MOTUL WSBK Donington: Σπάνιο λάθος Rea στον 2ο αγώνα – Μπροστά ο Razgatlioglu

Θα θυμάται για πάντα το Donington ο Toprak
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/7/2021

Μπροστά στο πρωτάθλημα περνά ο Razgatlioglu, ο μεγάλος νικητής του αγγλικού γύρου του πρωταθλήματος που μετά τον σημερινό Superpole που επικράτησε ο Rea, ήταν πίσω με 23 βαθμούς. Με την πτώση του Rea κι ενώ οδηγούσε τον αγώνα, και την νίκη του Razgatlioglu, η πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος αλλάζει.

Για άλλη μία φορά ο Razgatlioglu έκανε μία φοβερή εκκίνηση και βρέθηκε δεύτερος στην πρώτη στροφή πίσω από τον Rea. Πίσω του ο Tom Syke, o Gerloff, ο Haslam και ο van der Mark. Αμέσως ο Razgatlioglu έκανε κίνηση να περάσει τον Rea που δεν πέτυχε αλλά έδειξε στον μεγάλο αναβάτη πως η Yamaha βρίσκεται στο κυνήγι του. Μαζί τους ο Sykes που έβλεπε τον Razgatlioglu με άλλο μάτι μετά την φοβερή νίκη του το Σάββατο όταν όλοι είχαν θέμα πρόσφυσης, όπως και ο ίδιος.

Ο Razgatlioglu δεν το έβαλε κάτω στο στόχο του να περάσει σε συγκεκριμένη στροφή τον Rea και έχοντας σταθερά τον πιο γρήγορο γύρο τελικά τα κατάφερε με το τρενάκι πίσω τους να ανοίγει την ψαλίδα φτάνοντας στο ένα δευτερόλεπτο διαφοράς. Ο Rea απάντησε με ταχύτερο χρόνο στον πέμπτο γύρο και προσπάθησε να περάσει, χωρίς να τα καταφέρει καθώς ο Razgatlioglu καθυστέρησε το φρενάρισμα στο απόλυτο όριο μην αφήνοντας ευκαιρία. Με την Brembo να λέει πως το Donington είναι πολύ απαιτητικό στα φρένα, όποιος είναι καλός σε αυτό τον τομέα θα ξεχωρίσει εύκολα. Και ο Razgatlioglu είναι πολύ δυνατός στο φρενάρισμα.

Έτσι εξηγείται και το πρώτο λάθος του Rea στην προσπάθειά του να μείνει κολλημένος στην ρόδα της Yamaha, ετοιμάζοντας την προσπέραση αμέσως μετά και παραλίγο να συγκρουστεί χάνοντας τελικά χρόνο. Αμέσως μετά έκανε ταχύτερο γύρο και τελικά μετά από άλλον έναν κατάφερε να βρεθεί ξανά πίσω από την Yamaha με τον Razgatlioglu να κάνει το δικό του λάθος ανοίγοντας γραμμή και τον Rea να περνά μπροστά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο ανταγωνισμός των δυο τους δεν τους καθυστερούσε αλλά αντίθετα τους ωθούσε σε ταχύτερους χρόνους από την αρχή του αγώνα κι έτσι στην μέση σχεδόν είχαν φτάσει στα τρία δευτερόλεπτα διαφοράς από τον Gerloff που τώρα είχε τον Sykes πίσω του. Τότε ήταν που έπεσε και ο Rea, με ένα λάθος που μπορεί να γίνει από όλους όταν είναι στο όριο, ανεξάρτητα από το πόσοι κορυφαίοι οδηγοί είναι. Σηκώθηκε στην 20η πλέον θέση αλλά με την πτώση του ο Razgatlioglu έμενε πλέον μόνος του εμπρός με κενό ασφαλείας από τον δεύτερο. Αντίστοιχα ο Rea ήταν τόσο πίσω από τον προ-τελευταίο που μόνο με πτώση κάποιου μπροστά θα ανέβαινε θέση.

Αυτή την φορά ο Razgatlioglu δεν έμεινε από καύσιμα μόλις πήρε την νίκη και με τον Gerloff στην δεύτερη θέση η Yamaha έκανε το 1-2.

Ο Redding με την τέταρτη θέση μπορεί να είναι πλέον τρίτος στο πρωτάθλημα αλλά η προσδοκία για αυτόν είναι να πρωταγωνιστεί, πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Σήμερα μάλιστα η μπόρα που έπεσε καθώς έβγαιναν οι αναβάτες στην πίστα μπορεί να μην κράτησε τόσο, ώστε να μην προλάβει να στεγνώσει με 35 βαθμούς που είχε το Donigton, αλλά ήταν αρκετή για να ρίξει το ηθικό την κρίσιμη στιγμή.

1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK)

2. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +2.243s

3. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +4.522s

4. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) +5.151s

5. Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) +13.315s

6. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +14.444s

 

 

MOTUL WSBK, Magny-Cours: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς
Bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

1/9/2026

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από τον τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και ο θεσμός ξεκινά και πάλι μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα με το Γαλλικό GP στην πίστα Magny-Cours.

Στον τελευταίο αγώνα που έγινε στις αρχές Ιουλίου στην Αγγλία, ο Iker Lecuona σταμάτησε το σερί του Nicolo Bulega που πέτυχε 25 σερί νίκες! Μάλιστα ο Lecuona κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο WSBK μετά από 141 συμμετοχές, ενώ παράλληλα στο Donington Park η Ducati πανηγύρισε τον τίτλο Ομάδων με την εργοστασιακή Aruba.it.

Όσον αφορά την βαθμολογία, ο Bulega έχει συγκεντρώσει 491 βαθμούς, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Lecuona με 358 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Yari Montella με 211 βαθμούς.

Στον προηγούμενο γύρο στην κατηγορία WSSP, ο Tom Booth-Amos με Triumph πανηγύρισε δύο εντός έδρας νίκες και στην δεύτερη θέση βρέθηκε και στους δύο αγώνες ο Albert Arenas με Yamaha που προηγείται στην βαθμολογία.

Παράλληλα με τον 9ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 6ος γύρος της κατηγορίας Sportbike, εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς πάνω στην σέλα της Aprilia RS 660 Factory, με την υποστήριξη της ομάδας MMR.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Magny-Cours, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 4/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:25

R3 BLU CRU Champ

Free Practice

10:40 - 11:05

WorldSPB

Free Practice

11:20 - 12:05

WorldSBK

Free Practice 1

12:20 - 13:00

WorldSSP

Free Practice

14:15 - 14:40

R3 BLU CRU Champ

Superpole

15:10 - 15:35

WorldSPB

Superpole

16:00 - 16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00 - 17:40

WorldSSP

Superpole

Σάββατο 5/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSPB

Warm Up 1

10:20 - 10:30

WorldSSP

Warm Up 1

10:40 - 11:00

WorldSBK

Free Practice 3

11:20

R3 BLU CRU Champ

Race 1

12:15 - 12:30

WorldSBK

Superpole

14:00

WorldSPB

Race 1

15:00

WorldSSP

Race 1

16:30

WorldSBK

Race 1

Κυριακή 6/9

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00 - 10:10

WorldSSP

Warm Up 2

10:20 - 10:30

WorldSBK

Warm Up

10:40 - 10:50

WorldSPB

Warm Up 2

11:10

R3 BLU CRU Champ

Race 2

12:10

WorldSBK

Superpole Race

13:40

WorldSSP

Race 2

15:00

WorldSBK

Race 2

16:15

WorldSPB

Race 2