Rea-Kawasaki μαζί και μετά το 2021!

Υπέγραψαν νέο συμβόλαιο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/6/2020

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των Motul WSBK, Jonathan Rea, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την KRT με μια πολυετή συμφωνία, φιλοδοξώντας να πετύχει νέα ρεκόρ και να γράψει Ιστορία, πάνω στη σέλα των "Πράσινων". O Rea τρέχει με την Kawasaki από το 2015, ενώ φέτος αν και έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τρία σκέλη, έχει καταφέρει να χριστεί νικητής σε ένα από αυτά.

Η πρώτη του εμφάνιση στα WSBK ήταν μια wild card συμμετοχή το 2008 με την Ten Kate Honda, ενώ η πρώτη του νίκη ήρθε στο Misano την επόμενη χρονιά. Πριν φύγει από την Honda για την Kawasaki είχε ήδη ανέβει 1`4 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ με τους "Πράσινους" κέρδισε από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Με την KRT έχει πετύχει 47 νίκες, όντας ο πιο πετυχημένος αναβάτης όχι μόνο για την Kawasaki, αλλά και στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes!

Το 2019 έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατέκτησε πέντε τίτλους, με 17 νίκες μέσα σε μία σεζόν, και τώρα θέλει να σπάσει αυτό το ρεκόρ ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα. "Είμαι σούπερ ευτυχισμένος για το νέο συμβόλαιο με την Kawasaki και την KRT", δήλωσε ο Rea. "Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι απίστευτο. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με την ομάδα μου και τους μηχανικούς της Kawasaki Heavy Industries."

Έχοντας ήδη τον Alex Lowes στις τάξεις της μέχρι το 2021, η Kawasaki έχει πλέον ολοκληρωμένο το πακέτο των αναβατών της για την επόμενη σεζόν, καθώς πλέον όλη η ομάδα μπορεί να επικεντρωθεί στην δράση μέσα στην πίστα –και όχι στο παρασκήνιο- προκειμένου να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την ZX-10RR. Προφανώς και ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι ό,τι έχει απομείνει από την σεζόν του 2020, ενώ και τα μέλη της ομάδας του δεν παρέλειψαν να τονίσουν πόσο σημαντικό είναι γι' αυτούς που κατάφεραν να κρατήσουν τον πιο επιτυχημένο αναβάτη των Motul WSBK, κοντά τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινα από τον Guim Roda, Team Manager της ομάδας, για τις ικανότητες και τον ρόλο του Rea στην ομάδα, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι που αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα.

 

 

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Περιορισμοί στη ροή καυσίμου για Ducati και Bimota από το Assen

Ομολογκαρίστηκαν και επίσημα οι QJMOTOR SRK 800 RS και Kove 450RR
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Μετά το τελευταίο Concession Checkpoint (Checkpoint 2), η FIM αποφάσισε ότι τόσο η Ducati όσο και η Bimota έχουν υπερβεί το όριο απόδοσης της MSMA που ορίζεται στο Άρθρο 2.4.3.2 του κανονισμού. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο κατασκευαστές θα υποστούν ποινή 0,5 kg/h στη ροή καυσίμου για το Assen.

Έπειτα από κάθε δεύτερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έχουμε το Concession Checkpoint, όπου η διοργάνωση υπολογίζει μέσω του συντελεστή Performance Threshold πόσο γρήγορη ή αργή είναι μία μοτοσυκλέτα σε σχέση με τον μέσο όρο.

Σε περίπτωση που το γυρολόγιο ενός κατασκευαστή είναι διαρκώς κάτω από τον μέσο όρο, μπαίνει σε εφαρμογή ο περιοριστής ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο δίκαιο. Στην ουσία, ο περιορισμός είναι η μείωση στη ροή της τροφοδοσίας καυσίμου που μπορεί να γίνει κατά 0,5 kg/h, 1 kg/h ή 1,5  kg/h. Έτσι έγινε και στην περίπτωση αυτή και ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε Ducati και Bimota, από τον τρίτο γύρο που ξεκινά σήμερα στο Assen.

Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα επηρεάσει η αλλαγή αυτή τον Nicolo Bulega της Ducati που έχει κάνει το έξι στα έξι και είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοργάνωση κοινοποίησε πως οι QJMOTOR SRK 800 RS και Kove 450RR έχουν ολοκληρώσει την ομολογκασιόν τους και θα αγωνιστούν κανονικά στις κατηγορίες τους.