MOTUL WSBK Magny-Cours SUPERPOLE: Νίκη Bulega με Rea εκτός αγώνα

Δικαιωματική νίκη Bulega
MOTUL WSBK Magny-Cours SUPERPOLE: Νίκη Bulega με Rea εκτός αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2024

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) πήρε την νίκη που δεν κατάφερε να διεκδικήσει εχθές στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike στο Magny-Cours.

Ο περσινός πρωταθλητής της WorldSSP πήρε αμέσως την οδήγηση του αγώνα από τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και έμεινε μπροστά του σε ένα φανταστικό αγώνα συμπληρώνοντας έτσι την πρώτη του νίκη ως rookie στην Αυστραλία, με μία θεαματική δεύτερη.

Ο LOWE έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση που όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει προβάδισμα ασφαλείας έχοντας τον Bulega να τον κυνηγά από την πρώτη στιγμή και τελικά με τον περνά στην 5η στροφή. Αμέσως οι δύο τους απομακρύνθηκαν σε μία μάχη μέχρι το τέλος.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) έπεσε στην 7η στροφή από τον πρώτο γύρο και αμέσως πήγε για εξετάσεις, με τον Rea ήδη να απουσιάζει όταν εχθές από τον δύσκολο πρώτο αγώνα, κρίθηκε από τους ιατρούς του αγώνα πως δεν πρέπει να συνεχίσει σήμερα.

Αμέσως μετά το ίδιο πόρισμα έλαβε και ο Bautista χάνοντας έτσι και τον 2ο αγώνα με κάταγμα στα πλευρά.

Στον προτελευταίο γύρο ο Lowes έκανε την επίθεσή του για ακόμη μία φορά αλλά δεν τα κατάφερε και από εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία.

Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) εγκατέλειψε στην 5η στροφή του 5ου γύρου μετά από μάχη με τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) το βάθρο του Petrucci έγινε έτσι μια επανάληψη του αποτελέσματός του στον χθεσινό αγώνα όπως και η τέταρτη θέση για τον Scott Redding (Bonovo Action BMW) - μάλιστα ήταν η τέταρτη για φέτος με το ίδιο αποτέλεσμα για τον Redding!

Ο Gerloff πάλεψε με Xavi και Lecuona σε μία μάχη BMW – Honda που τον έφερε στην μέση των δύο ενώ ο χθεσινός αστέρας, VAN DER MARK (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έμεινε στην όγδοη θέση και πίσω του οι Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) και ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.115s

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +3.677s

4. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +3.903s

5. Xavi Vierge (Team HRC) +5.710s

6. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +5.854s

7. Iker Lecuona (Team HRC) +6.613s

8. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +7.788s

9. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +8.397s

Ταχύτερος γύρος: Alex Lowes, Kawasaki – 1’36.873s

 

KTM: Πρώην αναβάτης MotoGP αναλαμβάνει την εξέλιξη της 990 RC R για το Παγκόσμιο Supersport

Η αγωνιστική εξέλιξη του 990 RC R ξεκίνησε στην Ιταλία και ανεβάζει ταχύτητα με φόντο το παγκόσμιο
KTM 990 RC R WSSP
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ εμφάνισε την 990 RC R στην έκθεση EICMA του 2024 δεν έκρυβε τις προθέσεις της να μπει με αυτή τη μοτοσυκλέτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WSSP). Το δήλωνε στην έκθεση, το έγραφε στα δελτία Τύπου και λίγο καιρό αργότερα το υπογράμμισε με την έκδοση 990 RC R Track.

Στο μεταξύ ωστόσο, η δουλειά άρχισε να επικεντρώνεται στην πίστα και η πρώτη αγωνιστική ομάδα που θα αναλάβει να εξελίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τη supersport της ΚΤΜ παρουσιάστηκε στην Ιταλία πριν έναν μήνα.

jarno ioverno KTM 90 RC R
O Jarno Ioverno και η νέα του ομάδα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supersport

Η Team Very Well Motosport με αναβάτη τον Jarno Ioverno και συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Krämer – υπεύθυνη για δίτροχα κοσμήματα όπως η GP2 890RR – ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα Dunlop CIV 2026 και δη στην κατηγορία Supersport με την 990 RC R.

Στόχος φυσικά είναι η εξέλιξή της για αγώνες, καθώς και η δημιουργία σχετικών αγωνιστικών κιτ για διάφορα επίπεδα αγώνων, από τον χομπίστα ιδιώτη ως τις ομάδες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Jonas Folger
Jonas Folger

Το δεύτερο βήμα της ΚΤΜ προς το WSSP είναι ακόμη πιο δυναμικό, καθώς οι Αυστριακοί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γερμανού αναβάτη Jonas Folger, με βιογραφικό που μετρά κάμποσα χρόνια σε MotoGP, Moto2 και Moto3, καθώς και έναν χρόνο με τη BMW στο WSBK.

Ο Folger θα συνδεθεί με μια ομάδα που έτρεχε με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ RC 390 στο WSSP300, τη γερμανική Freudenberg Team, με την οποία θα αναλάβουν να τρέξουν την KTM 990 RC R στο γερμανικό πρωτάθλημα EuroMoto (πρώην IDM) σε μια πλήρη σεζόν στη Supersport κατηγορία.

Και αυτή τη φορά η ΚΤΜ δεν μιλά αορίστως για εξέλιξη με φόντο το WSSP, αλλά για προετοιμασία ενόψει πλήρους συμμετοχής στο Παγκόσμιο από το 2027!

Ετικέτες