Ivan Bolano Henandez, WSSP300 - Άνοιξε ο αερόσακος κατά την οδήγηση, έτρεξε πανικόβλητος στους κριτές για βοήθεια - Video

Πρωτόγνωρα στιγμιότυπα, με τον νεαρό Ισπανό να ρίχνει κάτω τη μοτοσυκλέτα του και να κάνει νοήματα να του ανοίξουν τη φόρμα
WSSP300 Airbag problem
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/5/2023

Στο πρώτα δοκιμαστικά του WSSP300, για τον αγώνα της Βαρκελώνης, ο αερόσακος του Ivan Bolano Henandez άνοιξε την ώρα που εκείνος οδηγούσε, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Deza-Box 77 Racing Team να σταματήσει στην άκρη της πίστας, να ρίξει τη μοτοσυκλέτα κάτω και να αναζητήσει βοήθεια από τους κριτές.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Ivan να κάνει νοήματα στον κριτή να του ξεκουμπώσει τη φόρμα -πιθανώς αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την αναπνοή του-, και εκείνος τρέχει προς βοήθεια του και καταφέρνει να κατεβάσει το φερμουάρ μετά από προσπάθεια. Τελικά ο Ivan τερμάτισε στην 30η θέση των FP1, 4 θέσεις πίσω από τον "δικό μας" Γιάννη Περιστερά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της φάσης.

Ετικέτες

Honda HRC-Xavi Vierge: Χωρίζουν οι δρόμοι τους στο WSBK στο τέλος της σεζόν

Δεν ανανεώνει η Honda HRC με τον Καταλανό έπειτα από τέσσερεις σεζόν
Vierge HRC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Xavi Vierge, που εντάχθηκε στη Honda HRC το 2022, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Ο Ισπανός είχε ως κορυφαία στιγμή του την τρίτη θέση στην Ινδονησία το 2023, ενώ συντέλεσε στην εξέλιξη της CBR1000RR-R,

Ο Vierge βρέθηκε στη Honda μετά από έξι γεμάτες σεζόν στη Moto2, όπου σημείωσε τέσσερα βάθρα, με καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα τη 10η το 2020. Από την ένταξή του στο WorldSBK, ο Καταλανός έφερε συνέπεια και σταθερές εμφανίσεις στο top-10, ενώ εκτός από το μοναδικό του βάθρο στο Mandalika το 2023, συμμετείχε και στη νίκη της Honda στις 8 Ώρες της Suzuka την ίδια χρονιά.

Η Honda Racing Corporation σε ανακοίνωσή της τόνισε: “Η συνεργασία μας με τον Xavi Vierge θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Ο Vierge συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα του WorldSBK και στην εξέλιξη της CBR1000RR-R, δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό, με χαμόγελο, θετικό πνεύμα και επαγγελματισμό. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Ο Vierge αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Iker Lecuona, σχηματίζοντας ένα all-rookie δίδυμο το 2022. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της μετακίνησης του Lecuona στην Aruba.it Ducati και την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Vierge, η Honda θα παραταχθεί με ολοκαίνουριο line-up το 2026.