Motul WSBK: Δοκιμαστικά Portimao 2022: Τρεις διεκδικητές με τον Rea σημαιοφόρο

Έδειξαν τα δόντια τους
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/2/2022

Η πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμαστικών στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία αποτέλεσε ταυτόχρονα και την πρώτη συνάντηση των “φαβορί” για την κατάκτηση του επόμενου τίτλου, καθώς στις τρεις πρώτες θέσεις των καλύτερων χρόνων της ημέρας ήταν τρία διαφορετικά εργοστάσια και τρεις πολύ γνωστοί μας αναβάτες.

Με διαφορά μόλις 0,132 του δευτερολέπτου και έχοντας γράψει περισσότερους από 70 γύρους ο κάθε ένας, η Kawasaki του Rea, η Yamaha του Toprak και η Ducati του Bautista ήταν οι ταχύτεροι όλων. Ο Rea επικεντρώθηκε στις δοκιμές εξαρτημάτων του πλαισίου και ρύθμισης των ηλεκτρονικών, ενώ ο Toprak είχε ως βασική δουλειά τη ρύθμιση των νέων ηλεκτρονικών που είχε φέρει η Yamaha. Από την μεριά της Ducati, ο Bautista φάνηκε πως δεν ξέχασε πώς να οδηγεί μια Panigale V4R και σε αυτή την πρώτη επαφή του με την ιταλική μοτοσυκλέτα, σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας και έκανε συνολικά 82 γύρους, τους περισσότερους απ’ όλους τους αναβάτες. Η Ducati είχε φέρει και ένα νέο ψαλίδι το οποίο δοκίμασε μόνο ο Michael Ruben Rinaldi.

Μοναδική πτώση της ημέρας ήταν εκείνη του Andrea Locatelli στην Κ14, ο οποίος δεν είχε καβαλήσει από την Ινδονησία, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί και μάλιστα στη συνέχεια της ημέρας έκανε και τον 5ο καλύτερο χρόνο.

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.621s, 71 laps

 

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 1’40.722s, 69 laps

 

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1’40.753s, 82 laps

 

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 1’41’261s, 81 laps

 

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 1’41.440s, 73 laps

 

6. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’41.477s, 80 laps

 

7. Philipp Oettl (Team GoEleven) 1’41.707s, 67 laps

 

8. Christophe Ponsson (Gil Motor Sport-Yamaha) 1’43.167s, 57 laps

 

9. Luca Bernardi (Barni Spark Racing Team) 1’44.053s, 61 laps


 

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες