MOTUL WSBK 2023, Aragon, Superpole Race: Ο Bautista κερδίζει στο νήμα τον Rea

Με τον Razgatioglu να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλήματος
WSBK 2023, Aragon, Superpole Race: Ο Bautista κερδίζει στο νήμα τον Rea
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/9/2023

Αν ο πρώτος αγώνας στην πίστα της Αραγονίας ήταν δραματικός τότε ο Superpole Race ήταν συγκλονιστικός, καθώς οι Bautista, Rea και Razgatioglu πάλεψαν σώμα με σώμα για δέκα γύρους με τον Bautista να κερδίζει κυριολεκτικά στο νήμα αυξάνοντας και άλλο τη διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στον αγώνα Superpole Race στην πίστα της Αραγονίας έκανε την καλύτερη εκκίνηση καταφέρνοντας να στρίψει πρώτος, κρατώντας πίσω του τους Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) και Torpak Razgatioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK).

Στις θέσεις τέσσερα και πέντε είχαν βρεθεί στον πρώτο γύρο οι Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) και Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati), με τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να προσπαθεί και σήμερα να κερδίσει θέσεις καθώς ξεκινούσε από την προτελευταία θέση του grid.

WSBK Aragon 2023

O Rea στη συνέχεια είχε καταφέρει να ανοίξει λίγο τη διαφορά του από τον δεύτερο Bautista, με τον Ισπανό της Ducati να προσπαθεί να κρατήσει πίσω του τον Razgatioglu που ήθελε όσο τίποτα να βρεθεί μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Στις πίσω θέσεις ο Petrucci είχε καταφέρει να ανέβει στην 15η θέση. Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο ο Rea ήταν ο ταχύτερος όλων, με τον σκηνοθέτη να έχει επικεντρωθεί στη μάχη μεταξύ Bautista-Razgatioglu. Ο αναβάτης της Yamaha είχε κολλήσει πίσω από την Panigale V4 R ωστόσο η δύναμη της ιταλικής μοτοσυκλέτας ήταν αρκετή για να κρατήσει πίσω τον Τούρκο αναβάτη. Με πέντε γύρους να απομένουν ο Rea βρισκόταν στην πρώτη θέση έχοντας μια μικρή διαφορά από τους Bautista και Razgatioglu ωστόσο η μάχη της νίκης θα ξεκινούσε από την αρχή. Ο Bautista στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού προσπάθησε να περάσει τον Rea με τους δύο τους σχεδόν να ακουμπούν στη στροφή ένα, με τον Rea ωστόσο να κρατά με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση, το συγκεκριμένο συμβάν εκμεταλλεύτηκε ο Razgatioglu o οποίος ακολούθησε την τακτική “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” αρπάζοντας τη δεύτερη θέση από τον Bautista.

WSBK Aragon 2023

Στον επόμενο γύρο το “titanic trio” του WSBK τα έδινε όλα για τη νίκη με τον Rea να αμύνεται με επιτυχία και τους Razgatioglu και Bautista να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να βρεθούν σε θέση βολής. Με δύο γύρους να απομένουν ο Razgatioglu έκανε μια προσπάθεια να περάσει τον Rea ωστόσο η τελική ταχύτητα της Kawasaki ήταν αρκετή για να κρατήσει τον Rea μπροστά. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο η μάχη για την νίκη ήταν ανοιχτή, o Bautista ο οποίος είχε περάσει αρχικά τον Razgatioglu είχε πλησιάσει αρκετά τον Rea, με τον αναβάτη της Kawasaki να προσπαθεί να πάρει αμυντικές γραμμές ώστε να κρατηθεί μπροστά, αυτό εν τέλει δεν κατέστη δυνατό καθώς στη στροφή 7 ο Bautista με αποφασιστικότητα πέρασε μπροστά και όλα έδειχναν πως θα κερδίσει τον αγώνα Superpole Race. Ο Rea προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του στις στροφές 15-16 ωστόσο δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι μένοντας στη δεύτερη θέση. Ο Bautista με την Panigale V4 R πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος πανηγυρίζοντας με υψωμένες τις γροθιές, ταυτόχρονα με αυτή του νίκη αύξησε και άλλο την βαθμολογική του διαφορά από τον Razgatioglu, με τον αναβάτη της Yamaha να τερματίζει στην τρίτη θέση. Ο Locatelli της Yamaha τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον χθεσινό νικητή Rinaldi να συμπληρώνει την πεντάδα. Αξιόλογο αγώνα έκανε και ο Iker Lecuona (Team HRC), με τον Ισπανό να τερματίζει στην έκτη θέση, από την άλλη ο Petrucci δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την δωδέκατη θέση.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του Superpole Race στην πίστα της Αραγονίας

WSBK Aragon 2023

 

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες