Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Motul WSBK – Αποτέλεσμα επανάληψη 2016

Σε χάος με κόκκινες σημαίες

Αυτή την φορά η κόκκινη σημαία βγήκε στην αρχή του αγώνα, αμέσως μετά την εκκίνησή του, επιβάλλοντας να ξεκινήσει και πάλι, καθώς η πίστα είχε γεμίσει λάδια από την έξοδο του Badovini που κατέστρεψε την Kawasaki ZX-10RR. Ήταν μία εκκίνηση που ο Sykes είχε πάει εξαιρετικά με τον Rea να έχει θέμα ελαστικών, από όχι και τόσο σοφή επιλογή. Είχε τοποθετήσει μαλακότερο για να κρατηθεί εμπρός από τον Davies αλλά δεν του βγήκε…

Ο Davies κατάφερε να περάσει μπροστά μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, με αρκετό κόπο όμως την στιγμή που ο Sykes πάλευε αρκετά και συνέχισε να παλεύει για να κρατήσει πίσω του και τον Rea κάτι που παραλίγο θα κατάφερνε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε, αφήνοντας τον Rea να συλλέξει πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα, δηλώνοντας ευχαριστημένος συνολικά από την παρουσία του, το διήμερο.

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) πάλεψε με τον Xavi Fores (BARNI Racing Team) για την τέταρτη θέση και έχασε αρκετά ηρωικά θα λέγαμε για ελάχιστα χιλιοστά, σε μία μάχη που μας χάρισε θέαμα.

Ο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) που από εχθές το video με το ατύχημά του, που διέκοψε τον πρώτο αγώνα είχε γίνει viral, συνέχισε σήμερα την μάχη με τον Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) όχι όμως σε οριακό σημείο. Τελικά πήρε την έβδομη θέση με τον Lowes να κερδίζει την έκτη. Ο Jordi Torres που δεν είχε αγωνιστεί καθώς πάλευε με ίωση και υψηλό πυρετό, επέστρεψε για τον αγώνα και τους πόντους, με την όγδοη θέση να είναι αξιοπρεπέστατη κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Πάντως οι πτώσεις κυριάρχησαν στην αρχή με τους αναβάτες να κατηγορούν την θερμοκρασία. Πιο άτυχος ο Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) που ήταν μπροστά, αν και πρέπει να θεωρείται δύσκολο να κρατούσε την θέση του σε περίπτωση που δεν σημείωνε πτώση, με τον Alex De Angelis (Pedercini Racing SC-Project) να ακολουθεί, όπως και τον Stefan Bradl (Red Bull Honda World Superbike Team). Ο Rea, όπως είπαμε, κατηγορεί επίσης την επιλογή ελαστικών για τις συγκεκριμένες συνθήκες, όταν στο χαρακτηριστικό εσάκι που διακόπτει την ευθεία της Imola, πάτησε εκτός κάτι που του στέρησε χρόνο, αλλά κατέφερε να επανέλθει.

Η επικράτηση του Davies και στους δύο αγώνες, αποτέλει επανάληψη του 2016 και έρχεται σε εξαιρετική συγκυρία για την Ducati μέσα στην Imola, που παλεύει να επικρατήσει στα πολύ ανταγωνιστικά Superbike που συνδέονται άμεσα με την κρίσιμη αντίστοιχη κατηγορία σε ότι αφορά τις πωλήσεις…

Το MOTUL WSBK θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες στο μαγευτικό Donington στην Αγγλία.