VR46: Έτοιμοι για Moto2!

Η ομάδα του Rossi έδειξε τις μοτοσυκλέτες του 2017
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2016

Οι Sky VR46 Moto2 και Moto3 Teams, αποκάλυψαν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα διαγωνίζονται την επόμενη χρονιά στις αντίστοιχες κατηγορίες, κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού show στην Ιταλία, του Χ-Factor.

Ο βασικός χορηγός της ομάδας είναι το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, το οποίο έχει τα δικαιώματα προβολής του γνωστού και δημοφιλούς στη γείτονα χώρα talent show, γι' αυτό και επέλεξαν την συγκεκριμένη εκπομπή για να εμφανιστούν ζωντανά οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες της ομάδας για την επερχόμενη σεζόν.

Η ομάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά του χρόνου στην μεσαία κατηγορία, και μαζί με τους Andrea Migno και Nicolo Bulega που θα τρέξουν στην Moto3 πάνω σε μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, στο πλατό βρέθηκαν οι Francesco Bagnaia και Stefano Manzi που θα εκπροσωπήσουν την ομάδα στην Moto2 με μοτοσυκλέτες της Kalex.

Νίκες στην Moto3 και τριάδα στην Moto2 οι στόχοι της Sky VR46

Παράλληλα, η ομάδα ανακοίνωσε και μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία οπτικών Oakley, που αποτελεί προσωπικό σπόνσορα του αφεντικού της ομάδας (δηλαδή του Rossi), με τον οποίο μάλιστα έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία δικής του σειράς που πωλείται μέσω διαδικτύου. Μαζί με την Oakley παρέμειναν και οι περσινοί χορηγοί της ομάδας, η Monster Energy, η AGV και η Dainese.

Οι στόχοι των δύο ομάδων, είναι αφενός οι Bulega και Migno να μετατρέψουν τις περιστασιακές περσινές εμφανίσεις στο βάθρο σε μόνιμες νίκες για την Moto3, ενώ ο Bagnaia και ο Manzi (ο οποίος είχε κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση ως wild card συμμετοχή στον αγώνα του Silverstone) θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος της Moto2.

Ετικέτες

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta