Ανασκόπηση της προσπάθειας του Γιάννη Περιστερά στο WSSP300 2022

Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Γιάννης Περιστεράς WSSP300 2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/12/2022

Ο Γιάννης Περιστεράς ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία - φυτώριο ταλέντων WSSP300. Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης χρονιάς του στον θεσμό, ας δούμε την ανασκόπηση του 2022 για τον νεαρό Έλληνα αγωνιζόμενο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Γιάννη Περιστερά:

"To 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για τον Ελληνικό Αθλητισμό του Μηχανοκίνητου κόσμου της Μοτοσυκλέτας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1996 ένας Έλληνας οδηγός συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike WSBK! Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε στην κατηγορία WSSP300 με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team με Yamaha R3.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 8 Αγωνιστικές συναντήσεις με δύο Αγώνες σε κάθε πίστα, δηλαδή συνολικά 16 Αγώνες, με 30 οδηγούς από όλον τον κόσμο στις μόνιμες συμμετοχές και δύο οδηγούς σε κάθε Αγώνα ως έκτακτες συμμετοχές.

Το ξεκίνημα στην πίστα της Αραγκόν στην Ισπανία δεν πήγε όπως περίμενε ο νεαρός (16 χρόνων τότε) οδηγός που αναγκάστηκε να μείνει εκτός Αγώνα, λόγω προβλημάτων υγείας (γαστρεντερίτιδα) που δεν του επέτρεψαν να κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο.

Όμως στον επόμενο Αγώνα στο Άσσεν της Ολλανδίας ο Έλληνας οδηγός έδειξε την ταχύτητα, ειδικά στις Ελεύθερες Δοκιμές και τελικά εκκινώντας 32ος (λόγω πτώσης στις Κατατακτήριες) τερμάτισε 21ος, σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις σε τελική ταχύτητα και χρόνο ταχύτερου γύρου, αλλά και σε κερδισμένες θέσεις μέσα στον αγώνα.

Στην Πορτογαλική πίστα του Εστορίλ ο Γιάννης έγινε 17 χρόνων και ήταν η μόνη πίστα στην οποία δεν είχε κάνει ποτέ ούτε ένα γύρο. Τερμάτισε 24ος, δίνοντας μάχη στο δεύτερο γκρουπ του Αγώνα.

Στο Ιταλικό Μιζάνο ο Γιάννης Περιστεράς έδειξε γιατί αξίζει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά από μια εξαιρετική απόδοση και τον τερματισμό στην 16η θέση, λόγω προβλήματος με τα φρένα της μοτοσυκλέτας του, αφού προηγουμένως είχε δώσει τη μάχη μέσα στο πρώτο γκρουπ και μάλιστα έχοντας σημειώσει ταχύτερο γύρο αγώνα από τον αντίστοιχο του νικητή!

Στο Μοστ της Τσεχίας με συντηρητική επιλογή της ομάδας στα ελαστικά, όταν έπεσε βροχή στο ξεκίνημα του Αγώνα, τερμάτισε 18ος. Στην Γαλλία και το Μανί-Κουρς δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του πρώτου γκρουπ και αρκέστηκε στην 22η θέση.

Στην Καταλονία και την πίστα της Βαρκελώνης ο Έλληνας οδηγός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έμεινε στο γκρουπ των πρώτων οδηγών μέχρι δύο γύρους πριν το τέλος όταν το μπροστινό του ελαστικό είχε σημαντικό πρόβλημα φθοράς και τον έριξε στην 24η θέση. Ήταν όμως πολύ δυνατός και σε ταχύτερο γύρο και σε προσπεράσματα μέσα στον Αγώνα.

Στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς στο Πορτιμάο έκανε το καλύτερο δυνατό φινάλε, έδωσε τη μάχη για τη 12η θέση μέσα στο πρώτο γκρουπ και τελικά τερμάτισε μόλις 0.072 του δευτερολέπτου από την 15η θέση που θα του έδινε τον πρώτο του βαθμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η διαφορά του ήταν 5.541 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή που είναι η μικρότερή του διαφορά όλη τη χρονιά, πέτυχε τον 9ο ταχύτερο γύρο του Αγώνα και έδειξε, όπως και στο Μιζάνο, ότι δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τους πρωταγωνιστές της WSSP300.

Ήταν λοιπόν μια καλή πρώτη χρονιά, με δεδομένο ότι ήταν ανάμεσα στους τρεις οδηγούς (από τους 30) με τη μικρότερη αγωνιστική εμπειρία στις πίστες του Παγκοσμίου. Η βελτίωσή του φάνηκε και στην τελευταία αγωνιστική εκδήλωση της χρονιάς, που ήταν το Winter Cup στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και έδειξε ότι οδηγικά, αλλά και από πλευράς φυσικής κατάστασης είχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ξεκίνημα του 2022.

Ο στόχος τώρα είναι η καλύτερη δυνατή χειμερινή προετοιμασία ενόψει της δεύτερης χρονιάς του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing

“Η πρώτη αυτή χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν σίγουρα ένα όνειρο για έναν Έλληνα οδηγό και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική παρουσία μου, μέσα και έξω από τις πίστες. Κατάφερα να δώσω το παρόν στο γκρουπ της μάχης για τις πρώτες θέσεις αρκετές φορές και τώρα ο στόχος είναι αυτό να γίνεται σε κάθε Αγώνα. Επίσης πρέπει να βελτιώσω την απόδοσή μου στον ένα γύρο για καλύτερες θέσεις στις Κατατακτήριες. Δεν κατάφερα να πάρω βαθμούς, όπως είχε κάνει ο κόουτς μου Γιάννης Μπούστας το 1996 και αυτός είναι ο νέος στόχος για το 2023. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την υπομονή που χρειάστηκε στην προετοιμασία μας, όπως επίσης τον πατέρα μου Νίκο και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή.”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ – Κόουτς

“Μπορώ να πω ότι ήταν μια χρονιά που ο Γιάννης είχε καλά δείγματα αγωνιστικής παιδείας και ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης, ειδικά από το καλοκαίρι και μετά. Φτάσαμε πολύ κοντά σε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά αντιμετωπίσαμε και τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε με την ομάδα. Θεωρώ ότι μπήκαν οι βάσεις για να δούμε στο μέλλον έναν Έλληνα οδηγό να δίνει τη μάχη για τους βαθμούς σε κάθε Αγώνα και γιατί όχι τη μάχη του βάθρου. Σε αυτήν την κατηγορίας όλοι και όλα είναι πάρα πολύ κοντά.”

OMAR MENGHI – Ιδιοκτήτης ProGP Racing Team

“Ο Γιάννης ήταν μια πολύ ευχάριστη συμμετοχή της ομάδας μας φέτος και μέσα από τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά καταφέραμε να εκτιμήσουμε τις οδηγικές του αρετές και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες του. Μπορώ να πω ότι έχει την ταχύτητα και μπορεί να κάνει καλούς αγώνες και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και το 2023. Θα προσπαθήσουμε να του δίνουμε πάντα μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τη βοήθεια στην ομάδα τον Γιάννη Μπούστα και τον Νίκο Περιστερά. Κοιτάμε μπροστά στο 2023.”

Την προσπάθεια υποστήριξαν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres.

#racing4greece #visitgreece"

Isle of Man TT 2023: Ο Michael Dunlop νικητής στα Supersport και Superbike

Ο Dunlop ισοφάρισε τις 23 νίκες του John McGuinness
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

O Michael Dunlop, ξεκίνησε με το δεξί στο Isle of Man TT 2023, καθώς επικράτησε στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Supersport όπως και στην κατηγορία Superbike. Επιπρόσθετα ο Dunlop ισοφαρίζοντας τις 23 νίκες του McGuiness, έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αγώνα.

Το αγωνιστικό κομμάτι του Isle of Man TT 2023, ξεκίνησε με τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Supersport. Ο Michael Dunlop με την μοτοσυκλέτα της MD Racing Yamaha, κατάφερε να πετύχει τη δέκατη νίκη του στην κατηγορία και την 22η συνολικά στον αγώνα.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή, ο Dunlop πήρε την πρωτοπορία στον πρώτο γύρο του αγώνα από τον Dean Harrison (Boyce Precision Engr/Russell Racing), με τον Peter Hickman (K2 Trooper Beer Triumph), να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Στο δεύτερο γύρο ο Dunlop κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του στα 13 δευτερόλεπτα από τον Harisson, με τον Hickman να μην μπορεί στους πρώτους δύο γύρους να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Μπαίνοντας για ανεφοδιασμό η διαφορά του Dunlop από τον Harrison ήταν στα 13 δευτερόλεπτα, ενώ ο Hickman μείωνε σιγά σιγά τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

2

Έχοντας ολοκληρώσει τον ανεφοδιασμό ο Dunlop οδήγησε και πάλι τέρμα γκάζι αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά από τον Harrison στα 17.5 δευτερόλεπτα, ωστόσο η μάχη για τη δεύτερη θέση είχε για τα καλά ανάψει. Ο Hickman μείωνε συνεχώς την χρονική απόσταση από τον Harrison, με 3.9 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο. Από την άλλη ο Dunlop οδηγούσε χωρίς πρόβλημα προς στον τερματισμό και την 22η νίκη του στο Isle of Man TT. ‘Οπερ και εγένετο ο Dunlop κέρδισε τον πρώτο φετινό αγώνα του Isle of Man TT, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τη δέκατη νίκη του στην κατηγορία Supersport. Συγκλονιστική μάχη είχαμε για τη δεύτερη θέση του βάθρου στον τελευταίο γύρο. O Peter Hickman με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να περάσει στον τελευταίο γύρο του αγώνα τον Dean Harrison, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, από την άλλη ο πρωτοπόρος στην αρχή του αγώνα Harrison κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του στην τρίτη θέση. Στις πιο πίσω θέσεις τη δική τους μάχη είχαν οι Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Yamaha), Davey Todd (Milenco by Padgett's Motorcycles Honda) και James Hillier (Boyce Precision Engr/Russell Racing). Νικητής σε αυτή τη μονομαχία βγήκε ο Coward, με τον ίδιο να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Οι Todd και Hillier ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

3

Ο αγώνας της Sidercar κατηγορίας που ακολούθησε έπειτα την ίδια ημέρα, είχε ως πρωταγωνιστές τα αδέρφια Birchalls. Όπως και στα δοκιμαστικά δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα την πρωτοπορία πανηγυρίζοντας ακόμη μία νίκη με το Sidecar της Honda LCR Wyckham Blackwell - Birchall Racing. Αρκετά πίσω τους στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Peter Founds-Jevan Walmsley (Honda LCR FHO Motorsport), με τους John Holden-Maxime Vasseur (Yamaha LCR Barnes Racing & Carl Cox Motorsport), να συμπληρώνουν το βάθρο.

Επόμενη αγωνιστική μας στάση στο Isle of Man TT 2023, ο αγώνας της κατηγορίας Superbike. H κυριαρχία του Michael Dunlop συνεχίστηκε, με τον ίδιο να κερδίζει στην εν λόγω κατηγορία ισοφαρίζοντας το ρεκόρ 23 νικών του John McGuinness, ενώ με αυτό του το επίτευγμα έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών στη νήσο του Μαν.

Στα του αγώνα της κατηγορίας Superbike, ο Dunlop με την μοτοσυκλέτα της Hawk Racing Honda πήρε την πρωτοπορία στον πρώτο γύρο, έχοντας πίσω του τους Dean Harrison (DAO Racing Kawasaki) και Davey Todd (Milenco by Padgett's Motorcycles Honda), με τον Peter Hickman στην τέταρτη θέση (Monster Energy by FHO Racing BMW), να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το quickshifter της μοτοσυκλέτας του. Στον πρώτο γύρο ο Dunlop πίεζε συνεχώς ώστε να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του και αυτό είχε αποτέλεσμα. Ο Harrison βρισκόταν στα 3.1 δευτερόλεπτα πιο πίσω με τον Todd να μάχεται με νύχια και με δόντια να κρατήσει την τρίτη θέση από τον Hickman. Στο δεύτερο γύρο ο Dunlop συνέχισε να αυξάνει τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να έχει μια διαφορά 14 δευτερολέπτων από τον Harrison όταν εισήλθε στα pits για ανεφοδιασμό. Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε και στον αγώνα της κατηγορίας Superbike μετά τους ανεφοδιασμούς.

5

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Dunlop, είχε μια αξιόλογη διαφορά ενώ ο Hickman έχοντας περάσει τον Todd, κυνηγούσε τον Harrison για τη δεύτερη θέση. Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους ο Dunlop απλά ήλεγχε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους έχοντας ως στόχο να φτάσει στην 23η νίκη του στον αγώνα, ισοφαρίζοντας τον θρύλο και εν ενεργεία αναβάτη στο Isle of Man TT, John McGuiness. Αυτό το σενάριο έγινε πραγματικότητα εν τέλει, καθώς λίγο αργότερα ο Dunlop θα περνούσε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στην κατηγορία Superbike. Όσον αφορά τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, ο Peter Hickman εξαπέλυσε την επίθεση του στα τελικά στάδια του αγώνα, αρχικά μείωσε τη διαφορά στα 3.6 δευτερόλεπτα, ενώ στον τελευταίο γύρο και πάλι κατάφερε να προσπεράσει τον Dean Harrison στο δρόμο προς τη δεύτερη θέση. Ο Harrison, προσπάθησε αλλά δεν άντεξε στην πίεση του Hickman, παρολαυτά η τρίτη θέση αποτελεί επιτυχία για τον ίδιο.

11

Πολύ μακριά από την τριάδα συναντάμε τους James Jillier (OMG Racing Yamaha), Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan) και John McGuiness (Honda Racing UK), και οι τρεις τους προσπάθησαν να μείνουν κοντά στους πρωτοπόρους του αγώνα ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Ο Hillier ολοκλήρωσε τον αγώνα της κατηγορίας Superbike στην τέταρτη θέση, με τους Coward και McGuiness να τερματίζουν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Το Isle of Man TT 2023, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, με τους αγώνες των κατηγοριών Superstock και Supertwin.

12