VR46 Team - Θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha;

Δήλωση-βόμβα του Προέδρου της FIM, διάψευση από τον Uccio
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2022

Μετά την επανεκλογή του ως Προέδρου της FIM, ο Jorge Viegas άφησε τους πάντες έκπληκτους, δηλώνοντας πως το 2024 η ομάδα του Valentino Rossi στο MotoGP θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha!

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος της RAI TV τον ρώτησε για την απόσυρση της Suzuki και για τη Yamaha που έχει μείνει μόνο με δύο μοτοσυκλέτες στο Πρωτάθλημα, ο Viegas απάντησε: "Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καλή, όμως πιστεύω πως αυτό αφορά μόνο στο 2023. Το 2024, η ομάδα του Valentino Rossi θα αλλάξει από τη Ducati στη Yamaha. Για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα, και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά μοιράζομαι κάποια νέα μαζί σας. Θα είναι 6 Ducati και 4 Yamaha."

Τη σκυτάλη πήρε ο κολλητός του Rossi, και μάνατζερ της VR46, Uccio Salucci, που διέψευσε κατηγορηματικά τον Viegas: "Δεν ξέρω γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε κατασκευαστή. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά πως έχουμε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Ducati, που λήγει το 2024, με τη δυνατότητα να το ανανεώσουμε για 2 ακόμα χρόνια. Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας, και θα δούμε το 2025 αν θα συνεχίσουμε με τη Ducati ή όχι. Όπως έχω πει ξανά, το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες."

Και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες για την ώρα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ducati.

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Viegas, όμως για την ώρα τουλάχιστον η VR46 δια στόματος Uccio, τον άδειασε μεγαλοπρεπώς.

Φωτογραφία J. Viegas: FIM, © GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly

MotoGP: Επιστρέφει ο Aldeguer στο Qatar, αντικαθιστά τον Alex Marquez ο Iker Lecuona

Ο Ισπανός της Gresini επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Ινδονησία, ενώ ο Lecuona αναλαμβάνει τη θέση του χειρουργημένου Alex Marquez
Aldeguer
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2026

Δύο αλλαγές στη σύνθεση της BK8 Gresini Racing για το Grand Prix του Qatar, με τον Fermin Aldeguer να επιστρέφει στη δράση και τον Iker Lecuona να αντικαθιστά τον Alex Marquez, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η BK8 Gresini Racing επιβεβαίωσε ότι ο Fermin Aldeguer θα επιστρέψει στη σχάρα εκκίνησης των MotoGP στο Grand Prix του Qatar, έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο Grand Prix  της Ινδονησίας.

Ο Ισπανός είχε πτώση στον δεύτερο γύρο του αγώνα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση του μετακαρπίου του δεξιού χεριού του. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και περίοδος αποκατάστασης, με τον αναβάτη της Gresini να κρίνεται πλέον έτοιμος για την επιστροφή του.

Αντίθετα, εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένει ο Alex Marquez, ο οποίος υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση μετά το Grand Prix της Μαλαισίας και στόχος του είναι να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τη θέση του στην Gresini θα πάρει ο Iker Lecuona, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ως αντικαταστάτης. Ο Ισπανός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με την ομάδα, καλύπτοντας απουσίες αναβατών της.

Έτσι, η Gresini θα παρατάξει στο Qatar τους Fermin Aldeguer και Iker Lecuona, με τον Alex Marquez να επικεντρώνεται στην αποθεραπεία του ενόψει της επιστροφής στην Πορτογαλία.