Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες

Sam Lowes - Πτώση στην Αυστραλία και κάταγμα στον καρπό

Αμφίβολη τώρα δείχνει η συμμετοχή του Βρετανού στο Portimao
Sam Lowes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/2/2026

Αν στα δοκιμαστικά WorldSBK του Phillip Island ο αναβάτης της Marc VDS και αδελφός του Alex, Sam Lowes έδειχνε ένας από τους λίγους αναβάτες που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον Bulega, ο Βρετανός είχε μια άσχημη πτώση στον βρόχινο 2ο αγώνα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον καρπό.

Ο Sam βρισκόταν στην 4η θέση στον 2ο αγώνα του τριημέρου της Αυστραλίας, όταν υπό δυνατή βροχή είχε μια άσχημη πτώση στον τρίτο από τους οκτώ γύρους.

Μετά την πτώση του ο Βρετανός αναβάτης της περιφερειακής ομάδας της Ducati μετέβη στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου μέσα στις αρκετές μελανιές του στο δεξί χέρι, στον αριστερό αστράγαλο, κλπ., οι γιατροί διέγνωσαν σπασμένο αριστερό καρπό.

Παρόλο τώρα που ο Lowes θέλει να ακουστεί αισιόδοξος, γράφοντας στα social media “see you in Portimao”, ο τραυματισμός θέλει επανεξέταση -κάτι που θα κάνει ο Βρετανός στην πατρίδα του-, και μένει να δούμε αν τελικά οι γιατροί του δώσουν το πράσινο φως για να συμμετάσχει πρώτα στα δοκιμαστικά της Πορτογαλίας στις 9-10 Μαρτίου, και κατόπιν στον επόμενο αγώνα της σεζόν που γίνεται στην ίδια πίστα στις 27-29 Μαρτίου.

Για την ώρα ο Sam Lowes βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς.

Ετικέτες