WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Bulega και Razgatlioglu 2ος και 3ος αντίστοιχα, στον γύρο που θα κρίνει τον πρωταθλητή
WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ίσως να μην το περίμενε κανείς ωστόσο ο Michael Ruben Rinaldi κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, πάνω από τους συνήθεις ύποπτους.

Για γερά νεύρα αναμένεται το φινάλε της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike καθώς ο γύρος στη Jerez θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να έχει ωστόσο ένα σημαντικό προβάδισμα (+46) έναντι του δεύτερου στην κατάταξη Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati).

WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος είχαν το μυαλό τους στις ημέρες αγώνα που ακολουθούν και έδωσαν την ευκαιρία στον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) να βρεθεί στην κορυφή των ελεύθερων δοκιμαστικών στο δεύτερο session με τον Ιταλό να αξιοποιεί στο έπακρο τα SCQ ελαστικά της Pirelli που έχουν και την πιο μαλακή γόμα από όλα, όταν κανείς άλλος δεν έκανε το ίδιο για να φτάσει στο 1:39.591 όταν στα πρώτα ελεύθερα βρέθηκε στην 11η θέση.

Bulega και Razgatlioglu βρέθηκαν στην κορυφή με μόλις 0,022 δλ. να τους χωρίζει στα πρώτα ελεύθερα έχοντας πίσω τους τον Andrea Iannone (Team GoEleven). Ο Bulega το απόγευμα, έκανε παρόμοιο χρόνο -1:39.741 έναντι 1:39.744 το πρωί!- για να πάρει κατάταξη πίσω από τον Rinaldi έχοντας πίσω του τον Τούρκο με διαφορά 0,175 δλ. χωρίς να βελτιώνει τον χρόνο του σε σχέση με το πρωί. 

WorldSBK 2024, Jerez FP - Michael Ruben Rinaldi πρώτος και καλύτερος

Bulega και Razgatlioglu προφανώς δοκίμαζαν όλη την ημέρα τις μοτοσυκλέτες τους με ρυθμίσεις για συνθήκες αγώνα, με τον Τούρκο να βάζει την εργοστασιακή του M 1000 RR ανάμεσα στην Ducati του Bulega και του Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) που είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα από τον Rinaldi με το χρονόμετρο να σταματά στο 1:39.874 για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Από την άλλη απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της εργοστασιακής ομάδας της Honda με τον Iker Lecuona να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 14η θέση με το 1:40.241 να έρχεται στο FP1. Ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, είχε τον 17ο ταχύτερο χρόνο (1:40.688), ενώ ο wild card Tetsuta Nagashima βρέθηκε τρεις θέσεις ακόμη χαμηλότερα με καλύτερο χρόνο το 1:41.270.

Motul WSBK: Επίσημα τέλος το Phillip Island – Σε νέα πίστα στην Αυστραλία από το 2028

Το γνωρίζαμε από τον Φεβρουάριο, τώρα είναι πλέον επίσημο
the bend
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/6/2026

Τα άσχημα μαντάτα για την ιστορική πίστα της Αυστραλίας, Phillip Island, συνεχίζονται. Μετά την απώλεια του MotoGP, που επισημοποιήθηκε τον Φλεβάρη, κυκλοφορούσαν πολλές φήμες περί αντικατάστασης της πίστας και στο καλεντάρι του WSBK, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί κάτι σχετικό.

Αυτό συνέβη σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές του WSBK. Σύμφωνα με αυτή, “το Motul FIM Superbike World Championship θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην Αυστραλία από το 2028, με την πίστα The Bend να φιλοξενεί τον αυστραλιανό γύρο με πολυετή συμφωνία. Χτισμένο στη νότια Αυστραλία, το Shell V-Power Motorsport Park at The Bend θα ενταχθεί στο ημερολόγιο του WSBK από την 41η χρονιά του πρωταθλήματος και εφεξής.”

Το WSBK απλώς επιβεβαιώνει σήμερα αυτό που ήδη γνωρίζαμε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του MotoGP, πρωτάθλημα που μοιράζεται τους ίδιους διοργανωτές με το WSBK, οπότε εύλογα τα όποια προβλήματα έβλεπαν στο Phillip Island θα αφορούσαν και τους δύο αγωνιστικούς θεσμούς.

Ως γνωστόν, το MotoGP οδεύει προς μια νέα πίστα σε δημόσιους δρόμους (street circuit) που θα στηθεί στην Αδελαΐδα, ενώ στο μεσοδιάστημα θα χρησιμοποιήσει την πίστα The Bend, την ίδια στην οποία μετακομίζει τώρα και το WSBK.

Ο αγώνας του Phillip Island την επόμενη χρονιά (2027) θα είναι ο τελευταίος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes.

Ετικέτες