Η νέα ακαδημία της οικογένειας Vinales!

Στα χνάρια της VR46
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/1/2021

Με τον Maverick Vinales να πρωταγωνιστεί στα MotoGP και τον ξάδερφό του, Isaac Vinales, να συμμετέχει στο Motul WSBK, το όνομα της οικογένειας μπαίνει τώρα και στην κατηγορία WSSP 300 μέσω μιας πλατφόρμας η οποία θα προωθεί νέα ταλέντα!

Όπως φαίνεται, η δημιουργία ακαδημιών με δυνατή οικονομική υποστήριξη και ονόματα πρωταθλητών στο background, έχει αρχίσει να γίνεται το νέο ρεύμα και να αποκτά με ιδιαίτερη δυναμική, ως το επόμενο βήμα μετά την απόσυρση από τους αγώνες για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας. Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή την τάση είναι η καινούργια ομάδα του Maverick Vinales στην κατηγορία των WSSP 300.

Με την προετοιμασία για την έβδομή του σεζόν στα MotoGP, ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, ο Vinales έχει δώσει μεγάλο μέρος της ευθύνης και της διεύθυνσης της Vinales Racing Team στον πατέρα του, Angel Vinales. Αν και στην Ισπανία δεν λείπουν τα ταλέντα, τόσο στα MotoGP όσο και στις μικρότερες κατηγορίες, αυτή η νέα δραστηριότητα του Vinales ξεχωρίζει, καθώς επέλεξε να κάνει το πρώτο βήμα στο πρωτάθλημα των Supersport 300 (στα πλαίσια του Motul WSBK), αντί για τα paddock των Grand Prix.

Η αλήθεια όμως είναι πως όλα τα προγράμματα για τα νέα ταλέντα στην Ισπανία έχουν επικεντρωθεί στα αγωνιστικά πρωτότυπα, προκειμένου να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στο επόμενο βήμα που είναι η Moto3, ενώ από την άλλη είναι ελάχιστοι Ισπανοί αναβάτες κορυφαίου επιπέδου στα Motul WSBK, τουλάχιστον συγκριτικά με την Ιταλία και την Μ. Βρετανία.

Επιπλέον, δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι το όνομα της Vinales Racing Team θα προστεθεί στα paddock των Motul WSBK το 2021, την ίδια χρονιά δηλαδή που ο ξάδερφος του Maverick, o Isaac Vinales θα κάνει το ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της Orelac Kawasaki.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι αναβάτες που θα στελεχώσουν την ομάδα του Vinales, αλλά το πιο πιθανό είναι να προέλθουν από το "φυτώριο" της Yamaha με τα YZF-R3, από το Yamaha R3 bLU cRU European Cup, ενώ τα γραφικά στις μοτοσυκλέτες, τις φόρμες και τα κράνη των αναβατών, θα είναι ένας συνδυασμός του ονόματος του Vinales και του "Top Gun" που είναι και το παρατσούκλι του Ισπανού αναβάτη.

Ο πατέρας του Maverick, Angel Vinales, δήλωσε ενθουσιασμένος με την νέα πρόκληση, ενώ είπε ότι εδώ και καιρό συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του η δημιουργία ενός τέτοιου project, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

MOTUL WSBK: Χάνει και το Most ο Jake Dixon της Honda HRC – Στη θέση του ξανά ο Yuki Kunii

Η ατυχία συνεχίζεται για την ιαπωνική ομάδα
yuki-kunii
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-17/5) διεξάγεται ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Most της Τσεχίας και ο Jake Dixon δεν θα αγωνιστεί ούτε εκεί, καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Yuki Kunii.

Ο Ιάπωνας αναβάτης αντικατέστησε τον Dixon και στη Balaton Park, χωρίς όμως να καταφέρει να μαζέψει βαθμούς στο ντεμπούτο του στα WSBK, αφού τερμάτισε 21ος το Σάββατο και 16ος την Κυριακή. Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου καλές φέτος για την ιαπωνική ομάδα, με τον Dixon να τραυματίζεται στο Phillip Island τον Φεβρουάριο πριν καν αρχίσει η σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra πότε να πέφτει και πότε να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο παλαίμαχος Jonathan Rea είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης της, με 4 βαθμούς που πήρε αντικαθιστώντας τον Dixon για έναν αγώνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Honda HRC:

“Ο Dixon συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στο πρόγραμμα αποκατάστασής του μετά τον τραυματισμό που υπέστη νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Αν και η διαδικασία αποκατάστασης προχωράει καλά, ο Βρετανός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και, ως εκ τούτου, θα παραμείνει εκτός του γύρου στο Most, καθώς επικεντρώνεται στην πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης.”