Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Motul WSBK: Nέο πρόγραμμα, ακυρώθηκε η Imola!

Ζορίζουν τα πράγματα!

Τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αγώνων των Superbikes, ήταν πώς αναβλήθηκε το Assen για τον Ιούλιο, με την διοργάνωση να αναφέρει πως σύντομα θα παρουσιάσει το καινούργιο πρόγραμμα. Κατόπιν αρκετών συζητήσεων μεταξύ της FIM, των διάφορων κυβερνήσεων και των διαχειριστών της κάθε πίστας, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του νέου προγράμματος για τα Superbikes. Δυστυχώς, όπως φαίνεται είχαμε μία ακόμη ακύρωση που αφορά τον αγώνα στην Imola, ενώ η τύχη του Qatar αγνοείται αφού ακόμη δεν συνοδεύεται από νέα ημερομηνία με την αναγραφή “αναβλήθηκε” να παραμένει!

Ο αγώνας στο Aragon μεταφέρθηκε για τις 28-30 Αυγούστου, ενώ αυτός στο Misano που ήταν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο  θα διεξαχθεί -Θεού θέλοντος και… καιρού επιτρέποντος- στις 06-08 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την ακύρωση του αγώνα στην ιστορική Imola, ο Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, Uberto Selvatico Estense, είπε: “Η πίκρα μας για αυτή τη δύσκολη απόφαση ήταν μεγάλη και δεν το λέω μόνο ως Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, αλλά πάνω απ’ όλα ως φίλαθλος των αγώνων, που ανυπομονούσε σα μικρό παιδί κάθε χρόνο την ώρα του αγώνα στην Imola. Από την άλλη, θεωρούμε πώς πήραμε τη σωστή απόφαση καθώς η υγεία του κοινού, των ομάδων και όλων των ανθρώπων που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του αγώνα, προέχει από τα κέρδη. Όντας ένας αισιόδοξος άνθρωπος, άφησα πίσω μου αυτή τη στενάχωρη στιγμή και έστρεψα το ενδιαφέρον μου για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς στην Imola, ο οποίος θα επανορθώσει τόσο συναισθηματικά όσο και αντικειμενικά τα δεινά της φετινής χρονιάς. Για αυτό ήδη συζητάμε με τη Dorna το θέμα και σκεφτόμαστε να συνεχίσουν οι αγώνες των Superbikes στην πίστα για τα επόμενα τρία χρόνια.”

Απ’ την πλευρά του ο Executive Director, Sporting & Organization depts, Gregorio Lavilla, ανέφερε: “Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του αγώνα στην Imola, λόγω της πανδημίας. Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζαμε στην περίπτωση που πραγματοποιούσαμε τον αγώνα αργότερα μέσα στην χρονιά, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που είναι αρκετά στριμωγμένο, μας ώθησε στο να συμφωνήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους της πίστας ότι είναι καλύτερο να τον ακυρώσουμε για φέτος. Παρά την αποτυχία μας να σώσουμε τον αγώνα, έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε πάνω στην οργάνωση ενός νέου και ακόμη καλύτερου αγώνα για του χρόνου στην Imola.”

 
Το νέο πρόγραμμα του Motul WSBK για το 2020
Πίστα
Χώρα
Ημ/νια
Phillip Island
Αυστραλία
28 Φεβρουαρίου – 01 Μαρτίου
Losail International Circuit
Κατάρ
Αναβλήθηκε
Donington Park
Μ. Βρετανία
03 – 05 Ιουλίου
Oschersleben
Γερμανία
31 Ιουλίου – 02 Αυγούστου
TT Assen
Ολλανδία
21-23 Αυγούστου
Aragon
Ισπανία
28-30 Αυγούστου
Portimao
Πορτογαλία
04 – 06 Σεπτεμβρίου
Catalunya
Ισπανία
18 – 20 Σεπτεμβρίου
Magny Cours
Γαλλία
02-04 Οκτωβρίου
El Vilicum
Αργεντινή
09 – 11 Οκτωβρίου
Jerez
Ισπανία
23-25 Οκτωβρίου
Misano Marco Simoncelli
Ιταλία
06-08 Νοεμβρίου

 

Tags: