Rea-Kawasaki μαζί και μετά το 2021!

Υπέγραψαν νέο συμβόλαιο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/6/2020

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των Motul WSBK, Jonathan Rea, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την KRT με μια πολυετή συμφωνία, φιλοδοξώντας να πετύχει νέα ρεκόρ και να γράψει Ιστορία, πάνω στη σέλα των "Πράσινων". O Rea τρέχει με την Kawasaki από το 2015, ενώ φέτος αν και έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τρία σκέλη, έχει καταφέρει να χριστεί νικητής σε ένα από αυτά.

Η πρώτη του εμφάνιση στα WSBK ήταν μια wild card συμμετοχή το 2008 με την Ten Kate Honda, ενώ η πρώτη του νίκη ήρθε στο Misano την επόμενη χρονιά. Πριν φύγει από την Honda για την Kawasaki είχε ήδη ανέβει 1`4 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ με τους "Πράσινους" κέρδισε από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Με την KRT έχει πετύχει 47 νίκες, όντας ο πιο πετυχημένος αναβάτης όχι μόνο για την Kawasaki, αλλά και στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes!

Το 2019 έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατέκτησε πέντε τίτλους, με 17 νίκες μέσα σε μία σεζόν, και τώρα θέλει να σπάσει αυτό το ρεκόρ ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα. "Είμαι σούπερ ευτυχισμένος για το νέο συμβόλαιο με την Kawasaki και την KRT", δήλωσε ο Rea. "Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι απίστευτο. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με την ομάδα μου και τους μηχανικούς της Kawasaki Heavy Industries."

Έχοντας ήδη τον Alex Lowes στις τάξεις της μέχρι το 2021, η Kawasaki έχει πλέον ολοκληρωμένο το πακέτο των αναβατών της για την επόμενη σεζόν, καθώς πλέον όλη η ομάδα μπορεί να επικεντρωθεί στην δράση μέσα στην πίστα –και όχι στο παρασκήνιο- προκειμένου να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την ZX-10RR. Προφανώς και ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι ό,τι έχει απομείνει από την σεζόν του 2020, ενώ και τα μέλη της ομάδας του δεν παρέλειψαν να τονίσουν πόσο σημαντικό είναι γι' αυτούς που κατάφεραν να κρατήσουν τον πιο επιτυχημένο αναβάτη των Motul WSBK, κοντά τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινα από τον Guim Roda, Team Manager της ομάδας, για τις ικανότητες και τον ρόλο του Rea στην ομάδα, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι που αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα.

 

 

Ετικέτες

WorldWCR-Maria Herrera: Αλλαγή ομάδας για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2025

Στην Terra&Vita GRT Yamaha για την ερχόμενη σεζόν του 2026
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/12/2025

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Maria Herrera αλλάζει ομάδα και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στα χρώματα της Terra&Vita GRT Yamaha για το 2026.

Το 2024 η Maria Herrera πάλεψε με την Ana Carrasco για τον τίτλο WorldWCR, όμως η τελευταία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φέτος, η Herrera ήταν και πάλι πολύ δυνατή και κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια με διαφορά μόλις 5 βαθμών από την επίσης Ισπανίδα Beatriz Neila.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική φέτος κατακτώντας 6 νίκες στους 12 αγώνες και ήδη σχεδιάζει την υπεράσπιση του τίτλου της, με διαφορετική όμως ομάδα. Η Klint Forward που ήταν η ομάδα της το 2024 και το 2025 δεν της έκανε πρόταση για ανανέωση και έτσι η Ισπανίδα δέχτηκε την πρόταση της Terra&Vita GRT Yamaha και θα έχει teammate της την Natalia Rivera.

Herrera

Η ίδια δήλωσε: “Η GRT μου είχε κάνει πρόταση στο Magny-Cours, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω με την προηγούμενη ομάδα μου, επειδή με υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, δεν είχαν καμία πρόταση για μένα, οπότε πήρα την απόφαση μου. Το βρήκα λίγο περίεργο που δεν μου έκαναν καμία πρόταση. Βασικά, η ομάδα είναι σημαντική σε κάθε κατηγορία. Στη νέα μου ομάδα θα έχω την ευκαιρία να προπονούμαι πιο συχνά με τη μοτοσυκλέτα. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις τη μοτοσυκλέτα σου από μέσα και από έξω. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα την GRT. Όταν έρχεσαι στην πίστα για το Σαββατοκύριακο των αγώνων, είσαι απλά πιο χαλαρός και καλύτερα προετοιμασμένος”.