Adam Riemann - Επικό βίντεο στον Αρκτικό Κύκλο με Honda Africa Twin 750

Εικόνες, ήχοι και προσωπική ιστορία που σε καθηλώνουν
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2022

Σε ένα ακόμη μαγικό βίντεο από αυτά που μας έχει συνηθίσει, ο Adam Riemann που βρίσκεται πίσω από τον φακό της Motology Films, αγοράζει ένα μεταχειρισμένο Honda Africa Twin 750 και ξεκινά για τον Αρκτικό Κύκλο.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Riemann να γυρίζει βίντεο που πολλές φορές είναι promo κατασκευαστών, όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα ξεχωριστό. Η ήρεμη φωνή του, ο στοχασμός κι οι σκέψεις που μοιράζεται μαζί μας, καθώς και οι κορυφαίες αξίες παραγωγής της κάθε ταινίας του, κάνουν τη Motology Films να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη "φωνή" σε βίντεο περιπέτειας με μοτοσυκλέτα σήμερα.

Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως ο Riemann δεν οδηγεί κάποια κορυφαία, νέα Adventure μοτοσυκλέτα για λογαριασμό κάποιου εργοστασίου, αλλά αγοράζει μια μεταχειρισμένη Africa Twin 750 και επιστρέφει στις αξίες που τον ανέδειξαν, στο ταξίδι για το ταξίδι. Για την περιπέτεια, τη φύση, την ταλαιπωρία, και για την επιθυμία να μοιραστεί μαζί μας τις αξίες για τις οποίες ζει.

Η μοτοσυκλέτα είναι μόνο το όχημα, ενώ στόχος του Adam είναι να χαθεί για μια ακόμη φορά στη φύση, καταφέρνοντας να απαθανατίσει μοναδικά στιγμιότυπα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που δεν πιστεύεις πως μπορεί να είναι μια απολύτως ΑΤΟΜΙΚΗ προσπάθεια. Χειριζόμενος με μαεστρία κάμερες και  drone που τον ακολουθούν ακόμα και στη βροχή, και ολοκληρώνοντας το πακέτο με αριστοτεχνικό μοντάζ και επική μουσική, δίνει την εντύπωση πως πίσω από το βίντεο που βλέπουμε κρύβεται στρατός ολόκληρος από συνεργάτες, που παραμένουν κρυμμένοι από τα μάτια μας. Όμως δεν υπάρχει συνεργείο, δεν υπάρχει βοηθός, δεν υπάρχει στούντιο υπεύθυνο για τον συντονισμό εικόνας, ήχου και σεναρίου. Μόνο ο Adam και το "πολεμικό του άτι". Και το drone να πετά υπό βροχή και να τον απαθανατίζει να χαιρετά άλκες που διασχίζουν τρέχοντας τον δρόμο μπροστά του!

Κι ο Adam καταφέρνει όχι μόνο να τα βγάλει πέρα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, απέναντι σε κρύο, βροχή, βλάβες και στα λασπωμένα δύσβατα μονοπάτια του Trans Euro Trail, αλλά την ίδια ώρα να τραβήξει αριστοτεχνικά πλάνα από το ταξίδι αυτό.

Τρεις χώρες, 6.000 χλμ., 12 μέρες ταξιδιού, μαγικές εικόνες και η υπνωτική φωνή του Riemann, σε ένα τριαντάλεπτο βίντεο που συγκλονίζει και εμπνέει. What's not to like που λένε κι οι Άγγλοι.

QJMOTOR TRANS ASIA 2024 - Νέο Ταξίδι προς την Ανατολή ξεκινά, με Κωνσταντίνο Μητσάκη και SRT 800 X

Από την Τουρκία, στο Ιράν, το Πακιστάν, κ.α., περνώντας από την παγωμένη Σιβηρία, τη Μογγολία και καταλήγοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό
Μητσάκης με QJMOTOR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Αυτή τη φορά o γνωστός ταξιδιώτης Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει έντεκα χώρες καβάλα στην QJMOTOR SRT 800 X, με την πυξίδα να δείχνει προς την Ανατολή, ακολουθώντας ένα από τα πιο διάσημα και ταυτόχρονα δύσκολα “μονοπάτια” της ανθρώπινης ιστορίας.

Δρόμοι και πόλεις που έχουν περπατήσει και ζήσει όλες οι γενιές της ανθρωπότητας. Τοπία μαγικά που έχουν γίνει έμπνευση για μυθιστορήματα και ταινίες. Κουλτούρες μοναδικές, που δεν άγγιξε ο χρόνος.

QJMOTOR

Ετοιμαστείτε για ένα “τρισδιάστατο” ταξίδι, που θα αγγίξει όλες τις αισθήσεις σας και θα σας κάνει συντροφιά αυτό το καλοκαίρι περνώντας μέσα από την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, την Ινδία, το Νεπάλ, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουσμπεκιστάν, το Καζακστάν, περνώντας μέσα από την παγωμένη Σιβηρία, την Μογγολία και στόχο να καταλήξει στον Ειρηνικό Ωκεανό.