Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM ξεκινά το 2024

Με ένα πολύ ελκυστικό πακέτο, που περιλαμβάνει τη μοτοσυκλέτα (Yamaha YZF-R7), τα λάστιχα, κ.α.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2023

Γιατί χρειαζόμαστε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποκλειστικά για γυναίκες; Για να εισέλθει ακόμα περισσότερο νέο αίμα στους αγώνες φυσικά, και για να κάνουν το πρώτο βήμα στον χώρο περισσότερες γυναίκες σε έναν θεσμό που θα έχει ανταγωνισμό επί ίσοις όροις σε σχέση με τον γυναικείο σωματότυπο, ενώ κάποιες από τις αγωνιζόμενες εκεί αργότερα θα αγωνιστούν και στα μεικτά Πρωταθλήματα -που στην ουσία είναι ανδρικά. Ποιοι θα βοηθήσουν να γίνει αυτό πράξη; Η FIM, και η Yamaha -ειδικά ο Πρόεδρος της, ο παθιασμένος με τη μοτοσυκλέτα φιλέλληνας Eric de Seynes.

Μπορεί τώρα ο τίτλος του νέου θεσμού να κάνει λόγο για “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, όμως -τουλάχιστον για αρχή- οι αγώνες θα λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τα τελευταία νέα για το Πρωτάθλημα Γυναικών ήρθαν κατά τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK στη Jerez, με τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas, την Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών στη Μοτοσυκλέτα της FIM Janika Judeika, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του WorldSBK Gregorio Lavilla και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha Motor Europe Eric de Seynes. Παρούσα ήταν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών του 2023 Beatriz Neila, η οποία μοιράστηκε τις απόψεις της για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος θεσμός.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM το 2024 θα περιλαμβάνει έξι γύρους και ένα τεστ προετοιμασίας, όλα ενσωματωμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike.

1. Γύρος Emilia Romagna, Misano World Circuit "Marco Simoncelli" - 14-16 Ιουνίου

2. Γύρος Ηνωμένου Βασιλείου, Donington Park Circuit - 12-14 Ιουλίου

3. Γύρος Πορτογαλίας, Autodromo Internacional do Algarve - 9-11 Αυγούστου

4. Γύρος Ουγγαρίας, Balaton Park Circuit - 23-25 Αυγούστου

5. Ιταλικός γύρος, πίστα της Κρεμόνα - 20-22 Σεπτεμβρίου

6. Ισπανικός γύρος, Circuito de Jerez-Angel Nieto - 11-13 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια κάθε Γύρου, η δράση θα εκτυλίσσεται ως εξής: Superpoles την Παρασκευή, Αγώνας 1 το Σάββατο και Αγώνας 2 την Κυριακή.

Η Yamaha, με το μοντέλο Yamaha YZF-R7, θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής του Πρωταθλήματος. Επιπλέον, ένας μοναδικός τεχνικός και υλικοτεχνικός συνεργάτης θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές, εξασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις αγωνιζόμενες.

Οι υποψήφιες συμμετέχουσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προεγγραφής, η οποία διαρκεί από τις 13 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής από την DWO αναμένεται το αργότερο στις 15 Φεβρουαρίου 2024. Οι αγωνιζόμενες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με το όνομα μιας ομάδας.

Το παράβολο συμμετοχής για τις αγωνιζόμενες έχει οριστεί στα 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου πακέτου, όπως η χρήση της Yamaha YZF R7 MY 2023, ένα αγωνιστικό κιτ GYTR, ελαστικά Pirelli, καύσιμα, αγωνιστικό σέρβις και πρόσβαση στο Paddock Village. Εξαιρετική τιμή για όλες τις παραπάνω παροχές, που σε συνάρτηση με την προσάρτηση του Πρωταθλήματος στο WorldSBK και η διεξαγωγή των αγώνων σε κορυφαίες πίστες της Ευρώπης, κάνει το Πρωτάθλημα Γυναικών ιδιαίτερα ελκυστικό.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της λειτουργίας υπό την ομπρέλα του WorldSBK, η νέα σειρά θα απολαμβάνει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, χρηματικά έπαθλα Pirelli και ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων που θα εξασφαλίζουν την προβολή των χορηγών αναβατών σε παγκόσμια κλίμακα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Jorge Viegas, πρόεδρος της FIM: "Στη FIM, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συμπεριλάβουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στους αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που δημιουργήσαμε την Επιτροπή Γυναικών. Έχουμε ήδη Πρωταθλήματα Γυναικών στο Motocross, στο Enduro και στο Trial, και πολύ σύντομα θα έχουμε και Speedway. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για ένα Πρωτάθλημα Circuit Racing, η Dorna αγκάλιασε αυτό το σχέδιο, δουλεύουμε μαζί από τον Απρίλιο και νομίζω ότι ο Gregorio (Lavilla) έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τις γυναίκες να συμμετέχουν σε αυτό το Πρωτάθλημα. Θα υπάρξουν γυναίκες που θα έρθουν από την Ιαπωνία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη, φυσικά. Νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία".

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής του WorldSBK: "Όταν ξεκινήσαμε με αυτό το σχέδιο, σκεφτήκαμε πολλούς τύπους σχημάτων, πολλές συνθήκες και καταλήξαμε σε μια λύση που πιστεύουμε ότι είναι εφικτή. Πρόκειται για ένα project που θα εξελιχθεί ανάλογα με τα σχόλια των θεατών, των αναβατών και των κατασκευαστών. Από το 2020, αρχίσαμε να κάνουμε δύο αγώνες σε όλες τις κατηγορίες μας, και αυτό το Πρωτάθλημα θα έχει την ίδια μορφή, προκριματικά και δύο αγώνες. Το πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων της επόμενης χρονιάς θα είναι σφιχτό, επειδή θα έχουμε πολλούς αγώνες. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τους φαν της μοτοσυκλέτας. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω όλους τους συνεργάτες, όπως η Yamaha, που είχαν θετική ανταπόκριση όταν χτυπήσαμε την πόρτα τους. Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για να ξεκινήσουμε ένα νέο project".

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Janika Judeika, Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών στη Μοτοσικλέτα της FIM: "Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς παρουσιάζουμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM στους αγώνες πίστας. Η FIM ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις γυναίκες στους αγώνες πίστας πριν από δέκα χρόνια με το πρώτο προπονητικό camp πίστας, στο Albacete της Ισπανίας. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα τέσσερα camp μεταξύ 2013 και 2015 στην Τσεχική Δημοκρατία και το Κατάρ, με μέσο αριθμό εικοσιτεσσάρων συμμετεχόντων από τέσσερις ηπείρους και δώδεκα χώρες. Το 2014, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και χάρη στην υποστήριξη της Midori Moriwaki, μια αμιγώς γυναικεία ομάδα έλαβε μέρος στις 4 ώρες της Suzuka, στην οποία συμμετείχαν η Shelina Moreda και η Melissa Paris, επίσης το 2015 με τη Shelina και την Avalon Biddle. Ήδη από τότε, ήταν σαφές ότι υπήρχαν γρήγορες γυναίκες που ζητούσαν επίσης να έχουν το δικό τους πρωτάθλημα. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι μεταξύ των γυναικών που θα συμμετέχουν τώρα σε αυτό το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM θα είναι και κάποιες από εκείνες που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στα εκπαιδευτικά camp της FIM για αγώνες σε πίστες, όπου ο στόχος ήταν να φέρουν κοντά γρήγορες γυναίκες και να καταλάβουν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτάθλημα. Αυτό είναι τώρα πραγματικότητα!"

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Eric de Seynes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Europe: "Η Yamaha θέλει να κερδίζει, αλλά η Yamaha θέλει επίσης να υποστηρίζει το άθλημα από όλες τις διαφορετικές πλευρές, και πιστεύουμε ότι ως κατασκευαστής πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που κερδίζουμε, να επιβλέπουμε και να αγνοούμε όλη την υπόλοιπη πυραμίδα. Αν θέλουμε να είμαστε Πρωταθλητές, πρέπει να φροντίζουμε τους νέους Πρωταθλητές όλων των διαφορετικών κατηγοριών και να τους βοηθούμε να προοδεύουν χρόνο με το χρόνο. Επίσης, στο motocross, πάντα υποστηρίζαμε τις αγωνιζόμενες στο Πρωτάθλημα Γυναικών. Έχουμε κερδίσει πολλές φορές και όταν έπεσε αυτή η ιδέα στο τραπέζι, ήμασταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να την υποστηρίξουμε, επειδή πρέπει να καταλάβετε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία για τις αναβάτριες που προέρχονται από εθνικά πρωταθλήματα να πάρουν την ετικέτα σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Και είναι ακριβώς το ίδιο για τις γυναίκες.Το 30% των πελατών μας είναι γυναίκες και θέλουν να αγωνίζονται. Με αυτό το Πρωτάθλημα, θα δώσουμε το σωστό βήμα στις γυναίκες να αποδείξουν το ταλέντο τους".

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Beatriz Neila, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών 2023: "Κατά τη γνώμη μου, πάντα υπήρχαν γυναίκες που αγωνίζονταν εναντίον ανδρών. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, καμία δεν έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας, MotoGP ή Superbike. Γιατί; Είναι έτσι επειδή οι γυναίκες και οι άνδρες είναι διαφορετικοί, είναι σωματικά διαφορετικοί. Και γι' αυτό τον λόγο το παρόν αυτού του Πρωταθλήματος επιτρέπει στις γυναίκες να αγωνιστούν για έναν Παγκόσμιο Τίτλο, να έχουν τη δική τους κατάταξη, να δουν ποια είναι η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο, σεζόν με τη σεζόν, να αναγνωριστούν... να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας ως γυναίκα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες πάνω σε μια μοτοσυκλέτα. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών στο οποίο θα μπορούμε να συναγωνιζόμαστε γυναίκες εναντίον γυναικών. Είναι ένα σημείο αναφοράς για μια νέα γενιά και ξέρω ότι αυτό το Πρωτάθλημα θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον και μια νέα ευκαιρία για τις γυναίκες. Και σήμερα είναι η αρχή για κάτι καταπληκτικό".

Στη φωτογραφία του ανοίγματος: Αριστερά: Beatriz Neila (Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών 2023), Gregorio Lavilla (Εκτελεστικός Διευθυντής WorldSBK), Jorge Viegas (Πρόεδρος FIM), Janika Judeika (Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών στη Μοτοσικλέτα της FIM), Eric de Seynes (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Europe)

Ετικέτες

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία, στο βάθρο ο Iannone

Αμιγώς ιταλικό βάθρο στο WSBK μετά από 31 χρόνια
motomag Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/2/2024

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στο Philip Island ήταν συναρπαστικός με τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati), να κερδίζει στην πρώτη του εμφάνιση στο WSBK, και τους Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) και Andrea Iannone (Team GoEleven), να "κλειδώνουν" το ιταλικό βάθρο κάτι που είχε να συμβεί από το Misano του 1993!

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Ο rookie Nicolo Bulega πριν φτάσει στη πρώτη νίκη της χρονιάς είχε καταφέρει να πάρει την Superpole, με χρόνο που πλησίαζε αυτούς που έχουμε δει στο MotoGP και δεν υπερβάλουμε καθόλου. Η νέα άσφαλτος του Philip Island είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι χρόνοι με τον Bulega να σταματά το χρονόμετρο στο 1:27.916 που είναι νέο ρεκόρ πίστας διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Tom Sykes (1:29.230) που κρατούσε από το 2020, πλησιάζοντας ταυτόχρονα το 1:27.246 το οποίο είναι το ρεκόρ της pole για το MotoGP.

O Bulega ήταν ο μόνος από το grid που βρέθηκε στο 1’27, με τον νέο αναβάτη της Aruba – Ducati να γίνεται ο πρώτος Ιταλός που κατακτά την pole στο Philip Island στο WSBK καθώς και ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε back to back pole position σε WorldSSP και WorldSBK σε διαδοχικές διοργανώσεις.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Πίσω από τον Bulega βρέθηκε ακόμη ένας rookie στον θεσμό ο Andrea Iannone της Team GoEleven, με τον “The Maniac” να δείχνει πως σε μία πίστα που αγαπά ιδιαίτερα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός παρά την μεγάλη του αποχή από τους αγώνες λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), ο οποίος δείχνει χαρούμενος με τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής ομάδας.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Όσον αφορά τους Toprak Razgatlioglu, Alvaro Bautista και Jonathan Rea, το “Titanic Trio” θα ξεκινούσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς από την πέμπτη, ένατη και ενδέκατη θέση αντίστοιχα.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Λίγες ώρες μετά την διαδικασία της Superpole, οι μονομάχοι του WSBK παρατάχθηκαν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Andrea Iannone έκανε την καλύτερη εκκίνηση αρπάζοντας την πρώτη θέση, με τον Alex Lowes να τον ακολουθεί κατά πόδας και να του παίρνει την πρωτοπορία. Η χαρά του Lowes κράτησε για κάποιες στροφές καθώς ο Iannone στην στροφή 1 στον δεύτερο γύρο κατάφερε να φέρει την Panigale V4 R και πάλι στην κορυφή.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Πίσω από τους δύο αναβάτες είχε βρεθεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati), ο οποίος από την ένατη θέση όπου και ξεκινούσε είχε καταφέρει να βρεθεί στην τρίτη. Ο Bautista στο κυνήγι των πρωτοπόρων είχε μία πτώση στον τέταρτο γύρο στη στροφή 10 η οποία τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης της νίκης, με τον Ισπανό ωστόσο να καταφέρνει να συνεχίσει τον αγώνα.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Καθώς πλησιάζαμε στο παράθυρο αλλαγής ελαστικών το οποίο είχαν επιβάλει Dorna, FIM, Διεύθυνση Αγώνα και Pirelli όπως διαβάσατε στο MOTO ώστε να μην υπάρξει θέμα ασφάλειας με τα ελαστικά, όλα τα δεδομένα για την πρώτη νίκη ήταν ανοικτά ενώ κανείς δεν μπορούσε να κάνει πρόβλεψη για τον νικητή καθώς η στρατηγική και ένα καλό pitstop μπορεί να χάριζε τη νίκη.

Οι Iannone, Bulega, Lowes, Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) και Bautista επέλεξαν να μπουν για αλλαγή ελαστικών στον ένατο γύρο, με τον Bulega να είναι κερδισμένος μετά τις αλλαγές ελαστικών καθώς βγήκε μπροστά από το συγκεκριμένο γκρουπ.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Από την άλλη οι Andrea Locatelli και Alex Lowes επέλεξαν διαφορετική στρατηγική με τους δύο τους να μπαίνουν λίγους γύρους αργότερα. Ο αναβάτης της Yamaha, Locatelli τελικά είδε να αποδίδει καρπούς η στρατηγική της ομάδας του καθώς κατάφερε να βγει στη δεύτερη θέση έχοντας όμως αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Bulega ο οποίος “ταξίδευε” προς την πρώτη του νίκη στο WSBK. O Locatelli είδε τον Iannone να τον απειλεί για κάποιες στροφές ωστόσο ο αναβάτης της Team GoEleven μετά από ένα λάθος που είχε στη στροφή 4 έπρεπε να υπερασπιστεί την θέση του ενάντια στους Lowes και Razgatlioglu που έρχονταν με τη σειρά τους για να κλέψουν το βάθρο.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Πίσω στην πρώτη θέση, ο Bulega λίγο αργότερα θα περνούσε την γραμμή του τερματισμού έχοντας μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, με τον νέο αναβάτη της Aruba – Ducati να γίνεται ο πρώτος που κερδίζει διαδοχικούς αγώνες σε διαφορετικά Πρωταθλήματα, καθώς κέρδισε τον δεύτερο αγώνα στη Jerez για το WSSP και τώρα στο Phillip Island για το WSBK.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Πίσω από τον νικητή Bulega, βρέθηκε ο Locatelli ο οποίος κατάφερε να φέρει την R1 στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την τριάδα συμπλήρωσε ο επίσης rookie όσον αφορά το WSBK Iannone, με τον “The Maniac” να δηλώνει έτοιμος στο νέο ξεκίνημα της αγωνιστικής του καριέρας. Το να έχουμε τρεις Ιταλούς στο βάθρο ήταν κάτι που είχαμε ξεχάσει για πολλά χρόνια καθώς το τελευταίο ιταλικό 1-2-3 σε βάθρο είχε επιτευχθεί το 1993 στον πρώτο αγώνα του Misano.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα στο Philip Island ο Lowes, με τον αναβάτη της Kawasaki να εκμεταλλεύεται την ποινή 1,225 δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Razgatlioglu για παράβαση κατά την αλλαγή ελαστικών. Ο νέος αναβάτης της BMW ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα μετά την ποινή που δέχθηκε βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με τον Toprak ταυτόχρονα να κερδίζει την εσωτερική μάχη στην ομάδα της ROKit καθώς ο teammate του Van der Mark τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ανάμεσα στο δίδυμο αναβατών της BMW βρέθηκε ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ο οποίος τερμάτισε έκτος.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), με τον Ιταλό να μην μπορεί να κρατηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW), με τον Xavi Vierge (Team HRC) να συμπληρώνει την δεκάδα. Απογοητευτικός ήταν ο πρώτος αγώνας στο Philip Island για τους Bautista και Rea, ο αναβάτης της Aruba – Ducati μετά την πτώση που είχε τερμάτισε στην δέκατη πέμπτη θέση, με τον νέο αναβάτη της Yamaha να τερματίζει στην δέκατη έβδομη θέση. Αμφότεροι οι αναβάτες επιστρέφοντας στα box των ομάδων τους ήταν προβληματισμένοι καθώς η οδηγική συμπεριφορά των μοτοσυκλετών τους στην Αυστραλιανή πίστα δεν είναι αυτή που θέλουν.

Motul WSBK, Philip Island, Race 1 - O Bulega με Ducati γράφει ιστορία

Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί αύριο στην πίστα του Philip Island και άπαντες περιμένουν να δουν αν ο Nicolo Bulega θα είναι αυτός που θα μας απασχολήσει φέτος στο WSBK.

Αποτελέσματα Race 1 Philip Island

Pos

Rider

Nat

Team

Time

1

Nicolo Bulega

ITA

Aruba.It Racing Ducati

20 Laps

2

Andrea Locatelli

ITA

Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

+2.280s

3

Andrea Iannone

ITA

GoEleven Ducati

+2.630s

4

Alex Lowes

GBR

Kawasaki Racing Team WorldSBK

+4.728s

5

Toprak Razgatlioglu

TUR

ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team

+5.706s

6

Dominique Aegerter

SWI

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

+8.333s

7

Michael Van Der Mark

NED

ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team

+8.647s

8

Danilo Petrucci

ITA

Barni Spark Racing Team

+9.965s

9

Garrett Gerloff

USA

Bonovo Action BMW

+11.699s

10

Xavi Vierge

SPA

Team HRC WorldSBK

+12.423s

11

Scott Redding

GBR

Bonovo Action BMW

+14.413s

12

Axel Bassani

ITA

Kawasaki Racing Team WorldSBK

+16.668s

13

Sam Lowes

GBR

Marc VDS Ducati

+18.388s

14

Michael Ruben Rinaldi

SPA

Motocorsa Ducati

+23.560s

15

Alvaro Bautista

SPA

Aruba.It Racing Ducati

+32.741s

16

Philipp Oettl

GER

GMT94 Yamaha

+35.580s

17

Jonathan Rea

GBR

Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

+37.949s

18

Tito Rabat

SPA

Puccetti Kawasaki

+39.427s

19

Tarran Mackenzie

GBR

Petronas Mie Honda

+54.890s

20

Adam Norrodin

MAL

Petronas Mie Honda

+57.202s

21

Bradley Ray

GBR

Motoxracing Yamaha WorldSBK Team

+58.642s

22

Remy Gardner

AUS

GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team

DNF

 

Ετικέτες