MV Agusta Reparto Corse 2020: Στα χρώματα του πολέμου!
Με τον άσσο στο φαίρινγκ
Από τον
Μπάμπη Μέντη
17/2/2020
Το αγωνιστικό τμήμα Reparto Corse της MV Agusta παρουσίασε τα χρώματα της αγωνιστικής F3 675 που συμμετέχει στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 2020. Η ομάδα του AndreaQuadranti θα έχει για αναβάτες τον παγκόσμιο πρωταθλητή RandyKrummenacher, στου οποίου τη μοτοσυκλέτα θα φιγουράρει ο άσσος και μαζί του θα είναι οι De Rosa and Fulgini. Η ομάδα έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της και οι μοτοσυκλέτες μπαίνουν στα ειδικά κουτιά για να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι έως την Αυστρία που είναι η έδρα της ομάδας. Θα ακολουθήσει ένα διήμερο δοκιμών στην πίστα της Jerez, όπου θα ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, λίγο πριν τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος που θα γίνει στη μακρινή Αυστραλία και την απαιτητική πίστα του Phlip Island.
WSSP – Βροντερό παρόν ΖΧΜΟΤΟ με διπλή νίκη στο Portimao
Ο Valentin Debise έβαλε για τα καλά στον χάρτη του παγκοσμίου Supersport την 820RR
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
30/3/2026
Το φετινό ντεμπούτο της κινέζικης εταιρείας ΖΧΜΟΤΟ – του Zhang Xue, πρώην ηγέτη της Kove – στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport έγινε αρκετά αθόρυβα στην Αυστραλία στα τέλη του Φλεβάρη, καθώς από τους δύο αναβάτες της ομάδας μόνο ο Federico Caricasulo βαθμολογήθηκε, κατακτώντας τη 14η θέση στο πρώτο σκέλος του Phillip Island (19ος το δεύτερο σκέλος).
Με αυτούς τους δύο βαθμούς του Ιταλού αναβάτη και ένα στρογγυλό μηδενικό από τον Γάλλο Valentin Debise με τη δεύτερη 820RR, έχοντας τερματίσει στις θέσεις 24 και 25 στα δύο σκέλη της Αυστραλίας, η ΖΧΜΟΤΟ ήρθε στην Πορτογαλία για να συνεχίσει την εκμάθηση και την προσαρμογή της στο WSSP.
Και οι εκπλήξεις άρχισαν από νωρίς. Στις κατακτήριες δοκιμές ο Debise πήρε τη δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης, την ώρα που και ο Caricasulo βρέθηκε ψηλά με την 9η θέση που πήρε.
Εκεί ωστόσο που έγινε η μεγάλη ανατροπή ήταν στα δύο αγωνιστικά σκέλη της κατηγορίας, όπου ο Debise έλαμψε με δύο καθαρές νίκες επί του πρωτοπόρου της κατάταξης, του Jaume Masia με Ducati Panigale V2.
Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος άφησε σχεδόν 3,7 δευτερόλεπτα πίσω του τον Masia, ενώ στο δεύτερο η μάχη ήταν πιο σφικτή μεν, αλλά επέτρεψε στον Debise να κερδίσει με 7 δέκατα από τον Ισπανό αντίπαλό του.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην κεφαλή της βαθμολογίας, όπου διατηρείται ο Masia με 71 βαθμούς και ο Albert Arenas με Yamaha R9 τον καταδιώκει με 65, ωστόσο έφερε αίφνης τον Debise τρίτο στο πρωτάθλημα με 50 βαθμούς.
Ακόμη περισσότερο όμως, ανέβασε τη ΖΧΜΟΤΟ στην τρίτη θέση της κατάταξης Κατασκευαστών, όπου με 50 βαθμούς είναι πίσω από Ducati και Yamaha, αλλά και μπροστά από Triumph, Kawasaki, Honda και MV Agusta!
Η δυνατή παρουσία της ΖΧΜΟΤΟ εμπλουτίζει το ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που προαλειφόταν ως μονομαχία Ducati Panigale V2 εναντίον Yamaha R9, καθώς η κινέζικη ομάδα έχει δύο έμπειρους αναβάτες στο ρόστερ της που μπορούν να γίνουν παράγοντές του με μια ικανή μοτοσυκλέτα από κάτω τους, κάτι που αρχίζει να φαίνεται πως διαθέτουν στη μορφή της τρικύλινδρης 820RR των 150 ίππων.