MOTUL WSBK: Σε καλή κατάσταση ο Tom Sykes, με κάταγμα στα πλευρά ο Chaz Davies

Πολλές οι πτώσεις στην Catalunya
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/9/2021

Ο γύρος της Catalunya στιγματίστηκε από τις πολλές πτώσεις για τα WSBK, τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό κατά τον δεύτερο αγώνα που βγήκαν οι κόκκινες σημαίες για το περιστατικό ανάμεσα σε Mahias και Sykes με τον δεύτερο να μην σηκώνεται αμέσως και να δέχεται τις πρώτες βοήθειες επί τόπου πριν μεταφερθεί στο ιατρείο της πίστας και από εκεί σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ήταν η δεύτερη πτώση του αγώνα που έφερε αμέσως τις κόκκινες σημαίες μιας και ο Sykes δεν μπορούσε να σηκωθεί, έχοντας ευτυχώς τις αισθήσεις του.

Ταυτόχρονα ήταν και η δεύτερη πτώση του Sykes εκείνη την ημέρα μιας και είχε προηγηθεί η πτώση στον superpole που προκάλεσε ο συναθλητής του στην ομάδα, van der Mark ζητώντας συγνώμη και αναγνωρίζοντας πως έκανε ένα χαζό λάθος, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε.

Στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης ο Sykes διαγνώστηκε με διάσειση και αναμένεται να δουν οι γιατροί τις επόμενες ημέρες αν με βεβαιότητα θα μπορέσει να βρίσκεται στην Jerez ή όχι.

Αντιθέτως η επιστροφή του Davies στον αγώνα της Jerez κρίνεται δύσκολο να γίνει καθώς έχει κατάγματα σε δύο πλευρά και καθώς δεν υπάρχει κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα, θεωρείται βέβαιο πως δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να αναρρώσει. Στο περιστατικό με τον Davies στον superpole αγώνα εμπλέκεται και ο Lucas Mahias που κατάφερε να συνεχίσει στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής και έπεσε μπροστά του ο Sykes χωρίς να μπορεί να τον αποφύγει. Και στις δύο περιπτώσεις βγήκε η κόκκινη σημαία διακόπτοντας τους αγώνες καθώς χρειαζόταν η συνδρομή ασθενοφόρου. Μαζί με τα παραπάνω και ο Lowes αναμένει να δει αν θα μπορέσει να συνεχίσει για την Jerez μετά τον τραυματισμό του στον καρπό από πτώση που προηγήθηκε των Sykes και Mahias και εμπλέκονταν ο Haslam και ο Lachlan Epis.

Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση σε όλους…

Το περιστατικό με τον Lowes:

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”