Motul WSBK: Nέο πρόγραμμα, ακυρώθηκε η Imola!

Ζορίζουν τα πράγματα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/4/2020

Τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αγώνων των Superbikes, ήταν πώς αναβλήθηκε το Assen για τον Ιούλιο, με την διοργάνωση να αναφέρει πως σύντομα θα παρουσιάσει το καινούργιο πρόγραμμα. Κατόπιν αρκετών συζητήσεων μεταξύ της FIM, των διάφορων κυβερνήσεων και των διαχειριστών της κάθε πίστας, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του νέου προγράμματος για τα Superbikes. Δυστυχώς, όπως φαίνεται είχαμε μία ακόμη ακύρωση που αφορά τον αγώνα στην Imola, ενώ η τύχη του Qatar αγνοείται αφού ακόμη δεν συνοδεύεται από νέα ημερομηνία με την αναγραφή “αναβλήθηκε” να παραμένει!

Ο αγώνας στο Aragon μεταφέρθηκε για τις 28-30 Αυγούστου, ενώ αυτός στο Misano που ήταν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο  θα διεξαχθεί -Θεού θέλοντος και… καιρού επιτρέποντος- στις 06-08 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την ακύρωση του αγώνα στην ιστορική Imola, ο Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, Uberto Selvatico Estense, είπε: “Η πίκρα μας για αυτή τη δύσκολη απόφαση ήταν μεγάλη και δεν το λέω μόνο ως Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, αλλά πάνω απ’ όλα ως φίλαθλος των αγώνων, που ανυπομονούσε σα μικρό παιδί κάθε χρόνο την ώρα του αγώνα στην Imola. Από την άλλη, θεωρούμε πώς πήραμε τη σωστή απόφαση καθώς η υγεία του κοινού, των ομάδων και όλων των ανθρώπων που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του αγώνα, προέχει από τα κέρδη. Όντας ένας αισιόδοξος άνθρωπος, άφησα πίσω μου αυτή τη στενάχωρη στιγμή και έστρεψα το ενδιαφέρον μου για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς στην Imola, ο οποίος θα επανορθώσει τόσο συναισθηματικά όσο και αντικειμενικά τα δεινά της φετινής χρονιάς. Για αυτό ήδη συζητάμε με τη Dorna το θέμα και σκεφτόμαστε να συνεχίσουν οι αγώνες των Superbikes στην πίστα για τα επόμενα τρία χρόνια.”

Απ’ την πλευρά του ο Executive Director, Sporting & Organization depts, Gregorio Lavilla, ανέφερε: “Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του αγώνα στην Imola, λόγω της πανδημίας. Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζαμε στην περίπτωση που πραγματοποιούσαμε τον αγώνα αργότερα μέσα στην χρονιά, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που είναι αρκετά στριμωγμένο, μας ώθησε στο να συμφωνήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους της πίστας ότι είναι καλύτερο να τον ακυρώσουμε για φέτος. Παρά την αποτυχία μας να σώσουμε τον αγώνα, έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε πάνω στην οργάνωση ενός νέου και ακόμη καλύτερου αγώνα για του χρόνου στην Imola.”

 
Το νέο πρόγραμμα του Motul WSBK για το 2020
Πίστα
Χώρα
Ημ/νια
Phillip Island
Αυστραλία
28 Φεβρουαρίου – 01 Μαρτίου
Losail International Circuit
Κατάρ
Αναβλήθηκε
Donington Park
Μ. Βρετανία
03 – 05 Ιουλίου
Oschersleben
Γερμανία
31 Ιουλίου – 02 Αυγούστου
TT Assen
Ολλανδία
21-23 Αυγούστου
Aragon
Ισπανία
28-30 Αυγούστου
Portimao
Πορτογαλία
04 – 06 Σεπτεμβρίου
Catalunya
Ισπανία
18 – 20 Σεπτεμβρίου
Magny Cours
Γαλλία
02-04 Οκτωβρίου
El Vilicum
Αργεντινή
09 – 11 Οκτωβρίου
Jerez
Ισπανία
23-25 Οκτωβρίου
Misano Marco Simoncelli
Ιταλία
06-08 Νοεμβρίου

 

Ετικέτες

Motul WSBK: Ο πρωταθλητής του BSB Tommy Bridewell στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Ducati

Εγκαταλείπει το βρετανικό πρωτάθλημα – Με πλήρη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Superbike από τον 2ο γύρο του 2026
Tommy Bridewell
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/2/2026

Σε μία απρόσμενη κίνηση, ο πρωταθλητής BSB του 2023, Tommy Bridewell, θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση στο WSBK το 2026 με τη νέα ομάδα Superbike Advocates και την υποστήριξη της Ducati ξεκινώντας από τον γύρο του Portimao.

Ο 37χρονος Tommy Bridewell, Πρωταθλητής του British Superbike Championship το 2023, ετοιμαζόταν αρχικά να αγωνιστεί και φέτος στο BSB με την ομάδα Superbike Advocates. Η ομάδα ιδιοκτησίας του Αυστραλού επιχειρηματία και συλλέκτη Ducati και hyper car, Lecha Khouri, είχε προγραμματίσει τη συμμετοχή της με Ducati Panigale V4R, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Bridewell στη μοτοσυκλέτα με την οποία κατέκτησε τον τίτλο BSB.

Ωστόσο, ένα σχόλιο του Βρετανού κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στο Portimao αποδείχθηκε καταλυτικό. Βλέποντας τις μοτοσυκλέτες σε προδιαγραφές WSBK, αστειεύτηκε με την ομάδα λέγοντας πως "θα ήταν ωραίο να τις αφήσουμε έτσι και να μην αφαιρέσουμε όλα τα ηλεκτρονικά".

Superbike Advocates
Ο Αυστραλός Lecha Khouri είναι ιδιοκτήτης της ομάδας Superbike Advocates

Το σχόλιο αυτό έβαλε σε σκέψεις την ομάδα, η οποία τελικά υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Η αίτηση εγκρίθηκε κι έτσι ο Bridewell θα κάνει το ντεμπούτο του από τον δεύτερο γύρο της σεζόν στο Portimao της Πορτογαλίας.

Superbike Advocates

"Είναι μια ευκαιρία που δεν μου είχε δοθεί ποτέ στο παρελθόν," δήλωσε ο Bridewell. "Ήταν μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι έχω πολλά να μάθω και, παρά τα χρόνια εμπειρίας μου, νιώθω λίγο σαν rookie αλλά ανυπομονώ. Δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτήν την ευκαιρία."

Η Superbike Advocates ξεκίνησε από το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Superbike - όπου το 2025 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην πέμπτη θέση με τον Glenn Allerton - κάνει τώρα το μεγάλο βήμα στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας με μοτοσυκλέτες παραγωγής και πάλι με την υποστήριξη της Ducati.

Tommy Bridewell

Ο Bridewell έχει στο παρελθόν μερικές αποσπασματικές συμμετοχές στο WSBK. Το 2019 αντικατέστησε τον Eugene Laverty σε δύο γύρους, με καλύτερο αποτέλεσμα τη 10η θέση στη Jerez. Ακολούθησαν ακόμη δύο εμφανίσεις το 2024 και άλλες δύο το 2025, χωρίς όμως να καταφέρει να βαθμολογηθεί.

Το 2026, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν. Πλήρες πρόγραμμα, νέα ομάδα και εργοστασιακά υποστηριζόμενη Ducati συνθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο για τον Bridewell και πιθανώς τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.