Motul: Για πέμπτη χρονιά χορηγός τίτλου των WSBK!

Με στόχο την εξέλιξη των προϊόντων της
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/2/2020

Τα Motul WSBK βρίσκονται κυριολεκτικά μια ανάσα πριν ξεκινήσουν τη νέα σεζόν, με τις επίσημες δοκιμές να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί – απομένουν οι δοκιμές στο Philip Island κι έπειτα θα είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη συναρπαστικό πρωτάθλημα. Η Motul θα είναι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά χορηγός τίτλου των WSBK και μέσα απ’ τις μοτοσυκλέτες των αγωνιζομένων,  δοκιμάζει και εξελίσσει τα προϊόντα της στις πιο σκληρές συνθήκες. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul FIM Superbike 2020 (WorldSBK) είναι μόλις ένα μήνα μακριά! Ο ενθουσιασμός και η προσμονή ολοένα αυξάνονται για ένα πρωτάθλημα που υπόσχεται, όπως πάντα, να είναι γεμάτο δράση, επιδόσεις «υψηλών οκτανίων» και διεθνείς συμμετοχές... με την Motul στο επίκεντρο της δράσης «εντός και εκτός δρόμου».

Πάθος και δέσμευση από την αρχή μέχρι το τέλος

Φέτος, στο πέμπτο συνεχές έτος της χορηγίας τίτλου του πρωταθλήματος, τα κοινά σημεία της Motul με το WorldSBK είναι περισσότερα και ισχυρότερα από ποτέ. Με 13 γύρους, σε 11 χώρες και 4 ηπείρους, αναμένονται πολλές συγκινήσεις για τους VIP προσκεκλημένους της Motul, μία εμπειρία την οποία θα ζήσουν από κοντά ορισμένοι φίλοι της Motul, μαζί με τα εκατομμύρια φιλάθλων της μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του έτους. Ο μεγάλος αριθμός των πελατών μας που επιθυμούν να έρθουν στους αγώνες ως προσκεκλημένοι της Motul, αποδεικνύει πόσο παθιασμένοι είναι για τον κόσμο των δύο τροχών, επαληθεύοντας σαφώς το ρητό "Νίκη την Κυριακή, πωλήσεις τη Δευτέρα". Με αυτή τη δράση της Motul στο WorldSBK επωφελούνται εξίσου οι πελάτες της, οι dealers, οι συνεργάτες της, όσο και το ίδιο το πρωτάθλημα!

Τα προϊόντα της Motul σε δράση

Το WorldSBK είναι το ιδανικό περιβάλλον τόσο για τις επιχειρήσεις B2C όσο και για τις επιχειρήσεις B2B να δουν τα προϊόντα μας σε δράση, συχνά κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ετικέτες

Motul WSBK: Ο Danilo Petrucci ανακοίνωσε το διαζύγιο με τη BMW! [Video]

Στη Magny-Cours ο Ιταλός επιβεβαίωσε πως η σχέση του με τους Γερμανούς δεν πήγε όπως την περίμενε
danilo-petrucci
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/9/2026

Ήταν λίγο-πολύ κοινό μυστικό πως ο Danilo Petrucci δεν θα περνούσε δεύτερο χρόνο με τη BMW Motorrad, παρότι επισήμως ουδέποτε λέχθηκε κάτι τέτοιο – όχι ως τώρα τουλάχιστον. Πριν λίγες μέρες επισημοποιήθηκε η επέκταση συνεργασίας με τον Miguel Oliveira, ωστόσο η δεύτερη M 1000 RR ξαναγίνεται διαθέσιμη για το 2027, καθώς ο Petrucci αποχαιρετά τη γερμανική εταιρεία.

Το περίεργο είναι πως η ανακοίνωση δεν έγινε από την ομάδα ή το εργοστάσιο, αλλά από τον ίδιο τον αναβάτη και μάλιστα σε συνέντευξη που ανήκει στο τυπικό πρόγραμμα ενός αγωνιστικού τριημέρου WSBK. Ούτε διοργανώθηκε επί τούτου συνέντευξη Τύπου, ούτε εκδόθηκε κάποιο επίσημο ανακοινωθέν, απλά ο Petrucci στήθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και έριξε την είδηση:

“Αποφασίσαμε από κοινού με τη BMW να μη συνεχίσουμε μαζί στο WSBK του χρόνου. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί, σε κάποιο άλλο πόστο ή άλλο πρωτάθλημα, μα είναι ακόμη πολύ νωρίς. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως δεν θα συνεχίσουμε μαζί, ήταν μια αμοιβαία απόφαση. Και οι δύο πλευρές δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και αυτό μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί.

“Τώρα είναι καιρός για σκέψη. Ειδικά φέτος ξόδεψα πολλή ενέργεια και θυσίασα πολλά, για να εισπράξω μόνο μερικά καλά αποτελέσματα, πολλές πτώσεις και έναν μεγάλο τραυματισμό. Ήταν δύσκολο να το χωνέψω.

“Θέλω να δώσω προτεραιότητα στη BMW γιατί με βοήθησαν πολύ και θέλω να καταλάβω ποιο είναι το πρόγραμμά τους. Είναι δύσκολο να μην αγωνίζομαι εδώ, αλλά ποιος ξέρει; Ίσως στο μέλλον.”

Λίγη ώρα πριν είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Oliveira, ο οποίος εξηγούσε πως η μοτοσυκλέτα τους δεν δούλευε για κανέναν από τους δύο στη Magny-Cours, εξ ου και τα κακά αποτελέσματα που αμφότεροι πέτυχαν. Ο Πορτογάλος δικαίωσε μάλιστα τις γκρίνιες του Petrucci λέγοντας πως, πρόκειται για μια καταστροφή, αυτή η BMW δεν δουλεύει ούτε για μένα ούτε για τον Petrucci. Και οι δύο παραπονιόμαστε για τα ίδια προβλήματα. Αυτό το σαββατοκύριακο δεν είχαμε ούτε ρυθμό, ούτε ταχύτητα πουθενά, από τις δοκιμές ως τους αγώνες. Όσο πιο ‘Stop & Go’ είναι η πίστα, τόσο χειρότερα είναι. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο βήμα προόδου”.

Ο Petrucci αναγνωρίζει πως με την ίδια μοτοσυκλέτα πέρυσι ο Toprak Razgatlioglu έκανε θαύματα: “Ο Toprak είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω συναντήσει, με ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Ήταν ικανός να βγάλει το μέγιστο από τη μοτοσυκλέτα καταφέρνοντας να φρενάρει όσο πιο αργά γίνεται σε κάθε στροφή, αλλά αν δεν έχεις το ίδιο χάρισμα είσαι τελειωμένος. Είναι σαν να προσπαθείς να οδηγείς διαρκώς στο 110%, κάθε γύρος πρέπει να μοιάζει με τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται για 20 απανωτούς γύρους.

“Εμείς, όταν προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, η μοτοσυκλέτα δεν θέλει να στρίψει. Αν φρενάρεις δέκα μέτρα πριν το σωστό σημείο χάνεις δύο δέκατα. Αν φρενάρεις εκεί που πρέπει είσαι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός. Σε αυτήν την κατάσταση έχουμε κολλήσει, όταν προσπαθούμε να πιέσουμε παραπάνω δεν το δέχεται η μοτοσυκλέτα.”

"Είναι δύσκολο να αποδεχτώ αυτήν την κατάσταση. Είμαι σχεδόν 36 ετών. Το να τραυματίζεσαι παλεύοντας για τη 13η θέση είναι κάτι που στα 20 σου δεν το πολυσκέφτεσαι, αλλά στα 36 αρχίζω να σκέφτομαι πως που αρέσουν τα κόκκαλά μου, τα πόδια μου, οι ώμοι μου. Προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, μα δεν είναι αρκετό. Συχνά ακούς τέτοιες γκρίνιες από αναβάτες, να μιλούν για τα λάστιχα, την ομάδα, την εκκίνηση, τον αναβάτη που σε έκλεισε, μπορείς να βρεις πολλές δικαιολογίες μα εγώ πάντα ήμουν ξεκάθαρος και η καλύτερη αξία μου είναι και η χειρότερη: το να λες την αλήθεια δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή."

Και από αυτήν την τελευταία ατάκα, μάλλον αντιλαμβανόμαστε τι ήταν αυτό που ράγισε το γυαλί στη σχέση του Petrucci με τη BMW Motorrad.