Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Γαλλία, ο αναβάτης της Ducati μπορεί να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην επόμενη εντός έδρας στάση του πρωταθλήματος.
Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κυριάρχησε απόλυτα στον γύρο του Magny-Cours, πετυχαίνοντας τρεις νίκες και φτάνοντας πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στα WorldSBK 2026.
Ο Ιταλός ήταν πρώτος σε κάθε περίοδο του τριημέρου, από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής μέχρι τον δεύτερο αγώνα της Κυριακής. Παράλληλα, πήρε ακόμη μία pole position με χρόνο 1:34.318, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ γύρου.
Στον πρώτο αγώνα δέχθηκε πίεση από τον ομόσταυλο του, Iker Lecuona, ο οποίος πέρασε μπροστά στην πέμπτη στροφή, όμως ο Bulega απάντησε λίγους γύρους αργότερα. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στον αγώνα Superpole, με τον Lecuona να προηγείται αρχικά και τον Bulega να ανακτά την πρώτη θέση στον τρίτο γύρο.
Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ο Bulega δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, κερδίζοντας από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία και φτάνοντας τις 46 νίκες στην καριέρα του στα WorldSBK.
"Ο Iker ήταν πολύ δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά κάθε φορά που πιέζει περισσότερο, εγώ δίνω κάτι παραπάνω. Είναι ωραίο να κερδίζεις, ειδικά στον τελευταίο αγώνα του Σαββατοκύριακου. Τώρα ανυπομονώ να πάω στην Cremona. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση με τη μοτοσυκλέτα μου", δήλωσε ο Bulega.
Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Bulega έχει προβάδισμα 146 βαθμών στη βαθμολογία και μπορεί να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στην επόμενη στάση, στην Cremona. Θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον πρώτο αγώνα εάν αυξήσει τη διαφορά του στους 161 βαθμούς, στον αγώνα Superpole εάν προηγείται με 149 βαθμούς ή στον δεύτερο αγώνα εάν η διαφορά του είναι τουλάχιστον 124 βαθμοί.
Ο ίδιος, πάντως, παραμένει συγκρατημένος: "Έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα τώρα. Θα ήταν πολύ ωραίο αν μπορούσα να κατακτήσω τον τίτλο στην Cremona. Όπως έχω πει και πριν, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε αγώνες. Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε".
Ο Bulega βρίσκεται επίσης κοντά σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ. Έχει ήδη 26 νίκες μέσα στο 2026 και χρειάζεται μόλις μία ακόμη για να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ νικών σε μία σεζόν, τις 27 που πέτυχε ο Alvaro Bautista το 2023.
Εάν κατακτήσει τον τίτλο στον πρώτο αγώνα της Cremona, ο Bulega θα γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον 100ό αγώνα της καριέρας του στα WorldSBK.