Motul-WSBK 2022: Kawasaki και Honda δοκίμασαν τα νέα φρένα και το νέο ελαστικό της Pirelli

Παρόν και τα WSSP
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/1/2022

Για δύο ημέρες στην πίστα της Jerez ηχούσαν οι κινητήρες των εργοστασιακών μοτοσυκλετών της Kawasaki και της Honda, με την πράσινη εταιρεία να έχει εκεί όλους τους αναβάτες της και δοκιμάζει τα πάντα, ενώ η Honda έδωσε το παρόν μόνο την πρώτη ημέρα και όλο το βάρος της ήταν στραμμένο κυρίως στα νέων προδιαγραφών φρένα της Nissin, τα οποία θα χρησιμοποιεί φέτος αντί των Brembo που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Jonathan Rea δοκίμασε και το νέο ελαστικό SCQ της Pirelli σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’38.851, που ήταν 1,4” ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο χρόνο του “πράσινου” συναθλητή του Alex Lowes. Και οι τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων είχαν το όνομα της Kawasaki, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε πως οι αναβάτες της έκαναν 61 γύρους ο Rea και 59 o Lowes.

Μαζί με τα superbike, το παρόν έδωσαν και μοτοσυκλέτες της WSSP, όπου ο Φινλανδός  Niki Tuuli με μια Mv Agusta που είχε το περσινό πλαίσιο αλλά τον νέο κινητήρα, έκανε 30 γύρους και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας με  1’43.774.

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες