MOTUL WSBK, Phillip Island FP1&FP2: Ταχύτερος ο Jonathan Rea

Δυνατό ντεμπούτο για Tetsuta Nagashima (HRC) στην 6η θέση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/11/2022

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από την πίστα της Αυστραλίας, τα WSBK επέστρεψαν στο Phillip Island, για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2022, με τον Jonathan Rea να αναδεικνύεται ως ο πρωταγωνιστής της πρώτης μέρας των δοκιμαστικών.

Καθώς ο Alvaro Bautista έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο από τον προηγούμενο γύρο, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην κατάκτηση της 2ης θέσης, όπου ο Toprak Razgatlioglu έχει το πλεονέκτημα με 487 βαθμούς έναντι των 450 του Jonathan Rea. Θεωρητικά ο Ιρλανδός αναβάτης της Kawasaki μπορεί να κάνει την ανατροπή, ρεαλιστικά όμως ο Τούρκος αναβάτης της Yamaha έχει ήδη τη 2η θέση στο τσεπάκι του.

Η πρώτη μέρα των δοκιμαστικών έγινε με ηλιόλουστο καιρό, με τον Jonathan Rea να δείχνει φορμαρισμένος, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο τόσο στα FP1 (1:31.284), όσο και στα FP2 (1:31.127).

Στα πρώτα δοκιμαστικά πίσω από τον Rea βρέθηκαν οι Alvaro Bautista και Toprak Razgatlioglu, ενώ στα δεύτερα τον ακολούθησαν οι Bautista και Lowes, με τον Τούρκο αναβάτη στην 4η θέση.

Η διαφορά στους χρόνους Rea-Bautista δεν ήταν μεγάλη (0.105 δευτερόλεπτα), με τη διαφορά Rea-Razgatlioglu να είναι σαφώς μεγαλύτερη (0.543 δευτερόλεπτα), με τον Toprak να μην καταφέρνει να βελτιώσει τον χρόνο των FP1 στα δεύτερα δοκιμαστικά. Ακόμα όμως κι έτσι, οι ελπίδες του Rea για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση στη σεζόν είναι εξαιρετικά ισχνές.

Εξαιρετικό κρίνεται το ντεμπούτο του Tetsuta Nagashima του HRC, που αντικαθιστά τον τραυματία Iker Lecuona για τον τελευταίο γύρο της σεζόν, με τον Ιάπωνα να τερματίζει 6ος ταχύτερος αναβάτης στο τέλος της πρώτης μέρας!

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα των αναβατών της 1ης ημέρας -Για τα πλήρη αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ:

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’31.127s

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.105s

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.289s

4. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +0.477s

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +0.594s

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες