Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η νέα ακαδημία της οικογένειας Vinales!

Στα χνάρια της VR46

Με τον Maverick Vinales να πρωταγωνιστεί στα MotoGP και τον ξάδερφό του, Isaac Vinales, να συμμετέχει στο Motul WSBK, το όνομα της οικογένειας μπαίνει τώρα και στην κατηγορία WSSP 300 μέσω μιας πλατφόρμας η οποία θα προωθεί νέα ταλέντα!

Όπως φαίνεται, η δημιουργία ακαδημιών με δυνατή οικονομική υποστήριξη και ονόματα πρωταθλητών στο background, έχει αρχίσει να γίνεται το νέο ρεύμα και να αποκτά με ιδιαίτερη δυναμική, ως το επόμενο βήμα μετά την απόσυρση από τους αγώνες για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας. Η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή την τάση είναι η καινούργια ομάδα του Maverick Vinales στην κατηγορία των WSSP 300.

Με την προετοιμασία για την έβδομή του σεζόν στα MotoGP, ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, ο Vinales έχει δώσει μεγάλο μέρος της ευθύνης και της διεύθυνσης της Vinales Racing Team στον πατέρα του, Angel Vinales. Αν και στην Ισπανία δεν λείπουν τα ταλέντα, τόσο στα MotoGP όσο και στις μικρότερες κατηγορίες, αυτή η νέα δραστηριότητα του Vinales ξεχωρίζει, καθώς επέλεξε να κάνει το πρώτο βήμα στο πρωτάθλημα των Supersport 300 (στα πλαίσια του Motul WSBK), αντί για τα paddock των Grand Prix.

Η αλήθεια όμως είναι πως όλα τα προγράμματα για τα νέα ταλέντα στην Ισπανία έχουν επικεντρωθεί στα αγωνιστικά πρωτότυπα, προκειμένου να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στο επόμενο βήμα που είναι η Moto3, ενώ από την άλλη είναι ελάχιστοι Ισπανοί αναβάτες κορυφαίου επιπέδου στα Motul WSBK, τουλάχιστον συγκριτικά με την Ιταλία και την Μ. Βρετανία.

Επιπλέον, δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι το όνομα της Vinales Racing Team θα προστεθεί στα paddock των Motul WSBK το 2021, την ίδια χρονιά δηλαδή που ο ξάδερφος του Maverick, o Isaac Vinales θα κάνει το ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της Orelac Kawasaki.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι αναβάτες που θα στελεχώσουν την ομάδα του Vinales, αλλά το πιο πιθανό είναι να προέλθουν από το "φυτώριο" της Yamaha με τα YZF-R3, από το Yamaha R3 bLU cRU European Cup, ενώ τα γραφικά στις μοτοσυκλέτες, τις φόρμες και τα κράνη των αναβατών, θα είναι ένας συνδυασμός του ονόματος του Vinales και του "Top Gun" που είναι και το παρατσούκλι του Ισπανού αναβάτη.

Ο πατέρας του Maverick, Angel Vinales, δήλωσε ενθουσιασμένος με την νέα πρόκληση, ενώ είπε ότι εδώ και καιρό συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του η δημιουργία ενός τέτοιου project, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.