Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK Motul 2021: Προσωρινό πρόγραμμα

Με τρεις αγώνες εκτός Ευρώπης και έναν άγνωστο προορισμό!

Η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα το προσωρινό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Προταθλήματος SBK Motul για το 2021, αν και όπως πάνε τα πράγματα έως τώρα με τον Covid-19 όλα τα προγράμματα είναι προσωρινά μέχρι τα φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα. Αυτό περίπου λέει και το κείμενο της Dorna που συνοδεύει το πρόγραμμα, έχοντας πολλά αστεράκια και έναν αγώνα-έκπληξη στο τέλος! Οι εννιά πρώτοι αγώνες της χρονιά θα γίνουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, ξεκινώντας στις 23 Απριλίου από την Ολλανδία και την πίστα του Assen και τελειώνοντας στην Πορτογαλία και την πίστα του Portimao την 1η Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα της Βρετανίας θα πάνε μόνο τα Superbike και όχι οι μικρότερες κατηγορίες που συνοδεύουν τον θεσμό.

Αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε, θα αρχίσουν τα μεγάλα ταξίδια, με πρώτο προορισμό την Αργεντινή, δεύτερο την Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Mandalika International Street Circuit που για πρώτη φορά εμφανίζεται στο ημερολόγιο των SBK.

Τρίτος σταθμός είναι η Αυστραλία, που όμως δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία ακόμα. Μετά την Αυστραλία υπάρχει ένα αγώνα-έκπληξη, αφού η Dorna δεν μας λέει ούτε την τοποθεσία, αλλά ούτε και την ημερομηνία.     

Η νέα πίστα που μπήκε στο ημερολόγιο φέτος Mandalika International Street Circuit της Ινδονησίας