Από το Salento της Ιταλίας στο Kathmandu του Νεπάλ με KTM 390 Adventure!

14.100 χιλιόμετρα σε 42 ημέρες για τον ταξιδευτή Rocco Antonio Kossovic
motomag Από το Salento της Ιταλίας στο Kathmandu του Νεπάλ με KTM 390 Adventure
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Καβάλα σε ένα "ταπεινό" KTM 390 Adventure, ο Rocco Antonio Kossovic ξεκίνησε από την Ιταλία, για να καταλήξει μετά από 14.000 χιλιόμετρα στο Νεπάλ, με τους δύο τους να περνούν από Αλβανία, Σερβία, Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ινδία πριν βρεθούν στον τελικό τους προορισμό.

Ο Kossovic τον Απρίλιο του 2022 πραγματοποίησε ένα ταξίδι 45 ημέρων με αφετηρία το Salento της Ιταλίας με τελικό προορισμό το Ιράκ. Μαζί με τον Kossovic ταξίδεψε και η γυναίκα του, με τους δυο τους καβάλα σε δύο BMW G310GS να διανύουν επιτυχώς 14.000 χιλιόμετρα, δείχνοντας πως δεν χρειάζεται κάποιος πολλά κυβικά και πανάκριβη μοτοσυκλέτα για να κάνει το ταξιδιωτικό του όνειρο πραγματικότητα. Το 2023 ο Kossovic αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα νέο ταξίδι με μια μοτοσυκλέτα κάτω των 400 κυβικών εκατοστών. Αυτή τη φορά συνοδοιπόρος στο ταξίδι δεν θα ήταν το BMW G310GS αλλά ένα KTM 390 Adventure. Ο Kossovic ξεκίνησε τον Αύγουστο από τον τόπο διαμονής του, δηλαδή το Salento με τελικό προορισμό το Kathmandu του Νεπάλ με τον ίδιο να στοχεύει να διανύσει με επιτυχία περισσότερα από 14.000 χιλιόμετρα με το KTM 390 Adventure, φορτωμένο κυριολεκτικά σαν μουλάρι.

KTM 390 Adventure

Αφήνοντας πίσω την Ιταλία η πρώτη στάση για τους δύο συνοδοιπόρους ήταν η Αλβανία ενώ στη συνέχεια σειρά είχε η Σερβία, με τον Kossovic να θέλει να φτάσει έως... την Κωνσταντινούπολη για την επόμενη διανυκτέρευση αλλά τα κουρασμένα του μάτια να θέτουν τα όρια. Ως εκ τούτου η διανυκτέρευση έγινε σε ένα φτηνό μοτέλ, με την απόσταση που έχει διανυθεί να αγγίζει τα 850 χιλιόμετρα. Νέα ημέρα για τον Kossovic και το KTM 390 Adventure, με το δίδυμο να ξεκινά από την Τουρκία με κατεύθυνση προς Αρμενία. Ο Kossovic αναφέρει πως ενώ εκείνος μεγαλώνει, αντίθετα, οι μοτοσυκλέτες των ταξιδιών του μικραίνουν σε κυβισμό, με τη μοτοσυκλέτα του τελευταίου του εχειρήματος να έχει μόλις το 1/3 σε κυβικά σε σχέση με το προσωπικό του BMW GS1200. Με τις σκέψεις αυτές ο Kossobiv έχει αφήσει πίσω την Τουρκία έχοντας μπει στην Αρμενία όπου και διανυκτέρευσε, με τo KTM 390 Adventure να έχει διανύσει 3.500 χιλιόμετρα.

KTM 390 Adventure

Επόμενη στάση το Ιράν. Το να διανύσεις μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων σε κάποια άλλη χώρα είναι αρκετά εύκολο ωστόσο στο Ιράν τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αρκετές στάσεις για ελέγχους αλλά και κάποια λάθη στην πλοήγηση έβαλαν δύσκολα στο ταξιδιωτικό δίδυμο. Παρολαυτά έκλεψαν τις εντυπώσεις καθώς ο κόσμος ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί τους σε κάθε σημείο της διαδρομής. Η αποστολή όμως ολοκληρώθηκε με τον Kossovic να φτάνει με επιτυχία στo checkpoint των 5.450 χιλιομέτρων. Μπορεί η κούραση να ήταν μεγάλη ωστόσο το δίδυμο Kossovic-KTM 390 Adventure έπρεπε να συνεχίσει στο Αφγανιστάν με τελικό προορισμό τους την πόλη Γκάζνι. Σχεδόν 1.900 χιλιόμετρα ορεινής οδήγησης τους περίμεναν ενώ θα έπρεπε να περάσουν και κάποια σημεία φύλαξης των Ταλιμπάν. Ευτυχώς κανένα πρόβλημα δεν πρόκυψε με τα χαρτιά (δεν ξέρουμε αν θα ήταν τα πράγματα το ίδιο εύκολα αν ο Kossovic είχε πάρει μαζί και τη γυναίκα του) και μετά από αρκετές ώρες οδήγησης οι ταξιδευτές έφτασαν στην πόλη Γκάζνι με τa διανυθέντα χιλιόμετρα να αγγίζουν τα 7.350.

KTM 390 Adventure

Τις επόμενες ημέρες το Πακιστάν ήταν η επόμενη χώρα στην οποία οδηγούσε ο Kossovic, οι δρόμοι αρκετά επικίνδυνοι ενώ οι ταχύτητες με τις οποίες μπορούσε να κινηθεί με το KTM 390 Adventure ήταν μικρές. Παρολαυτά οι δύο τους αφήσαν πίσω τους το Πακιστάν με κατεύθυνση την Ινδία. Ο Kossovic έφτασε με την μοτοσυκλέτα της KTM στο ιστορικό μνημείο Ταζ Μαχάλ το οποίο είναι κατασκευασμένο στις όχθες του ινδικού ποταμού Γιούμα, με τα χιλιόμετρα του ταξιδιού μέχρι εκείνο το σημείο να φτάνουν τα 12.600. Ο Kossovic είχε μπει με το KTM 390 Adventure στην τελική ευθεία του ταξιδιού καθώς έμεναν λιγότερα από 2.000 χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό προορισμό. Το άγχος μεγάλο καθώς το τελευταίο checkpoint μπορεί να έκρυβε παγίδες, ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά. Το KTM 390 Adventure όχι μόνο έφερε εις πέρας την αποστολή του αλλά αποτέλεσε ιδανικό σύντροφο του Kossovic σε αυτό το ταξίδι, με το μικρό βάρος και την αντίστοιχα μικρή κατανάλωση του, την αποδεδειγμένη αξιοπιστία του και την άνεση που προσφέρει. Οι αχώριστοι ταξιδευτές μετά από 14.100 χιλιόμετρα και 42 ημέρες έφτασαν με επιτυχία στο Kathmandu του Νεπάλ, με τον Kossovic να αναφέρει πως ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία μέχρι την επόμενη.

KTM 390 Adventure

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι του Kossovic με το ΚΤΜ 390 Adventure μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.