MOTUL WSBK: Ο Redding στην BMW!

Φεύγει από την Ducati στο τέλος της σεζόν!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2021

Την επόμενη σεζόν ο Βρεττανός αναβάτης Scott Redding θα αγωνίζεται με BMW μαζί με τον Ολλανδό Michael van der Mark, κι ενώ η BMW βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση με τον Tom Sykes για το τι θα γίνει το 2022.

Μετά από δύο σεζόν με την Aruba.it στην οποία πήγε με υψηλούς στόχους, θέλοντας να ανακόψει την σαρωτική πορεία του Rea, ο Redding κατάφερε σίγουρα να βγει στο προσκήνιο, να ανέβει πολλές φορές στο βάθρο, όπως οι έξι συνεχόμενες, και να τονίσει την διαφορά που έκανε η Ducati με την V4. Κι έφτασε κι αρκετά κοντά στον στόχο του την πρώτη σεζόν στο WSBK όταν στήθηκε απέναντι από τον Rea στον αγώνα για τον τίτλο.

Στον τελευταίο αγώνα στην Most κατάφερε να πάρει μία νίκη και να ανέβει τρεις φορές στο βάθρο ενώ συνολικά στην πορεία του ως τώρα έχει 22 βάθρα και 8 νίκες σε 42 αγώνες. Στα MotoGP έχει πάρει 90 εκκινήσεις με δύο βάθρα πριν ακολουθήσει το βρετανικό πρωτάθλημα superbike και πάρει τον τίτλο το 2019.

Ο Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Scott στην WSBK οικογένειά μας. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως έκανε μία πολύ πετυχημένη μετάβαση από τα GP, στο BSB και στο WSBK για να γίνει ένας από τους ταχύτερους αναβάτες. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο Scott με την μαχητικότητα που τον διακρίνει και την δίψα του για νίκη, είναι η καλύτερη προσθήκη για την ομάδα της BMW στο WSBK και θα ενισχύσει την προσπάθειά μας. Θερμό καλωσόρισμα στον Scott, ανυπομονούμε για μία στενή συνεργασία.

Ο Shaun Muir, Team Principal της BMW Motorrad WorldSBK Team πρόσθεσε: «Ακολουθούμε την καριέρα του Scott εδώ και χρόνια και είμαστε ευτυχισμένοι που θα γίνει πλέον μέρος της ομάδας μας. Οι επιτυχίες του μιλούν από μόνες τους και είναι υπέροχο που θα φέρουμε τις δυνατότητές του και την εμπειρία του στην ομάδα μας. Με αυτή την κίνηση η BMW Motorrad Motosport υπογραμμίζει την τεράστια σημασία που έχει το WSBK και τον στόχο της που είναι να καθιερωθεί στην κορυφή».

Ετικέτες

Η Tzortzopoulos Fashion & Accessories Χορηγός του Γιάννη Περιστερά #41

Με κράνος SHOEI, φόρμα και γάντια IXS και μπότες SIDΙ
Γιάννης Περιστεράς και Γιάννης Τζωρτζόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/3/2023

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300, που γίνεται μαζί με το WorldSBK, θα έχει και το 2023 μεγάλο Χορηγό στην ασφάλειά του, τα κράνη SHOEI, τις φόρμες και γάντια IXS και τις μπότες SIDΙ, της Tzortzopoulos Fashion & Accessories.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Γιάννη Περιστερά:

"Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, που είναι χορηγός του “John #41” από το ξεκίνημά του ως οδηγού πριν 13 χρόνια, καλωσόρισε τον Γιάννη Περιστερά στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας των κρανών SHOEI και του έδειξε το νέο κορυφαίο μοντέλο της SHOEI, X-SPR PRO, ενώ οι δύο τους συζήτησαν τις ανάγκες εξοπλισμού του Έλληνα οδηγού, σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Αντιπρόσωπος SHOEI / IXS / SIDI

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το μοναδικό Έλληνα οδηγό που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βέβαια τα προϊόντα μας έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ζητάει η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, για το απαιτητικό περιβάλλον των πιστών των Superbike. Ευχόμαστε στον Γιάννη Περιστερά μια καλή πορεία σε αυτήν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου της κατηγορίας WSSP300 και ελπίζουμε να τον δούμε και στο βάθρο των νικητών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός World Supersport 300

“Από μικρός είχα μεγάλη εκτίμηση στον κύριο Γιάννη Τζωρτζόπουλο, που τον έβλεπα στις πίστες και ήξερα ότι είναι Πρωταθλητής στις μικρές κατηγορίες. Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες φοράω πάντα κράνη της SHOEI και στην κίνησή μου και στο δρόμο είναι το κράνος που μου δίνει αίσθηση ασφάλειας. Η συνεργασία μας τη χρονιά που πέρασε ήταν τρομερή και πάντα είχα ό,τι χρειάστηκα και σε φόρμες, γάντια και μπότες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με την Tzortzopoulos Fashion & Accessories και ελπίζω να δείχνει ακόμη περισσότερο φέτος η τηλεόραση την Ελληνική σημαία που έχω πάνω στη φόρμα μου”."