MOTUL WSBK: Η αδιανόητη πράξη του Dominique Aegerter πρώτου στην βαθμολογία, η εξομολόγησή του και η τιμωρία

Μπορεί να αποδοθεί στην πίεση που ένιωσε εκείνη την στιγμή
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/8/2022

Ο πρώτος αγώνας της Supersport κατηγορίας, σε μία ημέρα που είχε πολύ θέαμα και πολλές προσπεράσεις σε όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίστηκε από την μαζική πτώση αναβατών αμέσως μετά την εκκίνηση.

Ο Can Oncu φρέναρε αργά για την πρώτη στροφή, γλίστρησε και συμπαρέσυρε τους Dominique Aegerter, Andy Verdoia, Raffaele De Rosa, Federico Caricasulo και Yari Montoya. Για την πράξη του αυτή ο Oncu πήρε ποινή διέλευσης από την pit lane και το περιστατικό θα έπρεπε να είχε τελειώσει εκεί, από την στιγμή που όλοι ήταν όρθιοι και έτοιμοι να ξανά μπουν στον αγώνα έστω και τελευταίοι. Όλοι εκτός από έναν.

Ο Dominique Aegerter πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και με απίστευτο σερί νικών, ξεκινώντας από τον δεύτερο αγώνα στο Aragon έχοντας κερδίσει από τότε όλους τους αγώνες, είναι στο έδαφος και δεν σηκώνεται. Εκείνη την στιγμή ο Aegerter είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Locatelli που κρατούσε από το 2020 και πήγαινε για το επόμενο, χώρια που προηγούταν στην βαθμολογία.

Αν λοιπόν κόστισε σε κάποιον περισσότερο η πτώση αυτή, τότε σίγουρα αυτός ήταν ο Aegerter. Προς το παρόν όμως το βασικό ήταν να μην έχει χτυπήσει. Όμως ο Aegerter έχει τελικά τις αισθήσεις του αλλά αρνείται να μπει στο φορείο και να βγει εκτός πίστας. Η συμπεριφορά του μοιάζει να στερείται λογικής και αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι τις επόμενες στιγμές όταν προσπαθεί να πείσει τους κριτές να τον βοηθήσουν να βάλει εμπρός την μοτοσυκλέτα του και να ξανά μπει στον αγώνα. Ευελπιστώντας ίσως πως μπορεί να υπάρχει κόκκινη σημαία και έτσι να ψαλιδίσει την διαφορά του.

 

 

 

Από την στιγμή όμως που δεν είχε σηκωθεί αμέσως έπρεπε να πάει απευθείας για εξετάσεις, ενώ και η συμπεριφορά του τα λεπτά που ακολούθησαν δεν είχε καμία λογική συνέχεια. Εκτός κι αν έπαιζε θέατρο για να καθυστερήσουν να καθαρίσουν την πίστα και να βγει κόκκινη σημαία. Αυτή θα ήταν η μόνη λογική εξήγηση, πράγμα εξαιρετικά άσχημο αν ήταν αλήθεια.

Εκείνη την στιγμή κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να απαντηθεί με σιγουριά, ο Aegerter καταλήγει στο ιατρείο της πίστας όπου δίνει αντικρουόμενες απαντήσεις και ο γιατρός υποπτεύεται διάσειση, τον στέλνει για περαιτέρω εξετάσεις και ταυτόχρονα ακυρώνει την συμμετοχή του για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο που σημαίνει πως ξαφνικά ο Aegerter θα έχανε και τον δεύτερο αγώνα!

Αμέσως μετά τις ιατρικές εξετάσεις του Σαββάτου και χωρίς να μπορεί να συμμετάσχει την Κυριακή, ο Aegerter προχωρά σε έγγραφη εξομολόγηση και παραδέχεται πως δεν σηκώθηκε αμέσως με στόχο να βγει η κόκκινη σημαία. Προφανώς εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να καταλάβει πόσο λάθος ήταν το σχέδιό του, τόσο ηθικά, όσο και την προδιαγεγραμμένη αποτυχία του, καθώς από την στιγμή που δεν σηκώθηκε δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσει και στην επανεκκίνηση του αγώνα. Θα ήταν καθοδόν στο νοσοκομείο για να βεβαιωθούν οι γιατροί πως είναι εντάξει να συνεχίσει.

Η επιτροπή της FIM αμέσως μετά την έγγραφη εξομολόγηση του Aegerter τον τιμώρησαν με αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα, και έτσι αυτό που πάλεψε να αποφύγει ο αναβάτης της Ten Kate Racing Yamaha, δεν το κατάφερε. Η απόφαση της επιτροπής της FIM στηρίχθηκε στο άρθρο 3.3.2.2, μεταξύ άλλων για την ανάρμοστη και αντιαθλητική συμπεριφορά και για σκόπιμη παραβίαση των κανόνων.

 

Ο πρώτος αγώνας ολοκληρώθηκε -φυσικά- χωρίς διακοπή, όπως και ο δεύτερος με νίκη του Lorenzo Baldassarri και στους δύο, μειώνοντας έτσι την διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με τον Aegerter να τον παρακολουθεί από την οθόνη της τηλεόρασής του.

Η τρίτη πράξη του θεατρικού αυτού δράματος, ήρθε με την ανακοίνωση της ομάδας και του ίδιου, που θέλει να αφήσει πίσω του ότι συνέβη και να αφοσιωθεί στον φετινό τίτλο που ακόμη προηγείται στην βαθμολογία:

"Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη και η προσοχή τώρα έχει στραφεί στο δεύτερο μισό της σεζόν, στο οποίο εγώ και η ομάδα μου θα δουλέψουμε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους χορηγούς, την οικογένεια, τους φίλους και τους φίλαθλους καθώς και κάθε άλλο για την συμπαράστασή τους. Δεν το βάζουμε κάτω, ραντεβού στο Magny-Cours”, ολοκληρώνει ο Aegerter.

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Η Tzortzopoulos Fashion & Accessories Χορηγός του Γιάννη Περιστερά #41

Με κράνος SHOEI, φόρμα και γάντια IXS και μπότες SIDΙ
Γιάννης Περιστεράς και Γιάννης Τζωρτζόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/3/2023

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300, που γίνεται μαζί με το WorldSBK, θα έχει και το 2023 μεγάλο Χορηγό στην ασφάλειά του, τα κράνη SHOEI, τις φόρμες και γάντια IXS και τις μπότες SIDΙ, της Tzortzopoulos Fashion & Accessories.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Γιάννη Περιστερά:

"Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, που είναι χορηγός του “John #41” από το ξεκίνημά του ως οδηγού πριν 13 χρόνια, καλωσόρισε τον Γιάννη Περιστερά στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας των κρανών SHOEI και του έδειξε το νέο κορυφαίο μοντέλο της SHOEI, X-SPR PRO, ενώ οι δύο τους συζήτησαν τις ανάγκες εξοπλισμού του Έλληνα οδηγού, σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Αντιπρόσωπος SHOEI / IXS / SIDI

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το μοναδικό Έλληνα οδηγό που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βέβαια τα προϊόντα μας έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ζητάει η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, για το απαιτητικό περιβάλλον των πιστών των Superbike. Ευχόμαστε στον Γιάννη Περιστερά μια καλή πορεία σε αυτήν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου της κατηγορίας WSSP300 και ελπίζουμε να τον δούμε και στο βάθρο των νικητών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός World Supersport 300

“Από μικρός είχα μεγάλη εκτίμηση στον κύριο Γιάννη Τζωρτζόπουλο, που τον έβλεπα στις πίστες και ήξερα ότι είναι Πρωταθλητής στις μικρές κατηγορίες. Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες φοράω πάντα κράνη της SHOEI και στην κίνησή μου και στο δρόμο είναι το κράνος που μου δίνει αίσθηση ασφάλειας. Η συνεργασία μας τη χρονιά που πέρασε ήταν τρομερή και πάντα είχα ό,τι χρειάστηκα και σε φόρμες, γάντια και μπότες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με την Tzortzopoulos Fashion & Accessories και ελπίζω να δείχνει ακόμη περισσότερο φέτος η τηλεόραση την Ελληνική σημαία που έχω πάνω στη φόρμα μου”."