Motul WSBK: Δοκιμαστικά Portimao 2022: Τρεις διεκδικητές με τον Rea σημαιοφόρο

Έδειξαν τα δόντια τους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/2/2022

Η πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμαστικών στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία αποτέλεσε ταυτόχρονα και την πρώτη συνάντηση των “φαβορί” για την κατάκτηση του επόμενου τίτλου, καθώς στις τρεις πρώτες θέσεις των καλύτερων χρόνων της ημέρας ήταν τρία διαφορετικά εργοστάσια και τρεις πολύ γνωστοί μας αναβάτες.

Με διαφορά μόλις 0,132 του δευτερολέπτου και έχοντας γράψει περισσότερους από 70 γύρους ο κάθε ένας, η Kawasaki του Rea, η Yamaha του Toprak και η Ducati του Bautista ήταν οι ταχύτεροι όλων. Ο Rea επικεντρώθηκε στις δοκιμές εξαρτημάτων του πλαισίου και ρύθμισης των ηλεκτρονικών, ενώ ο Toprak είχε ως βασική δουλειά τη ρύθμιση των νέων ηλεκτρονικών που είχε φέρει η Yamaha. Από την μεριά της Ducati, ο Bautista φάνηκε πως δεν ξέχασε πώς να οδηγεί μια Panigale V4R και σε αυτή την πρώτη επαφή του με την ιταλική μοτοσυκλέτα, σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας και έκανε συνολικά 82 γύρους, τους περισσότερους απ’ όλους τους αναβάτες. Η Ducati είχε φέρει και ένα νέο ψαλίδι το οποίο δοκίμασε μόνο ο Michael Ruben Rinaldi.

Μοναδική πτώση της ημέρας ήταν εκείνη του Andrea Locatelli στην Κ14, ο οποίος δεν είχε καβαλήσει από την Ινδονησία, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί και μάλιστα στη συνέχεια της ημέρας έκανε και τον 5ο καλύτερο χρόνο.

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.621s, 71 laps

 

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 1’40.722s, 69 laps

 

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1’40.753s, 82 laps

 

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 1’41’261s, 81 laps

 

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 1’41.440s, 73 laps

 

6. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’41.477s, 80 laps

 

7. Philipp Oettl (Team GoEleven) 1’41.707s, 67 laps

 

8. Christophe Ponsson (Gil Motor Sport-Yamaha) 1’43.167s, 57 laps

 

9. Luca Bernardi (Barni Spark Racing Team) 1’44.053s, 61 laps


 

KTM: Πρώην αναβάτης MotoGP αναλαμβάνει την εξέλιξη της 990 RC R για το Παγκόσμιο Supersport

Η αγωνιστική εξέλιξη του 990 RC R ξεκίνησε στην Ιταλία και ανεβάζει ταχύτητα με φόντο το παγκόσμιο
KTM 990 RC R WSSP
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ εμφάνισε την 990 RC R στην έκθεση EICMA του 2024 δεν έκρυβε τις προθέσεις της να μπει με αυτή τη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSSP). Το δήλωνε στην έκθεση, το έγραφε στα δελτία Τύπου και λίγο καιρό αργότερα το υπογράμμισε με την έκδοση 990 RC R Track.

Στο μεταξύ ωστόσο, η δουλειά άρχισε να επικεντρώνεται στην πίστα και η πρώτη αγωνιστική ομάδα που θα αναλάβει να εξελίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τη supersport της ΚΤΜ παρουσιάστηκε στην Ιταλία πριν έναν μήνα.

jarno ioverno KTM 90 RC R
O Jarno Ioverno και η νέα του ομάδα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supersport

Η Team Very Well Motosport με αναβάτη τον Jarno Ioverno και συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Krämer – υπεύθυνη για δίτροχα κοσμήματα όπως η GP2 890RR – ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα Dunlop CIV 2026 και δη στην κατηγορία Supersport με την 990 RC R.

Στόχος φυσικά είναι η εξέλιξή της για αγώνες, καθώς και η δημιουργία σχετικών αγωνιστικών κιτ για διάφορα επίπεδα αγώνων, από τον χομπίστα ιδιώτη ως τις ομάδες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Jonas Folger
Jonas Folger

Το δεύτερο βήμα της ΚΤΜ προς το WSSP είναι ακόμη πιο δυναμικό, καθώς οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γερμανού αναβάτη Jonas Folger, με βιογραφικό που μετρά κάμποσα χρόνια σε MotoGP, Moto2 και Moto3, καθώς και έναν χρόνο με τη BMW στο WSBK.

Ο Folger θα συνδεθεί με μια ομάδα που έτρεχε με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC 390 στο WSSP300, τη γερμανική Freudenberg Team, με την οποία θα αναλάβουν να τρέξουν την KTM 990 RC R στο γερμανικό πρωτάθλημα EuroMoto (πρώην IDM) σε μια πλήρη σεζόν στη Supersport κατηγορία.

Και αυτή τη φορά η ΚΤΜ δεν μιλά αορίστως για εξέλιξη με φόντο το WSSP, αλλά για προετοιμασία ενόψει πλήρους συμμετοχής στο Παγκόσμιο από το 2027!

Ετικέτες