Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ξυπνάει από το κώμα ο Fausto Gresini!

Έχει νοσήσει σοβαρά από τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός, όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, δεν κάνει διακρίσεις χτυπώντας και το σύμπαν των MotoGP με πολλαπλές αναφορές για κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Η πιο σοβαρή όμως περίπτωση είναι αυτή του Fausto Gresini, o οποίος μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125GP και ιδιοκτήτης της Factory Aprilia MotoGP Team διαγνώστηκε με Covid-19 πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 30 Δεκεμβρίου κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Bologna και να μπει σε τεχνητό κώμα. Από αυτό και μόνο το γεγονός καθίσταται σαφές ότι η κατάσταση του Gresini είναι πάρα πολύ σοβαρή, καθώς αυτό συμβαίνει μόνο σε ασθενής που πρόκειται να διασωληνωθούν.

Ο 59 ετών πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής δίνει σκληρή μάχη με την ασθένεια και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια μικρή βελτίωση της κατάστασής του, με τους γιατρούς να επιχειρούν να τον ξυπνήσουν από το κώμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσκομείο της Bologna:

"Η κατάσταση του Fausto Gresini- ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Alberto Pizzardi στην Bologna στις 30 Δεκεμβρίου- είναι ελαφρώς βελτιωμένη. Μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο (στην ΜΕΘ του καθηγητή Cilloni) με πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ο Υπεύθυνος της Gresini Racing Team μπήκε σε τεχνητό κώμα και διασωληνώθηκε προκειμένου να βοηθηθεί η οξυγόνωσή του. Τις τελευταίες ώρες και μετά από την σταθεροποίηση και βελτίωση της κατάστασής του, οι γιατροί αποφάσισαν την σταδιακή επαναφορά του από το κώμα, για την λειτουργία των πνευμόνων του χωρίς υποστήριξη."

Ο Gresini είχε μια καριέρα 12 ετών ως αναβάτης στα GP, αποκλειστικά στην κατηγορία των 125GP, κατά την οποία κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους. Το 1997 αποφάσισε να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με την διεύθυνση των ομάδων κερδίζοντας την ίδια χρονιά τον τίτλο στα 250cc με αναβάτη τον Daijiro Kato, το 2010 στην Moto2 με αναβάτη τον Toni Elias και το 2018 στην Moto3 με τον Jorge Martin. Στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP, η ομάδα του έχει γευθεί την χαρά της νίκης οκτώ φορές με αναβάτη τον Sete Gibernau, πέντε φορές με τον Marco Melandriκ και μία φορά με τον Toni Elias. Από το 2014 έχει αναλάβει την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia στα MotoGP, ενώ πρόσφατα δημιούργησε ομάδα και στην νεοσύστατη MotoE, γεγονός που καθιστά την Gresini Racing την μοναδική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε όλες τις κατηγορίες της σύγχρονης εποχής των Grand Prix!