Yonny Hernandez ο αντι-Folger

Αντικαταστάτης για τις δοκιμές στη Sepang
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/1/2018

Πριν μερικές μέρες είχαμε γράψει εδώ για την απόφαση-σοκ του Jonas Folger να αποσυρθεί φέτος από τα MotoGP, προκειμένου να μπορέσει να αναρρώσει πλήρως από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί, δίχως να φέρει και σε δύσκολη θέση την ομάδα της Yamaha Tech3 αναγκάζοντάς την να περιμένει. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη είχαν αρχίσει άμεσα οι διαδικασίες και οι συζητήσεις για την εύρεση αντικαταστάτη και πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Κολομβιανός Yonny Hernandez θα αντικαταστήσει τον Folger στις πρώτες δοκιμές του 2018 που θα γίνουν στην πίστα της Sepang. Ο μόνιμος αντικαταστάτης του Folger για το υπόλοιπο της σεζόν, αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο πριν τις δεύτερες δοκιμές στην Ταϊλάνδη στα μέσα Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει ο Hernandez πάνω στη σέλα της YZR-M1, ο οποίος μέχρι πρότινος σχεδίαζε την μεταπήδησή του στα WSB με την ομάδα του Pedercini πάνω στη σέλα ενός Kawasaki ZX-10RR. Ο 29 ετών αναβάτης έχει ήδη πέντε χρόνια εμπειρίας από την μεγάλη κατηγορία, ως αναβάτης σε δορυφορική ομάδα της Ducati, και τα αποτελέσματά του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο ίδιος, αφού ευχήθηκε μια ταχεία ανάρρωση στον Jonas Folger, δήλωσε χαρούμενος που το δόθηκε ξανά η ευκαιρία να οδηγήσει μια MotoGP μοτοσυκλέτα, ενώ είναι και πολύ περίεργος για το πώς είναι μια μοτοσυκλέτα ενός άλλου κατασκευαστή εκτός από της Ducati. Ο Herve Poncharal, ο team manager της Yamaha Tech3, είπε πως την ημερομηνία που δήλωσε ο Folger πως θα αποσυρθεί, όλοι οι αναβάτες με το απαιτούμενο ποσοστό εμπειρίας δεσμεύονταν από συμβόλαια, οπότε θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που μπόρεσε να βρει τον Hernandez. "Γνωρίζω ότι έχει σχέδια για το μέλλον", είπε ο Poncharal, "και ευχαριστώ τον κ. Pedercini που επέτρεψε στο Yonny να κάνει τις δοκιμές για εμάς, ώστε να αδράξει και την ευκαιρία να δει κι ο ίδιος τι μπορεί να κάνει η μοτοσυκλέτα της Yamaha. Είναι επίσης μια ευκαιρία να δείξει την δυναμική του τόσο στην Yamaha Motor Corporation, όσο και στην Monster Yamaha Tech3. Δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση για τον μόνιμο αντικαταστάτη. Σίγουρα θα αναλύσουμε λεπτομερώς την απόδοση του Yonny στις δοκιμές και σίγουρα θα βρίσκεται μέσα στην μικρή λίστα για τους υποψήφιους αναβάτες μας για το 2018."

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες