Yamaha Racing DNA: R3 Challenge

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/2/2016

Ζήσε τη συναρπαστική εμπειρία των αγώνων ταχύτητας με μια YAMAHA ΥZF-R3!

 

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ διαμόρφωσε μία ολοκληρωμένη πρόταση για να δώσει τη δυνατότητα σε νέους αναβάτες να κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα με τη νέα Yamaha YZF-R3 ! Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγούν την YZF-R3 των ονείρων τους συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην Κατηγορία Νέων και να απολαμβάνουν μία σειρά από προνόμια σε ετήσια βάση, με κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε σχέση με την αξία του πακέτου υποστήριξης και υπηρεσιών. Ανάλογα μάλιστα με την απόδοσή τους στο Πρωτάθλημα, θα θέτουν υποψηφιότητα και για συμμετοχή στο R3 Challenge της Γαλλίας!   

 

Συγκεκριμένα με ετήσιο κόστος ενοικίασης €2.000, θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τη μοτοσυκλέτα με πλήρες αγωνιστικό κιτ αναβάθμισης, 6 σετ ελαστικών Continental, τέντα με σήμανση ΥΑΜΑΗΑ και αγωνιστικά λάβαρα. Οι υπηρεσίες που θα λαμβάνουν δωρεάν αφορούν στη ρύθμιση και επισκευή των αναρτήσεων καθώς και υποστήριξη στην τοποθέτηση των ελαστικών. Επιπλέον θα προσφέρεται έκπτωση 25% στον προτεινόμενο τιμοκατάλογο λιανικής της κεντρικής αντιπροσωπείας για τα ανταλλακτικά, αναλώσιμα και τεχνικά αξεσουάρ.

 

Η YZF-R3 με τον ολοκαίνουριο ισχυρό δικύλινδρο κινητήρα 320 κ.εκ. με 42 ίππους, με εξαιρετικά ελαφριά αίσθηση, εκπληκτικό κιβώτιο ταχυτήτων, ισχυρό σύστημα φρένων και αεροδυναμική σχεδίαση, προκαλεί τους αναβάτες της να νιώσουν το μοναδικό αγωνιστικό supersport ΥΑΜΑΗΑ DNA και να το μεταφέρουν από την πίστα στο δρόμο.

 

Η YZF-R3 CHALLENGE μετατρέπει την πρόκληση σε πρόσκληση, καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του γεννημένου νικητή. Με σημαντικά μειωμένο βάρος, αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή, ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση, και αγωνιστική θέση αναβάτη αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο κάθε νέου αναβάτη για τον συναρπαστικό κόσμο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας.

 

Το  πλήρες αγωνιστικό κιτ αναβάθμισης περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Akrapovic, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις K-TECH, σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης, πλήρες σετ φαίρινγκ/σέλας/αυτοκόλλητων S2, κάλυμμα αλυσίδας και μανέτας φρένου, σετ κλιπ-ον και στόπερ τιμονιού, και σετ μαρσπιέ αναβάτη.

 

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:
«Το αγωνιστικό DNA των μοτοσυκλετών της YAMAHA και η διαχρονική και επιτυχημένη παρουσία της Μοτοδυναμικής στα αγωνιστικά δρώμενα στη Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα. Με τη νέα μας πρωτοβουλία θέλουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά αναβατών που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι αγώνες ταχύτητας. Δημιουργήσαμε ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο (αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ελαστικά, υπηρεσίες)  το οποίο και σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμε, θέλοντας να εμπνεύσουμε, αλλά και να διευκολύνουμε τους νέους αναβάτες και τις οικογένειές τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.»

MotoGP: Το ρόστερ του 2027 - Ποιος πάει πού και οι εκκρεμότητες που απομένουν

Εννιά θέσεις δεν έχουν κλείσει ακόμη στο σύνολο των 22 αναβατών της επόμενης χρονιάς
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/7/2026

Η φετινή μεταγραφική περίοδος είναι μια από τις πιο περίεργες των αρκετών τελευταίων ετών. Από τη μια έχουμε τη μεγάλη αλλαγή των κανονισμών του πρωταθλήματος, η οποία συνοδεύεται από τη λήξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβολαίων, άρα το γερό ανακάτεμα στη σύνθεση του 2027 ήταν εξαρχής δεδομένο.

Φέτος επιπλέον η μεταγραφολογία άρχισε λίγο πριν την αγωνιστική δράση, κάτι που επίσης προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τις πρώτες μετακινήσεις να γίνονται γνωστές ήδη από το Sepang Test πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Γνωστές όμως δεν σημαίνει και επίσημες, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία διοργανωτών και κατασκευαστών τράβηξαν πολύ και καθυστέρησαν τις μεταγραφικές ανακοινώσεις ως το Καλοκαίρι. Παρότι λοιπόν ένα μεγάλο μέρος των μετακινήσεων ήταν ήδη λίγο-πολύ γνωστές, οι επίσημες ανακοινώσεις άρχισαν να έρχονται ταχύρρυθμα τον τελευταίο καιρό και πλέον έχουμε σχηματοποιημένη την πλειοψηφία του πρωταθλήματος για το 2027.

Θα έχουμε τρεις ή τέσσερις μεταγραφές από τη Moto2 και υπάρχει λόγος που φέτος οι ομάδες κοιτούν με ενδιαφέρον στη μεσαία κατηγορία: η Pirelli. Η ιταλική εταιρεία εξοπλίζει τις δύο μικρότερες κατηγορίες, οπότε ενόψει της επέκτασής της και στο MotoGP από του χρόνου, η εμπειρία με τα λάστιχα είναι ένα επιπλέον προσόν για τους ταλαντούχους αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας. Ήδη έχουν ανακοινωθεί δύο, οι David Alonso και Daniel Holgado.

motogp

Από τις εργοστασιακές ομάδες η μόνη που δεν έχει ακόμη καθορισμένο ρόστερ είναι η Honda HRC, καθώς ο Fabio Quartararo ανακοινώθηκε επίσημα μόλις την 20ή Ιουλίου, ενώ δίπλα του η θέση παραμένει ακόμη κενή με δύο μνηστήρες: τον David Alonso που έχει ήδη ενταχθεί επίσημα στην οικογένεια HRC αλλά χωρίς σαφή προορισμό και τον Diogo Moreira, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους που συνεχίζουν με συμβόλαιο από πέρυσι. Ο Βραζιλιάνος έχει δείξει καλά δείγματα και μάλλον οι Ιάπωνες σκέφτονται τώρα πως είναι καλύτερη επιλογή για μια εργοστασιακή Honda καθώς θα έχει σαφώς περισσότερη εμπειρία από τον rookie Alonso, άρα μικρότερο ρίσκο για την πρώτη ομάδα της Honda.

Όλες οι άλλες εργοστασιακές έχουν ήδη ανακοινώσει τους αναβάτες τους, με ολικό lifting για τις KTM και Yamaha που θα αλλάξουν εντελώς σύνθεση, κάτι που σίγουρα θα ισχύσει και για τη Honda.

Aprilia και Ducati διατηρούν τον ένα αναβάτη τους, Marco Bezzecchi και Marc Marquez εν προκειμένω, για να έρθουν δίπλα τους οι Pecco Bagnaia και Pedro Acosta αντιστοίχως.

Στις ιδιωτικές ομάδες η Gresini έχει ήδη ανακοινώσει τον Joan Mir και τον rookie Daniel Holgado από τη Moto2, ενώ η LCR έχει δεμένο τον Johann Zarco και μια σκιά δίπλα του. Αυτή η σκιά είναι που επιβεβαιώνει το δίλημμα της Honda για Moreira ή Alonso στην εργοστασιακή ομάδα, διαφορετικά ο Βραζιλιάνος θα έπρεπε να μοστράρει δίπλα στον Zarco στη φωτογραφία, μιας και έχει συμβόλαιο με το HRC ως το 2028. Προφανώς δηλαδή οι δύο εκκρεμούσες θέσεις της Honda έχουν ονόματα, απλά δεν έχει οριστικοποιθεί ακόμη η κατανομή τους. Πολύ δύσκολα θα έχουμε εκπλήξεις με τρίτο όνομα εδώ.

Αυτές που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει κανέναν αναβάτη είναι οι VR46, Tech3 και Trackhouse, ενώ αγνοείται και ο παρτενέρ του Toprak Ragzatlioglu στην Pramac.

Στην ομάδα του Valentino Rossi πάντως η σύνθεση της επόμενης χρονιάς είναι μάλλον γνωστή, καθώς ο Fermin Aldeguer είναι σχεδόν βέβαιος – η Gresini έχει ήδη ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του, ενώ το συμβόλαιό του απευθείας με τη Ducati Corse παραμένει σε ισχύ – και δίπλα του θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα ο rookie Nicolo Bulega, λογικά ως παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK και σίγουρα ως αναβάτης δοκιμών της Ducati.

Η Tech3 παραμένει ένα μυστήριο, με το όνομα του Luca Marini να ακούγεται με σοβαρές πιθανότητες – φέρεται να είναι σε συζητήσεις για συμβόλαιο εδώ και σχεδόν έναν μήνα – και δίπλα του ένα rookie ταλέντο από τη Moto2 που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, παίζεται μεταξύ Manuel Gonzalez (πρωτοπόρος Moto2 φέτος) και Senna Agius.

Όσο για την Trackhouse, ο Raul Fernandez πιθανότατα θα μείνει στη θέση του μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες, ενώ αυτός που θα πάρει τη θέση του Ai Ogura του χρόνου θα είναι σχεδόν σίγουρα ο Enea Bastianini.

Τέλος, στην Pramac το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει ένας ακόμη αναβάτης από τη Moto2, εν προκειμένω ο Izan Guevara στη θέση του Jack Miller.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως μας χαιρετούν οι κ.κ. Alex Rins, Maverick Vinales, Jack Miller, Brad Binder και Franco Morbidelli. Στη λίστα αυτή δεν περιλαμβάνουμε και τον Luca Marini, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη ομάδα μεν, αλλά έχει συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον από ομάδες και το όνομά του έχει κατά καιρούς συνδεθεί με όλες τις κενές σέλες, από την Tech3 (όπου πιθανώς θα καταλήξει) και τις Trackhouse και VR46, ως εργοστασιακές θέσεις που έχουν πια κλείσει με άλλους.

 

Ετικέτες