MOTUL WSBK Magny-Cours SUPERPOLE: Νίκη Bulega με Rea εκτός αγώνα

Δικαιωματική νίκη Bulega
MOTUL WSBK Magny-Cours SUPERPOLE: Νίκη Bulega με Rea εκτός αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2024

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) πήρε την νίκη που δεν κατάφερε να διεκδικήσει εχθές στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike στο Magny-Cours.

Ο περσινός πρωταθλητής της WorldSSP πήρε αμέσως την οδήγηση του αγώνα από τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) και έμεινε μπροστά του σε ένα φανταστικό αγώνα συμπληρώνοντας έτσι την πρώτη του νίκη ως rookie στην Αυστραλία, με μία θεαματική δεύτερη.

Ο LOWE έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση που όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει προβάδισμα ασφαλείας έχοντας τον Bulega να τον κυνηγά από την πρώτη στιγμή και τελικά με τον περνά στην 5η στροφή. Αμέσως οι δύο τους απομακρύνθηκαν σε μία μάχη μέχρι το τέλος.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) έπεσε στην 7η στροφή από τον πρώτο γύρο και αμέσως πήγε για εξετάσεις, με τον Rea ήδη να απουσιάζει όταν εχθές από τον δύσκολο πρώτο αγώνα, κρίθηκε από τους ιατρούς του αγώνα πως δεν πρέπει να συνεχίσει σήμερα.

Αμέσως μετά το ίδιο πόρισμα έλαβε και ο Bautista χάνοντας έτσι και τον 2ο αγώνα με κάταγμα στα πλευρά.

Στον προτελευταίο γύρο ο Lowes έκανε την επίθεσή του για ακόμη μία φορά αλλά δεν τα κατάφερε και από εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία.

Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) εγκατέλειψε στην 5η στροφή του 5ου γύρου μετά από μάχη με τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) το βάθρο του Petrucci έγινε έτσι μια επανάληψη του αποτελέσματός του στον χθεσινό αγώνα όπως και η τέταρτη θέση για τον Scott Redding (Bonovo Action BMW) - μάλιστα ήταν η τέταρτη για φέτος με το ίδιο αποτέλεσμα για τον Redding!

Ο Gerloff πάλεψε με Xavi και Lecuona σε μία μάχη BMW – Honda που τον έφερε στην μέση των δύο ενώ ο χθεσινός αστέρας, VAN DER MARK (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έμεινε στην όγδοη θέση και πίσω του οι Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) και ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)

2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.115s

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +3.677s

4. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +3.903s

5. Xavi Vierge (Team HRC) +5.710s

6. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +5.854s

7. Iker Lecuona (Team HRC) +6.613s

8. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +7.788s

9. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +8.397s

Ταχύτερος γύρος: Alex Lowes, Kawasaki – 1’36.873s

 

Jonathan Rea: Η καριέρα μου στο MOTUL WSBK ήταν "σαν όνειρο"

Έτοιμος για “επιστροφή” λίγο μετά από το “αντίο” του
Rea
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/12/2025

Ο Jonathan Rea αποχαιρέτησε το WorldSBK στο τέλος του 2025, κλείνοντας μια καριέρα-ρεκόρ που, όπως ο ίδιος λέει, ήταν "σαν όνειρο" ενώ είναι ήδη έτοιμος για την επιστροφή του στις πίστες μέσα στο ερχόμενο μήνα, σε νέο πλέον ρόλο

Η σπουδαία καριέρα του Jonathan Rea στο WorldSBK μπορεί να ολοκληρώθηκε με δύο δύσκολες χρονιές στη Yamaha, ωστόσο ο ίδιος δεν κρύβει ότι, κοιτάζοντας πίσω, το συνολικό ταξίδι ήταν κάτι παραπάνω από μοναδικό.

Ο Βορειοϊρλανδός ολοκλήρωσε 17 συνεχόμενες σεζόν πλήρους απασχόλησης στο WorldSBK, καταγράφοντας 119 νίκες και έξι παγκόσμιους τίτλους, επιδόσεις που τον τοποθετούν αδιαμφισβήτητα στην κορυφή όλων των εποχών τόσο σε νίκες όσο και σε τίτλους.

Σε ηλικία 38 ετών, ο Rea έβαλε τέλος στην καριέρα του στο WorldSBK στον τελευταίο γύρο της σεζόν 2025, στο Jerez. Εκεί, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμούς, ύστερα από πτώσεις τόσο στον πρώτο αγώνα όσο και στον αγώνα Superpole. Η δεύτερη πτώση του προκάλεσε τραυματισμό στο γόνατο, που δεν του επέτρεψε να εκκινήσει στον δεύτερο αγώνα, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στις δοκιμές του Νοεμβρίου στο Jerez με τη Honda, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως test rider της HRC, με ήδη προγραμματισμένη την αγωνιστική εμπλοκή του.

Το φινάλε αυτό ήρθε μετά από δύο σεζόν με τη Yamaha, οι οποίες σημαδεύτηκαν από τραυματισμούς και χαμηλή απόδοση. Στο διάστημα αυτό, ο Rea κατέγραψε μόλις ένα βάθρο και μία pole position με τη Yamaha R1, ενώ αναγκάστηκε να απουσιάσει από πέντε αγωνιστικά τριήμερα λόγω τραυματισμών.

Παρά τη δύσκολη κατάληξη, ο Rea μίλησε με θετικά λόγια για την πορεία του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία, που σήμανε και το τέλος της σεζόν 2025.

Rea

"Σαν όνειρο", απάντησε όταν ρωτήθηκε να συνοψίσει την καριέρα του.

"Ναι, σαν όνειρο. Οι γονείς μου με ανάγκασαν να πηγαίνω σχολείο, έπρεπε να πηγαίνω σχολείο.”

"Νομίζω όμως, ότι αυτό το σπορ, μου έμαθε περισσότερα για τη ζωή, τις φιλίες, τις σχέσεις, τις επιχειρήσεις, τη νίκη, την ήττα, απ’ όσα θα μπορούσε να μου διδάξει οποιαδήποτε ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Είμαι απλώς ευγνώμων. Ήταν ένα όνειρο".

Εμείς περιμένουμε να τον δούμε σύντομα και πάλι στην πίστα, καθώς θα συμμετέχει με την Honda στο τεστ που θα γίνει στις 21 και 22 Ιανουαρίου στην Jerez και μία εβδομάδα αργότερα στο τεστ στο Portimao.

 Rea