά αποτελεί βασικό μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Honda και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές της RC213V, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας ενόψει των επόμενων ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις δοκιμές υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το να αγωνίζομαι μπροστά στους Ιάπωνες φιλάθλους, στον εντός έδρας αγώνα μου, κάνει αυτή την περίσταση ακόμη πιο ξεχωριστή," δήλωσε ο Nakagami.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην πίστα Mobility Resort Motegi, με τον Nakagami να ενισχύει την παρουσία της HRC ως wildcard συμμετοχή και να συμβάλλει στη συνέχιση της εξέλιξης της RC213V μέσα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Nakagami