Ο Alvaro Bautista θα δώσει την Πέμπτη 4 Μαΐου συνέντευξη τύπου στην πίστα της Βαρκελώνης

Αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
Alvaro Bautista
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/5/2023

Ο Ισπανός Πρωταθλητής του WSBK Alvaro Bautista, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 15:00 τοπική ώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, γνωστοποιώντας σε όλους τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά με το μέλλον του στους αγώνες μοτοσυκλετών.

Πολλά είναι τα σενάρια όσον αφορά το αγωνιστικό μέλλον του Alvaro Bautista. O πρωταθλητής του WSBK, όλο αυτό το διάστημα με τις δηλώσεις του έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αναβάτη της Aruba.it Racing – Ducati στο ολλανδικό Grand Prix, όπου ανέφερε ότι δεν έχει ξεκάθαρη ιδέα για το μέλλον του, ενώ την επομένη μετά από ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με αυτό, εξήγησε πως οι επιλογές του είναι δύο, είτε μετά το τέλος της σεζόν να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση για να ξοδεύει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του είτε να συνεχίσει να αγωνίζεται, με την Ducati. Ωστόσο οι δηλώσεις του Ισπανού ενισχύουν το πρώτο σενάριο της απόσυρσης του, ως το πιο επικρατέστερο.

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) είναι ο μοναδικός εκ του “Titanic Trio” του Πρωταθλήματος που έχει υπογράψει συμβόλαιο και για το 2024, ενώ ο Toprak Razgatlioglu εμφανίζεται διχασμένος μεταξύ MotoGP και WSBK. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Πρωταθλητή 2022, και με τη θέση του στην εργοστασιακή Ducati.

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Jerez Test – Locatelli και Yamaha πρώτοι με την Ducati απούσα

Πρώτη εμφάνιση για Miguel Oliveira - 8ος χρόνος για τον αναβάτη της ROKiT BMW Motorrad
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/11/2025

Οι περισσότεροι αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike επέστρεψαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από ένα μήνα αποχής για το πρώτο διήμερο τεστ που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Jerez.

Η ημέρα ξεκίνησε με χαμηλές θερμοκρασίες και οι χρόνοι βελτιωνόντουσαν, όσο ο καιρός γινόταν και καλύτερος στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του τεστ.

Ας δούμε τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας ανά εταιρεία:

Yamaha

Yamaha

Ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης χτες με χρόνο 1:38:641 και ήταν ο μόνος αναβάτης που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:38. Πίσω του βρέθηκε ο Remy Gardner της GYTR GRT Yamaha με χρόνο 1:39:026, ενώ ο Stefano Manzi που κατέκτησε φέτος τον τίτλο στα Supersport και αναβαθμίστηκε, έγραψε 1:39:442 και έκανε 95 γύρους συνολικά, τους περισσότερους από όλους.

 

BMW

BMW

Ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Test Team) έδειξε ότι, αν και τώρα είναι αναβάτης δοκιμών, εξακολουθεί να έχει εξαιρετικό ρυθμό, τερματίζοντας τρίτος με χρόνο 1:39:043. Ο Danilo Petrucci (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) κατέκτησε την 6η θέση στην πρώτη του μέρα με την BMW M 1000 RR, χάρη στον χρόνο 1:39:434 που πέτυχε. Ο Miguel Oliveira (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που ήρθε από το MotoGP, οδήγησε για πρώτη φορά με ελαστικά Pirelli και τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 1:39:815s.

 

BIMOTA

BIMOTA

Ο δοκιμαστής της Bimota, Xavi Fores, ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του ιταλικού εργοστασίου και έγραψε χρόνο 1:39:302, παίρνοντας την 5η θέση.

 

Honda

Honda

Οι αναβάτες της Honda, Dixon και Chantra, έκαναν το ντεμπούτο τους στο WorldSBK χτες. Ο Dixon πήρε την 9η θέση με χρόνο 1:40:035, ακριβώς μπροστά από τον νέο του teammate Chantra, ο οποίος κατέλαβε την 10η θέση χάρη στον καλύτερο χρόνο του 1:40:285s. Πίσω τους, στην 12η θέση, ο δοκιμαστής Tetsuta Nagashima με καλύτερο χρόνο 1:40:839s.

 

Παρακάτω οι ταχύτεροι γύροι των πρώτων δέκα αναβατών κατά την πρώτη ημέρα:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Andrea Locatelli

Pata Maxus Yamaha

1:38.641

2

Remy Gardner

GYTR GRT Yamaha

1:39.026

3

Michael van der Mark

ROKiT BMW Motorrad

1:39.043

4

Xavi Vierge

Pata Maxus Yamaha

1:39.170

5

Xavi Fores (2)

Bimota by Kawasaki Racing Team

1:39.302

6

Danilo Petrucci

ROKiT BMW Motorrad

1:39.434

7

Stefano Manzi

GYTR GRT Yamaha

1:39.442

8

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad

1:39.815

9

Jake Dixon

Honda HRC

1:40.035

10

Somkiat Chantra

Honda HRC

1:40.285