Motul WSBK: Nέο πρόγραμμα, ακυρώθηκε η Imola!

Ζορίζουν τα πράγματα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/4/2020

Τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αγώνων των Superbikes, ήταν πώς αναβλήθηκε το Assen για τον Ιούλιο, με την διοργάνωση να αναφέρει πως σύντομα θα παρουσιάσει το καινούργιο πρόγραμμα. Κατόπιν αρκετών συζητήσεων μεταξύ της FIM, των διάφορων κυβερνήσεων και των διαχειριστών της κάθε πίστας, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του νέου προγράμματος για τα Superbikes. Δυστυχώς, όπως φαίνεται είχαμε μία ακόμη ακύρωση που αφορά τον αγώνα στην Imola, ενώ η τύχη του Qatar αγνοείται αφού ακόμη δεν συνοδεύεται από νέα ημερομηνία με την αναγραφή “αναβλήθηκε” να παραμένει!

Ο αγώνας στο Aragon μεταφέρθηκε για τις 28-30 Αυγούστου, ενώ αυτός στο Misano που ήταν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο  θα διεξαχθεί -Θεού θέλοντος και… καιρού επιτρέποντος- στις 06-08 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την ακύρωση του αγώνα στην ιστορική Imola, ο Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, Uberto Selvatico Estense, είπε: “Η πίκρα μας για αυτή τη δύσκολη απόφαση ήταν μεγάλη και δεν το λέω μόνο ως Πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα, αλλά πάνω απ’ όλα ως φίλαθλος των αγώνων, που ανυπομονούσε σα μικρό παιδί κάθε χρόνο την ώρα του αγώνα στην Imola. Από την άλλη, θεωρούμε πώς πήραμε τη σωστή απόφαση καθώς η υγεία του κοινού, των ομάδων και όλων των ανθρώπων που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του αγώνα, προέχει από τα κέρδη. Όντας ένας αισιόδοξος άνθρωπος, άφησα πίσω μου αυτή τη στενάχωρη στιγμή και έστρεψα το ενδιαφέρον μου για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς στην Imola, ο οποίος θα επανορθώσει τόσο συναισθηματικά όσο και αντικειμενικά τα δεινά της φετινής χρονιάς. Για αυτό ήδη συζητάμε με τη Dorna το θέμα και σκεφτόμαστε να συνεχίσουν οι αγώνες των Superbikes στην πίστα για τα επόμενα τρία χρόνια.”

Απ’ την πλευρά του ο Executive Director, Sporting & Organization depts, Gregorio Lavilla, ανέφερε: “Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του αγώνα στην Imola, λόγω της πανδημίας. Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζαμε στην περίπτωση που πραγματοποιούσαμε τον αγώνα αργότερα μέσα στην χρονιά, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που είναι αρκετά στριμωγμένο, μας ώθησε στο να συμφωνήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους της πίστας ότι είναι καλύτερο να τον ακυρώσουμε για φέτος. Παρά την αποτυχία μας να σώσουμε τον αγώνα, έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε πάνω στην οργάνωση ενός νέου και ακόμη καλύτερου αγώνα για του χρόνου στην Imola.”

 
Το νέο πρόγραμμα του Motul WSBK για το 2020
Πίστα
Χώρα
Ημ/νια
Phillip Island
Αυστραλία
28 Φεβρουαρίου – 01 Μαρτίου
Losail International Circuit
Κατάρ
Αναβλήθηκε
Donington Park
Μ. Βρετανία
03 – 05 Ιουλίου
Oschersleben
Γερμανία
31 Ιουλίου – 02 Αυγούστου
TT Assen
Ολλανδία
21-23 Αυγούστου
Aragon
Ισπανία
28-30 Αυγούστου
Portimao
Πορτογαλία
04 – 06 Σεπτεμβρίου
Catalunya
Ισπανία
18 – 20 Σεπτεμβρίου
Magny Cours
Γαλλία
02-04 Οκτωβρίου
El Vilicum
Αργεντινή
09 – 11 Οκτωβρίου
Jerez
Ισπανία
23-25 Οκτωβρίου
Misano Marco Simoncelli
Ιταλία
06-08 Νοεμβρίου

 

Ετικέτες

Η Tzortzopoulos Fashion & Accessories Χορηγός του Γιάννη Περιστερά #41

Με κράνος SHOEI, φόρμα και γάντια IXS και μπότες SIDΙ
Γιάννης Περιστεράς και Γιάννης Τζωρτζόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/3/2023

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300, που γίνεται μαζί με το WorldSBK, θα έχει και το 2023 μεγάλο Χορηγό στην ασφάλειά του, τα κράνη SHOEI, τις φόρμες και γάντια IXS και τις μπότες SIDΙ, της Tzortzopoulos Fashion & Accessories.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Γιάννη Περιστερά:

"Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, που είναι χορηγός του “John #41” από το ξεκίνημά του ως οδηγού πριν 13 χρόνια, καλωσόρισε τον Γιάννη Περιστερά στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας των κρανών SHOEI και του έδειξε το νέο κορυφαίο μοντέλο της SHOEI, X-SPR PRO, ενώ οι δύο τους συζήτησαν τις ανάγκες εξοπλισμού του Έλληνα οδηγού, σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Αντιπρόσωπος SHOEI / IXS / SIDI

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το μοναδικό Έλληνα οδηγό που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βέβαια τα προϊόντα μας έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ζητάει η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, για το απαιτητικό περιβάλλον των πιστών των Superbike. Ευχόμαστε στον Γιάννη Περιστερά μια καλή πορεία σε αυτήν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου της κατηγορίας WSSP300 και ελπίζουμε να τον δούμε και στο βάθρο των νικητών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός World Supersport 300

“Από μικρός είχα μεγάλη εκτίμηση στον κύριο Γιάννη Τζωρτζόπουλο, που τον έβλεπα στις πίστες και ήξερα ότι είναι Πρωταθλητής στις μικρές κατηγορίες. Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες φοράω πάντα κράνη της SHOEI και στην κίνησή μου και στο δρόμο είναι το κράνος που μου δίνει αίσθηση ασφάλειας. Η συνεργασία μας τη χρονιά που πέρασε ήταν τρομερή και πάντα είχα ό,τι χρειάστηκα και σε φόρμες, γάντια και μπότες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με την Tzortzopoulos Fashion & Accessories και ελπίζω να δείχνει ακόμη περισσότερο φέτος η τηλεόραση την Ελληνική σημαία που έχω πάνω στη φόρμα μου”."