Αποσύρεται από τους αγώνες ο Melandri!

Ανακοίνωσε την απόφασή του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/7/2019

Οι φήμες ήδη οργίαζαν εδώ και αρκετές μέρες, σχετικά με το μέλλον της αγωνιστικής καριέρας του Marco Melandri, και τελικά ο ίδιος ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha επιβεβαίωσε επίσημα ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρήσει από τους αγώνες. Ο Melandri αγωνίζεται φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motul WSBK με την ομάδα της GRT Yamaha, με τα αποτελέσματά του μέχρι στιγμής να είναι κατώτερα των προσδοκιών. Ο Melandri βρίσκεται προς το παρόν στην ένατη θέση της βαθμολογίας, με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών να έχει γίνει στους αγώνες του Phillip Island και της Jerez.


Η απόφασή του αυτή, βάζει τέλος σε μια πορεία τριών δεκαετιών, κατά την οποία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, τόσο στα GP όσο και στα Superbikes. Παρ' όλα αυτά, οι "φτωχές" επιδόσεις του φέτος δεν του δίνουν πλέον το κίνητρο για να συνεχίσει, όπως δήλωσε και ο ίδιος: "Η απόφαση να αποσυρθώ από τους αγώνες ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Το σκέφτομαι εδώ και καιρό, πριν από τον αγώνα της Imola, και τελικά αποφάσισα να το κάνω πράξη στο τέλος της σεζόν του 2019", δήλωσε ο Melandri μέσω ενός δελτίου τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα. "Είμαι ακόμη ανταγωνιστικός και ίσως είναι καλύτερα να σταματήσω τώρα, που ακόμη απολαμβάνω το να αγωνίζομαι. Μετά την λήψη της απόφασής μου νιώθω σα να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου και τώρα που γνωρίζουν όλοι ότι είναι η τελευταία μου χρονιά, μου δίνει περισσότερο κίνητρο για καλά αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς." Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η δήλωσή του, ότι πλέον κάθε γύρο σε κάθε αγώνα θα τον αντιμετωπίζει σαν να είναι ο γύρος για την pole position, πιέζοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα.


Τα στατιστικά της μέχρι τώρα πορείας του Melandri είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, καθώς σε ηλικία 15 ετών έγινε ο νεότερος αναβάτης που κέρδισε αγώνα σε GP (στην κατηγορία των 125), ένα ρεκόρ που παρέμεινε για μια ολόκληρη δεκαετία, ενώ τη δεύτερη σεζόν στην κατηγορία έχασε το πρωτάθλημα για μόλις έναν βαθμό! Τελικά, ο πρώτος του παγκόσμιος τίτλος ήρθε κατά την διάρκεια της τρίτης του χρονιάς στα 250 (το 2002), κερδίζοντας εννέα αγώνες.
Την επόμενη χρονιά ο Melandri μεταπήδησε στα MotoGP και το 2005 τερμάτισε δεύτερος στην βαθμολογία πίσω από τον Valentino Rossi, κάτι που αποτελεί και το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κορυφαία κατηγορία, έχοντας και δύο νίκες στους τελευταίους αγώνες εκείνης της χρονιάς. Το 2011 ο Ιταλός αναβάτης πέρασε στα WSBK, με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, στις πρώτες του δύο χρονιές. Με 75 τερματισμούς στο βάθρο εκ των οποίων οι 22 ήταν στο ψηλότερο σκαλί, ο Melandri αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes όλων των εποχών.

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026: Η Go Eleven Ducati παρουσιάζει τα χρώματά της και τον αντί-Iannone

Ο Ιταλός Lorenzo Baldassarri στη σέλα της κίτρινης Ducati Panigale V4 R
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Η Go Eleven Ducati αποκάλυψε τα χρώματα της για το WorldSBK 2026 καθώς και τον νέο αναβάτη της, Lorenzo Baldassarri, που αντικαθιστά τον Andrea Iannone.

Ο Baldassarri έχει πρότερη εμπειρία από τον θεσμό του WSBK, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία Supersport το 2022 (κατετάγη 2ος) και το 2024, ενώ το 2023 συμμετείχε στην κατηγορία Superbike με την ομάδα της GMT94 Yamaha. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ακόμη αρκετές σεζόν σε Moto3 και Moto2, ενώ την περσινή χρονιά συμμετείχε στη MotoE, τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής.

Ο Ιταλός αναβάτης αντικαθιστά στην ομάδα Go Eleven Ducati τον Andrea Iannone που, αν και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με δική του ομάδα, όλα δείχνουν ότι τελικά αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα.

WSBK

"Η μοτοσυκλέτα είναι καταπληκτική, ανυπομονώ να τη δοκιμάσω στο στεγνό στο Phillip Island, γιατί εκτός του το ότι είναι όμορφη, πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο πακέτο που υπάρχει αυτή τη στιγμή," δήλωσε ο Baldassarri.

"Η προηγούμενη Panigale ήταν ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο, νομίζω ότι η τελευταία έκδοση είναι ακόμα πιο δυνατή. Η Ducati προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και σε μια ομάδα με την κατάλληλη αρμονία μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

"Δυστυχώς, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένο, οπότε δεν έχουμε ένα πραγματικό σημείο εκκίνησης, αλλά στην Αυστραλία έχουμε ακόμα μερικές ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος.

"Ο κύριος στόχος είναι να εξελιχθώ κατά τη διάρκεια της σεζόν και να μπορέσω να διεκδικήσω τις πρώτες θέσεις μετά την αρχική περίοδο προσαρμογής. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να αρχίσω να διασκεδάζω."

WSBK

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gianni Ramello, πρόσθεσε: “Μια νέα σεζόν είναι προ των πυλών, καθώς πλησιάζουμε την 20ή επέτειό μας στο World Superbike! Η νέα μας Ducati Panigale είναι απίστευτη.

"Το κίτρινο χρώμα, που μου αρέσει ιδιαίτερα, θα ξεχωρίζει στο WorldSBK και είναι μοναδικό. Από τεχνική άποψη, χάρη και στην υποστήριξη και τη βοήθεια των συνεργατών μας, είμαι βέβαιος ότι η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική και ικανή να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

"Για τη νέα χρονιά, καλωσορίσαμε τον Lorenzo Baldassarri. Είμαστε σίγουροι για το ταλέντο και την ταχύτητά του και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα και δυστυχώς, δεν έχουμε οδηγήσει πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα."