VR46: Έτοιμοι για Moto2!

Η ομάδα του Rossi έδειξε τις μοτοσυκλέτες του 2017
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2016

Οι Sky VR46 Moto2 και Moto3 Teams, αποκάλυψαν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα διαγωνίζονται την επόμενη χρονιά στις αντίστοιχες κατηγορίες, κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού show στην Ιταλία, του Χ-Factor.

Ο βασικός χορηγός της ομάδας είναι το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, το οποίο έχει τα δικαιώματα προβολής του γνωστού και δημοφιλούς στη γείτονα χώρα talent show, γι' αυτό και επέλεξαν την συγκεκριμένη εκπομπή για να εμφανιστούν ζωντανά οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας για την επερχόμενη σεζόν.

Η ομάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά του χρόνου στην μεσαία κατηγορία, και μαζί με τους Andrea Migno και Nicolo Bulega που θα τρέξουν στην Moto3 πάνω σε μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, στο πλατό βρέθηκαν οι Francesco Bagnaia και Stefano Manzi που θα εκπροσωπήσουν την ομάδα στην Moto2 με μοτοσυκλέτες της Kalex.

Νίκες στην Moto3 και τριάδα στην Moto2 οι στόχοι της Sky VR46

Παράλληλα, η ομάδα ανακοίνωσε και μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία οπτικών Oakley, που αποτελεί προσωπικό σπόνσορα του αφεντικού της ομάδας (δηλαδή του Rossi), με τον οποίο μάλιστα έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία δικής του σειράς που πωλείται μέσω διαδικτύου. Μαζί με την Oakley παρέμειναν και οι περσινοί χορηγοί της ομάδας, η Monster Energy, η AGV και η Dainese.

Οι στόχοι των δύο ομάδων, είναι αφενός οι Bulega και Migno να μετατρέψουν τις περιστασιακές περσινές εμφανίσεις στο βάθρο σε μόνιμες νίκες για την Moto3, ενώ ο Bagnaia και ο Manzi (ο οποίος είχε κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση ως wild card συμμετοχή στον αγώνα του Silverstone) θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος της Moto2.

Ετικέτες

MotoGP Βραζιλία SPRINT: Μεγάλη νίκη Marc Marquez απέναντι σε ίδια μοτοσυκλέτα

Ξανά στο βάθρο ο Martin!
MotoGP Βραζιλία SPRINT: Μεγάλη νίκη Marc Marquez απέναντι σε ίδια μοτοσυκλέτα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/3/2026

Ο αγώνας Sprint στην Βραζιλία που καθυστέρησε μία ώρα και είκοσι λεπτά επειδή άνοιξε στο έδαφος μία κανονική τρύπα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων τις προηγούμενες ημέρες, είχε δυνατές στιγμές και το κυριότερο, την επιστροφή του Martin σε θέση βάθρου!

Η εκκίνηση του Di Giannantonio ήταν εξαιρετική σε αντίθεση με τον Aldequer που του δίπλωσε και ο Zarco τον απέφυγε τελευταία στιγμή. Εξαιρετικά εκκίνησε ο Acosta αλλά και ο Quartararo.

Όπως έγραψα το απόγευμα στην κατάταξη, ο Quartararo δεν θα μπορούσε παρά να αναστατώσει τα φαβορί για το βάθρο τους πρώτους δύο γύρους. Πράγματι, με μαθηματική ακρίβεια στον τρίτο γύρο είχε αρχίσει να χάνει θέσεις την μία πίσω από την άλλη.

Την «ζημιά» την είχε κάνει βέβαια καθυστερώντας τον Marc Marquez και αφήνοντας τον Di Giannantonio να φτάσει έως και 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά.

Ξεκάθαρα στους δύο πρώτους γύρους ο Marc Marquez μπορούσε να γυρίσει ταχύτερα από τον Quartararo και έψαχνε το ασφαλές πέρασμα, όπως καθαρά και όμορφα τον πέρασε και ο Quartararo αμέσως μετά την εκκίνηση.

Ο Di Giannanantonio έκανε καταπληκτική οδήγηση, αντίστοιχη ενός ανθρώπου που θέλει να πάρει την θέση του Bagnaia και επιλέγει να μιλήσει μέσα από τις πράξεις του.

Ήταν αλάνθαστος μέχρι και τέσσερις γύρους πριν το τέλος, όταν ήδη ο Marc Marquez τον είχε πλησιάσει ψαλιδίζοντας την διαφορά του. Στο τέλος ο Di Giannantonio δήλωσε πως ήταν ευχαριστημένος που ήταν τόσο κοντά σε ρυθμό με τον Marc Marquez και πράγματι αυτό ισχύει σε μερικούς απομονωμένους γύρους. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο σε επίπεδο χιλιοστών, όμως συνολικά ο Marc Marquez ήταν ταχύτερος σήμερα και κέρδισε τον Di Giannantonio που γυρνούσε με την ίδια μοτοσυκλέτα μιας και οι δύο έχουν την Ducati του 2026.

Ο Martin είχε πλησιάσει πολύ τον Bezzecchi και φαινόταν στο τελευταίο τρίτο του αγώνα πως θα περάσει, τελικά ο Bezzecchi έκανε ένα μικρό λάθος εκεί που νωρίτερα στις δοκιμές είχε σημειώσει πτώση και ο Martin πέρασε καθαρά και εύκολα. Δεν υπήρχε μάχη μεταξύ τους και μάλιστα ο Martin έδειξε αμέσως μετά πως ήταν με διαφορά η ταχύτερη Aprilia, παρόλο που ο Bezzecchi κατάφερε σήμερα το ρεκόρ γύρου.

Ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2024, ο Martin μας έδωσε μία εικόνα που περιμέναμε να δούμε έναν ολόκληρο χρόνο, να είναι σε πορεία που μπορεί να κυνηγήσει τον Marc Marquez.
 

Καθόλου έκπληξη δεν αποτελεί επίσης η πτώση του Mir, που βάζει έτσι πορεία για άλλη μία σεζόν με ρεκόρ DNF.
 

Θέση

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

19:41.982

12

2

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+0.213

9

3

89J. Martin

Aprilia Racing

+3.587

7

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+4.061

6

5

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+4.994

5

6

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha Moto Team

+7.728

4

7

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+8.153

3

8

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+8.342

2

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+9.096

1

10

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+10.329

 

11

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+11.106

 

12

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+14.213

 

13

42A. Rins

Monster Energy Yamaha Moto Team

+15.090

 

14

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+15.353

 

15

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+15.528

 

16

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+21.396

 

17

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+22.706

 

18

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+23.044

 

19

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+23.807

 

Πτώσεις

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

10 Laps

 
 

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

7 Laps

 
 

36J. Mir

Honda HRC Castrol

1 Laps

 

 

Ετικέτες